Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsdfs

Nie lubię dzieci >>

Polecane posty

Gość sdfsdfs

Witam. Napisze prosto z mostu.. Nie przepadam za małymi dziećmi, szanuje je, nawet o dziwo dzieci lubią mnie, jednak dluzej niż godzine z nimi wysiedzieć to dla mnie sukces..naprawdę jak mam sie kims zajmować albo jakas kolezanka z dzieckiem przyjdzie to mnie to męczy. Nie wiem dlaczego tak jest...Sama nie chce mieć dzieci, tlumacze to partnerowi jednak on chyba mysli ze zartuje .. czy mozna przekonac się do dzieci? Naprawde chcialabym sie do nich przekonac i je jakos polubic ale nie wiem w jaki sposób. Czy jest to w ogóle możliwe?

Gość sdfsdfs
mysli ze z tymi dziecmi mi przejdzie i ze bede chciala miec wlasne...

Ja też dzieci nie lubię, z wzajemnością, uświadomiłam faceta dawno, że dzieci nie chcę mieć, ale on chyba myśli, że kiedyś zmienię zdanie. Na razie planujemy wspólnie zamieszkać. Więc zanim temat dzieci zacznie poruszać to będę na szczęście za stara.

Droga autorko. Jesli nie lubisz dzieci to znaczy ze nie lubisz ludzi :) Dziecko to człowiek, taki sam jak ty, tylko potrzebuje czasu by dojrzeć. To "dorosli nierozwinięci kształtujący się ludzie" jak ja je nazywam. Dziecko nie jest dzieckiem przez całe zycie, to tylko początkowy i pierwszy etap faz rozwoju człowieka. Jak stwarzasz nowego czlowieka to tylko przez chwile jest dzieckiem. Mowisz ze nie lubisz dzieci- ok spoko. Ale postaraj się otworzyc swoj umysł i zastanowić się nad rozwojem czlowieka oraz siebie samej rowniez. Jest w stworzeniu człowieka, w wychowaniu dziecka przez tą chwilę ktora bardzo syzbko z życia ucieka, coś ponad wrzaski, płacze i wymuszanie cukierkow. Jest cos ponad więcej i jesli potrafisz myslec otwartym umyslem to proponuje zmienic punkt widzenia.