Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenor

Patrzcie na te ogłoszenie o prace normalnie śmiech na sali...

Polecane posty

Gość i tak nikt nie odpisze
i tak na maila nikt nie odpisze, zaznaczyli to w ogloszeniu... poza tym, niby marne grosze, ale powiem ci szczezre, ze teraz, jak szukam pracy i nikt mnie nie chce zatrudnic nigdzie, to nawet te grosze bym lyknela :(

Gość ja też szukam dorywczej pracy
w Krakowie,i jak narazie słabo. Byle jakiej pracy też nie chce...

"Poszukiwane osoby powinny być dyspozycyjne, uczciwe, komunikatywne, posiadać umiejętność współpracy w grupie i pracy z klientem, miłą aparycję, schludny wygląd, znać się na obecnych trendach w modzie." Mieć tytuł magistra, najlepiej w trakcie doktoratu, ukończone szkolenia z zakresu wzornictwa i projektowania odzieży i biegle 2 języki na wypadek gdyby używaną odzież chciała zakupić delegacja z Madrytu czy Mediolanu. A te trendy w modzie i ubrania zgodne z tymi trendami pewnie przyszły pracownik za te 1500 brutto sobie kupi. Żenada.

nie wiem co sie dzieje , normalnie Ci pracodawcy mysla ze laskawie dzadza 1000zł i trzeba zapierdalac jak woły , wkurwia mnie to niesamowicie.. przepraszam za wulgaryzmy ale jak tu sie nie wkurwiac ;/ ... maila napewno odbiora bo jak nie podali nr tel to jak inaczej niby sie z nimi skontaktowac? tylko niechca CV zeby wysylac ale zgloszenia napewno przez formularz.

no wlasnie za takie pieniadze a jakie wymagania .. smiech na sali..

policzcie ile trzeba pracowac ...5razy 9 h= 45 45 razy 4 =180 h plus 4razy 6=24 204 h !!!!!!!! platne za 176....h...to co? te 30 h ku chwale ojczyzny? by sie wstydzili!!!naciagacze pierdoloni... a to wszysto za 1250 na reke....niech paniusia sama zapierdala przy swoich szmatach!

ja kilku duzym firmom juz podziekowalem jak mi zaproponowali stawke. mysleli chyba ze klepne w ciemno idioci... :D

Gość dziaddek
Polska to dziki kraj

Gość hahahaaaaaaaaa
Co jest dziwnego w tym ogłoszeniu, że ktoś wymaga od nas uczciwości czy schludnego wyglądu. normalne ogłoszenie o pracę.

Gość i tak nikt nie odpisze
bez kitu ja jestem po studiach, znam jezyki, jestem nieglupia, a pracy jak nie bylo, tak nie ma. i tak jak w artykule, za kazde pieniadze teraz cos wezme. jestem naprawde zdesperowana :(

Gość hahahaaaaaaaaa
Nie dobre w tym ogłoszeniu jest to,że jest to praca na umowę zlecenie. A po za tym każdy chyba mniej więcej się orientuje co teraz jest w modzie.

Gość xartra
ale ludzie są bezczelni

Ktoś w innym topicu wrzucił: http://krakow.gumtree.pl/c-Praca-sprzedaz-handel-praca-w-sklepie-Sprzedawca-Salonik-Prasowy-Kolporter-W0QQAdIdZ429584388 5 zł na godzinę, no ja nie mogę.... Pojebało ich :o W ogóle ostatnio byłam na rozmowie, i jebłam drzwiami tak że huknęło, wyobrazcie sobie: hotel 3***, praca na recepcji, wiec mysle ze no przyjemnie, a panienka menadżerka i przedstawia zakres obowiązków: - recepcja - sprzatanie pokoi - mycie podłóg na korytarzach, w restauracji, schodów - KELNEROWANIE i zmywanie naczyń i robienie drinków I nocne i dzienne godziny płatne tak samo 7 zł na godzinę na rękę Zabiłam ją śmiechem, no sorry, jak ja mam jednocześnie na recepcji i sprzątać i kelnerować i być odpowiedzialną jak ktoś ukradnie cos? Jak kurwa ze zmywaka nie widać recepcji (dowiedziałam sie że trzeba lukać co chwilkę, zaniemogłam normalnie :D) I siedzenie w nocy BEZ ochroniarza bez kogokolwiek, całkiem sama, a najlepsze że spędziłam tam 4h jak mi pokazywała wszystko i już mnie chciała na drugi dzień na nockę dać, gdzie ja się nie orientuję w ogóle ani w ich programie ani w cenach ani w menu ani w niczym :D To się dowiedziałam że jestem głupia że wybrzydzam na tak świetne warunki :D

