Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysłuuuu :(

dziewczyny co robicie z włosami na 2 dzień po umyciu?

Polecane posty

A to jest o tyle fajne że nawet jak mam swoje skręcone to to wychodzi z artystycznym nieładem, i wygląda jakby mi fryzjerka układała specjalnie :D

Ja mam dziwne włosy :o takie gęste i kręcone, w dniu mycia nadają sie jedynie do wzięcia w warkocz, albo do nalożenia na nie tony jedwabiu w płynie :p najlepsze są właśnie w drugi i trzeci dzień, w czwartym dniu też są nadal lepsze niz w pierwszym, ale wtedy już czuję sie mniej komfortowo i myję...i znowu od początku :p Wolałabym już mieć włosy, które muszę myć codziennie, ale za to zaraz po umyciu są ładne :)

Ja mam sypkie włosy to mi rozpiździel na łbie wychodzi idealnie. Teraz zmieniłam odzywke to jakos ogarneła ten stan i włosy mam w koncu takie lejące. O normalnie mam takie rozjebungo jak ta ze skarpetkowego filmu co przesłałas. A teraz kupiłam inna odżywke i mam czare proste klaki lejące jak chylińska kiedyś. Ale ja mam dużo włosów to tez nie ma takiego efektu grubych nie mam a dużo i geste. haha wróce do domu to bede owijać na skarpete

Kinga, a może spróbuj po myciu rozczesać je grzebieniem z gęsto rostawionymi zębami, póżniej głowa w dół i ugniataj z żelem do włosów (elastyczny z joanny najlepszy do tego), i później jak żel wyschnie to się włosy odciska (ja biorę podkoszulek i przez podkoszulek odkruszam ten żel z głową w dół), i wtedy daję jedwab silk infusion z Chi (nie wysusza bo nie ma alko w składzie) - i się ślicznie skręcają i są błyszczące i takie żywe, elastyczne loczki, wcześniej jak robiłam na piance albo czymś innym to był szopen i niezdefiniowane loki, a przy tym każdy lok zdefiniowany i się szopa nie robi :)

No ja mam dużo ale cienkie są, a do tego to co mi pizda fryzjerka w wakacje zrobiła to o pomstę do nieba woła, ścięła mi 25 cm, pierwszy raz w życiu szłam od fryzjera z płaczem, miałam kurde piękne loki do cycków a ścięła mi do szyi :( I jeszcze pocieniowała tak ciulowo że się nie chciały ładnie układać, dopiero teraz mi do łopatek odrosły i loki się układają jako tako :(

Ja zawsze płacze po wizycie u fryzjera:D Obcinam 2 razy w roku po 2 cm i i tak wyje hahah

Gość ghyuiv
Ja musze myc coziennie. Wprawdzie sie do tego przyzwyczailam ale strasznie mimo wszystko mnie to wkurza . Teraz mam wlosy o dlugosci do brody, kiedy mialam dluzsze mylam je co 2 dzien. Zazwyczaj lekko je tapirowalam i robilam koka. Teraz duzo czasu spedxam nad moimi wlosami choc z pewnoscia mniej niz na poczatku. Wprawa robi swoje.

Ja sobie już sama podcinam, tak po pół cm metodą kucykową, bo nie zniosę fryzjerów już :( Poszłam bo chciałam jakieś 5 cm ciachnąć bo mi się zniszczyły przy prostowaniu niestety, i tak żeby ścięła do kręconych - w sensie inaczej się tnie niż proste, w innych miejscach, innymi nożyczkami, inaczej się cieniuje, a ta mi jebła ścięcie dla prostych i to do szyi, myślałam że zamorduję !

W ogole ja nakładam na te włosy tyle rzeczy ze dziwne ze jeszcze mam włosy ahahahaha

A i jeszcze autorko jak Ci sie włosy przetłuszczaja to nie uywaj odżywek typu glis kur itp

Kinga - tak nakładam żel do włosów: http://www.youtube.com/watch?v=6XzZd2AdWko&list=UU5wqTE99NVfXyHQGwaT3toA&index=47&feature=plcp A później albo jak same uschną albo suszarką tak: http://www.youtube.com/watch?v=cyyOypbTHI0&list=UU5wqTE99NVfXyHQGwaT3toA&index=44&feature=plcp No a świeżo po myciu plopping/plunking na podkoszulce, po tym żel i ew. krem do lokow :) http://www.youtube.com/watch?v=O2qD38ZYX6A&list=UU5wqTE99NVfXyHQGwaT3toA&index=45&feature=plcp

Gość nie mam pomysłuuuu :(
no i zaś umyłam łeb... :/ muszę w weekend spróbować jak nie będę szła do pracy.....

Gość apartowa
Też mam przetłuszczające się włosy. Myję co 2 dzień wieczorem takim sposobem, że jak umyję wieczorem, oczywiście ostatnie płukanie ziołami, później jakaś odżywka, suszę włosy i układam na wałki. Rozczesuję, daję puder na skórę włosów (taki dla dzieci kupuję ten Rossmana) i idę spać. Rano pianka na włosy, wałki i czeszę się. Oczywiście lakieruję je. Wieczorem też daję trochę pudru. Od niego jest trochę włosów więcej i są grubsze. I tym sposobem myję włosy co 2 dni.