Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama8tygodniowa

Wizyta u ginekologa po pologu po cc

Polecane posty

Gość Mama8tygodniowa

Po porodzie jestem już 8 tygodni (poród przez cc). Czy mam iść na wizytę kontrolna do ginekologa? Czy po cc jest to konieczne? Aha, dodam jeszcze że to już 8 tydzień a ja nadal krwawie:( to normalne? Czy mam się martwić?

Gość mam 3 latki
ja byłam na kontroli po cc około 6-7 tygodnia po, krwawienie u mnie trwało około 2 tygodni, skoro nadal krwawisz to myślę, ze tym bardziej powinnas iść na kontrolę

Ale krwawisz czy plamisz? je do 5 tyg po cc miałam mocne krwawienia od 6 już się uspokoiło i tylko plamiłam do końca prawie 7 tygodnia. w 8 poszłam na wizyte bo nie miałam miesiączki, ale lekarz kazał czekać. wczoraj dostałam miesiączki w końcu 10 tyg po cc.

Gość Mama8tygodniowa
Krwawie. Może nie jest to jakieś bardzo obfite krwawienie ale jednak to krew.

no to ja już bym się wybrała do lekarza będąc na Twoim miejscu. W to, że połóg trwa krócej po cc niż po sn to akurat nie wierzę, ale 8 tygodni to coś za długo chyba.

Gość mam 3 latki
a przy wypisie nie dostałaś zalecenia , ze masz iść na kontrolę po ołoło 6 tygodniach? bo mi to powiedzieli w szpitalu jak wychodziłam krwawienie- z pewnoscią długość krwawienia to sprawa indywidualna, ale jednak na takiej wizycie lekarz sprawdzi jak rana się zagoiła, czy macica, sie obkurczyła,

Gość Mama8tygodniowa
Ale jak będzie wyglądało takie badanie jeśli nadal mam krwawienie? Dostanę skierowanie na USG?

A czemu na USG? jak byłaś szwy ściągać to nie badał Cię lekarz? zwykłe badanie ginekologiczne. mnie tak badał sprawdzał czy macica się obkurcza.

Ja po sn miałam połog 4 -5 tyg. Po cesarce ok. 9 tyg. Więc nie ma reguły, że trwa krócej choć teoretycznie tak powinno być.