Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysłuuuu :(

dziewczyny co robicie z włosami na 2 dzień po umyciu?

Polecane posty

Gość nie mam pomysłuuuu :(

chodzi o to że zawsze miałam przetłuszczające się włosy i myłam je (nadal myję) codziennie. jestem już do tego tak przyzwyczajona że robie to automatycznie zawsze rano, ale teraz widze że moje włosy się zminiły i sa normalne nie przetłuszczają sie już tak bardzi i mogłabym je myć co2 dzień ale są przyklapnięte i takie bez wyrazu i źle się w nich czuje co moge zrobić żeby były ok jakoś upiąć? podnieść? nie wiem kurcze nie mam pomysłu a poza tym jakoś sie czuję nieświeżo z takimi włosami chociaz nie są w ogóle przetłuszczone ani nic. poradźcie coś

Gość Mojo
Ja też myje włosy codziennie :) zawsze mówię do mojego faceta a dziś nie myje włosów a po chwili biorę się za mycie he bo po prostu jestem już przyzwyczajona i nie mogła bym nie umyć :)

Gość nie mam pumysłuuuu :(
no ja włąśnie jestem też do tego przyzwyczajona ale chciałabym zacząc myć co 2 dzień... i też tak mam że mówię a nie myje bo sa ok a za chwile już mam łeb umyty ;)

Ja przed przeprowadzką mogłam i 3 dni nie myć, zawsze wyglądały OK... Teraz mieszkam w dużym mieście i jest tragedia, muszę myć codziennie. A co robiłam wtedy? Hm... Koki, kucyki, spinki, wsuwki, opaski... :)

dzięki za odp, właśnie nie mam specjalnych zdolności fryzjerskich ale muszę spróbować z jakimiś łatwymi upięciami opaski też lubie tylko wydalą mi się te włosy jakieś przylizane :/ może suchy szampon? jak mam je trochę odbić od głowy ?

Gość ouiiiiiiiiiiiiiiiiiii
znowu myję 🖐️

no dzięki super

Gość roladinia
też myję codziennie, to już nałóg :)

Gość bhjcdsbjhcvdd
upinam mam długie, gęste i proste, więc to żaden wyczyn wyczarować z nich coś ładnego

Suchy szampon może być ok, ale nie do codziennego stosowania!

Gość ja skorzystałam z tego
Ja teraz myję co drugi dzień. Ogromna oszczędność czasu- mogę pospać rano 40 minut dłużej :). Włosy na drugi dzień nie jest już tak świeże, ale ratuje się czasami suchym szamponem, upięciami, kitkami i delikatnymi opaskami....

Gość to myj je
myj je co półtora dnia

roladinia - ale nie wkurza Cie to? godzina dłużej w łazience musze wstawać o 4.10 :/ masakra jakaś dlatego szukam rozwiązania ;) wyjściem było by myć wieczorem ale wtedy one i tak są przyklapnięte rano i sie źle czuje z takimi kudłami :/

kyu dzięki :) ja zawsze susze z głową na dół i są super ale tylko przez pierwszy dzień... tapir mi nie wychodzi bo mi te kołtuny wyłażą hehehe chce je jakoś upinać właśnie ale ja to zrobić żeby ta góra ni ebyła ulizana jak je zbiore w kucyk

Mariiika a czy ten puder widać na włosach? ja mam b. ciemny brąz nie będę wyglądać jakbym miała łupież? :/ a suchy szampon widać na włosach?

Gość widzę że wy oczekujecie
tu cudów jakichś. Jak chcecie takie włosy po dwóch dniach mieć jak zaraz po umyciu i jeszcze uniesione u nasady to wiadomo przecież że to nierealne.

Ja też często robiłam tak, że zwilżałam wodą (nie moczyłam całkiem) i suszyłam, też działało, te kilka potrzebnych godzin jak znalazł :) To zalezy od szamponu, najpierw sprawdź opinie w necie :) różne szampony różnie mają.

Gość ja włosy myję codziennie
lubię mieć świeże, nieprzyklapnięte i błyszczące włosy

Gość bhjcdsbjhcvdd
http://img31.imageshack.us/img31/4267/lanvinfryzury.jpg http://www.uroda-wdziek.pl/files/images/fryzury_koki008.jpg takie koki sa bardzo proste, bo robisz je z wlosow zwiazanych w kucych oplatasz i wsuwkami spinasz mozesz sobie podzielic kuc na cienkie pasma, owijac je wokol palca i spinac wsuwka lub caly kuc zakrecic i spiac mozesz kucyk ulizac zelem: http://katalog-fryzur.qever.com/cache/fryzury-upiecia/fryzury-upiecia-5.jpg_542.jpg lub powyciagac pasemka wlosow: http://img.loveit.pl/obrazki/20120220/fotobig/375ee587961d2eb4e97892b.jpeg nie mozna sie nudzic :) mzesz zrobic warkocz dobierany, klos, mozesz zrobic kucyk i włosy na czubku glowy delikatnie wysunac z kucyka,zeby je podniesc

Ja mam czarne włosy:) Nie nic nie widac, ja sypie na głowe na przedziałek i wtedy palcami tymi 4 z jednej reki i z drugiej je tak na raz po obu stronach podnosze, mam nadzieje ze rozumiesz;p ylko fakt ze nastepnego dnia musisz umyc włosy bo to takie szorstkie jest, unosi i robi super ale tego nie uczeszesz itp na drugi dzien juz

ooo to ostatnie zdjęcie super :) fajny 'bałagan'

Gość ja włosy myję codziennie
a i nie wstaję godzinę wcześniej, umycie i wysuszenie włosów zajmuje mi chwilę. Susze z dyfuzorem bo mam kręcone włosy i dzięki temu uzyskuję lepszy skręt

muszę poczytać o tym pudrze dzięki :)

aha aha aha jutro spróbuję :D

Mi sie włosy nie przetłuszczaja ale jak nie miałam grzywki to myłam co 2-3 dzien bo właśnie klapały. Potem zrobiłam grzywke i myłam sama grzywke codziennie. Teraz mam taka dłuższa na bok jak rozpuszcze włosy, ale tez tylko ta grzywe codziennie myje, bo inaczej mam przesuszone włosy łamią się i boje się ze bede łysa

musiałąbym dodać do tego jaką opaskę może taką 'gumkową' rozciągliwą jakąs cienką bo mam za krótką grzywe..