Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafa zbożowa

Czy waszym dzieciom tez MARZNĄ stopy?

Polecane posty

Gość kafa zbożowa

Byłam dzis zaledwie 45 min na spacerze, dzieci miały ubrane rajstopki i skarpetki plus buty zimowe, ocieplane, skórzane. Po przyjściu do domu, sprawdzam - stopy zimne, palce lodowate? Co robię źle? Toż to tylko 0 stopni a co jak będzie większy mróz?

Mojej nie marzną, choć nie ubieram jej za bardzo ciepło. Zakłada zwykłe (nieocieplane) rajstopy i na to od razu buty, bez skarpetek już. Po domu też najchętniej ganiałaby półnago, skarpetki i rajstopy ściąga i chodzi na bosaka a mimo to nie ma nigdy zimnych nóg (na podłogach mam panele i terakotę).

Gość asasasasaasa
zawsze od nog ciagnie.

U moich wystarczy ze zmarzniete stopy ,lub mokre nogi i juz pecherz przeziebiony niestety i zaczyna sie latanie do kibelka 25 razy w ciągu godziny W sumie staram sie obuwie takie kupywac, aby byly,cieple przewiewne ,ale nie przemakalne, lecz wiadomoo,roznie z tym bywa Najgorzej jak w domu widze ze bez ciapów chodzą :/ walka z wiatrakami :o

Gość niebieskie maki
Monika dobrze pisze, jak nie ma w bucie odrobiny luzu, to stopy marzna, sama to zauwazylam na swoim przykladzie.

Gość ghdrhv
Kurwa... KUPOWAĆ nie kupywac... Kto was polskiego uczył :O

Gość mam jednego malucha
niestety tez synkowi marzna. ma porzadne buty dokupilam mu jeszcze wkladke z owczej welny i dzisiaj tez mial zmarzniete stopy. luz w butach ma wiec to nie to. mial ubrane takie frotowe rajstopy i buty i nic to nie dalo stopy zimne

Mallamiska-a może masz coś nie tak z krążeniem? Ja też mam wiecznie zimne nogi i to właśnie problem z krążeniem,ale u takiego malca to raczej nie chorobowy problem z krążeniem,a kwestia kilku warstw bo przy kupowaniu butów pewnie była jedna skarpetka i to nie aż taka gruba,a teraz jest jeszcze ciepła rajstopa i po prostu stopy są wręcz ściśnięte i krew też słabo krąży. A jak nie krąży dobrze to nie ogrzewa kończyny.

Mam jednego malucha-to że palce mają miejsce nie znaczy że jest luz w bucie-być może ciasno jest w śródstopiu od góry.

Gość kafa zbożowa
No nie wiem już :( Buty mają na pewno sporo luzu, noski szerokie. Skarpetki i rajstopy też nie obcisłe. Może jakieś cieplejsze skarpety kupić?

Gość huncwocik*
A co to są za buty???