Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eald_Syhter

Moje serce bije w Jeruzalemie . . .

Polecane posty

Gość Vryvtccggf
Powodzenia! Ja poza językiem ojczystym biegle znam jeszcze 4 plus łacinę. I co z tego? Czy to znaczy, że mam zapomnieć jak się poprawnie mówi i pisze po polsku? I to nie jest absolutnie skrajność, tylko raczej minimalna przyzwoitość językowa i szacunek do własnego języka. Nie widzę tutaj dowodów na twoją umiejętność czytania między wierszami. Z moich tekstów nie wyciągasz poprawnych logicznie wniosków. Ale czego tu wymagać? Może po prostu za dużo czasu spędzasz na tej modlitwie i stąd te problemy? Skrajność to ja raczej widzę po Twojej stronie i to niestety bardzo niebezpieczną.

Taaa, ja też kiedyś czytałem" o Galii podzielonej na trzy części". Co jest u mnie tą niebezpieczną skrajnością? Przecież wogóle mnie nie znasz . . . Że staram się być konsekwentny czytając pewne rzeczy . . . A co do języka polskiego, to jeszcze przed wojną pisałałabyś "przytem", albo niektóre słowa, które teraz się pisze przez i wtedy się pisało przez j. Pytanie, czy warto czepiać się drobiazgów w obliczu ciągłej ewolucji języka . . .:D

Gość Ggtctcrxecdr
To nie drobiazgi, tylko podstawy. Ty także mnie nie znasz. Nie zmienia to faktu, że już po kilku zdaniach możesz coś o mnie powiedzieć - np.: że poprawność jest dla mnie ważna. A ja po przeczytaniu ciebie, dochodzę do takich, a nie innych wniosków. Powodzenia w modlitwach. Może coś z nich będziesz miał...