Gość xartra
piszę -> pełen etat na umowę zlecenie to jest sformulowanie niepoprawne prawnie jeśli pełen etat to umowa o pracę a nie zlecenie strasznie w tym kraju jest że szuka się białych murzynów , tyle obowiązków że chyba nawet nie ma czasu na spożycie posiłku i do tego pewnie dźwiganie worów i przebieranie stosów ubrań podczas przyjęcia towaru nadgodziny

Gość xartra
zaraz napisze na to stanowisko ochroniarza - że nie mam nóg i czy mnie przyjmie do pracy

Gość ghj6ut6utu
Nic z tych ogłoszeń nie pobije pewnej pracy chałupniczej na jaką natknąłem się właśnie na gumtree ale to już jakiś czas temu było. Praca polegała na wiązaniu sznurka. Brałeś do ręki sznurek o długości 30cm i wiązało się supeł tak aby grubość supła była nie większa i nie mniejsza niż 1cm a od supła końcówka nie wynosiła mniej niż 6cm i nie więcej niż 7,5cm. Niby banalne zadanie ale... W jednej przędze znajdowało się 500 sznurków i żeby zrobić to dokładnie było trzeba posiedzieć na tym 5-6 godzin. Za jedną przędze płacili UWAGA ( 3zł !!! ) :D:D:D

Gość ottaviani
Do shopoholiczka: Pracowałam w takim hotelu jak piszesz. Tylko miałam 8 zł. I też wszystko musiałam robić to co piszesz, po miesiącu podziękowałam :) Zasuwałam po 12 godzin, a i zdarzała się noc po nocy po 16 godzin. nie polecam

Gość xartra
prawo zakazuje przy umowie zlecenie pracowac jak na pełnym etacie jedynie co się podpisuje to zleceniodawca kontra zleceniobiorca nawet nie powinien osmielać sie nazywać siebie pracodawcą ja też mogę w taki sposób "dac pracę " zlecę komuś skoszenie trawy na swojej hektarowej działce za 100 zł i napiszę "pełny etat " nosz śmieszne po prostu :O

Bo to się tłumaczy tak - zapiertalasz jak na pełnym etacie ale bardziej i dłużej, przy czym nie masz z tego żadnych świadczeń, to taka nowa forma umowy, etat w formie zlecenia :o

Aż się boję, bo w przyszłym roku mam przeprowadzkę i będę szukała pracy :) Także powinnam nacieszyć się tym 'luksusem', co mam :D

Kraków ma obecnie masakrę na rynku pracy, jest przepełniony totalnie, etat graniczy z cudem a najlepiej jak masz status studenta, do tego widzę i po znajomych i z opowieści że studenci sie zgadzają naprawdę za psie grosze pracować, Ty mówisz że 1400 na rękę a student przyjdzie i powie że chce 700, i kogo przyjmą? Tzn nie mówię o wyspecjalizowanych na maksa w konkretnej dziedzinie osobach, tzn dla informatyków, programistów itd jest dużo lepiej z pracą, ale jak chcesz znaleźć coś bez bycia specem to porażka straszna. Dla pracodawców tutaj jak powiesz że chcesz pełny etat i godziwą pensję to masz wymagania nie z tej ziemi i Ci się w tyłku poprzewracało, a ile można kelnerować i barmanować? :o

No pięknie, a ja właśnie do Krk mam wyprowadzić się :) Chyba jednak zostanę u siebie.

Gość pewnaosoba
a ja wylecialam z pracy 2 wojna swiatowa a staralam sie nie wiem po co i na co. czytam ten watek i jestem ZALAMANA. co trzeba zrobic dzis, zeby miec spokoj w pracy. zebym jeszcze wyleciala wiliamem szekspirem. hitlerem i stalinem - no po prostu jestem ZALAMANA :( co ja mam robic nawet jak znajde prace po takim wyrzucie. nie rozumiem tego :( znowu sie starac i wyleciec jak teraz? i tyle :( zalamana jestem jak czytam takie watki , ale czy to jest smieszne? a co powiecie na takie ogloszenie - 8 tys. na miesiac , szukam asystentki i romansu nie wykluczam - wskazany. to jest smieszne czy smutne? choc przynajmniej 8 tys. a ten 1 tys. to lepiej gorzej - moze tak INACZEJ cos? i tyle :(