Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ojojd

USA z pracami I poziomem zycia z roku na rok coraz gorzej niestety

Polecane posty

Gość DupaJas
A ja mam pytanko do Livesmart;a jak powodzi sie twoim znajomym( zwlaszcza polakom?)thx

Gość Gigiiii
...go and fu.k yourself...!

Gość Giggi
to wszystko przez te złe doświadczenia bili mnie penisami po głowie i wtykali w 👄 ....😭

Gość Gigiiii
--->go and fu..k yourself!!---> ziejesz człowieku nienawiścią I gardzisz ludźmi nie znając ich to tylko świadczy jak ograniczonym trzeba być człowiekiem

Gość livesmart
Jak sie zyje moim znajomym? Chyba w miare ok, bez szalu ale zyja normalnie i na nic im nie brakuje. Moja dobra kolezanka pracuje w sklepie a jej chlopak jest kucharzem w restauracji. 2 lata temu kupili dom na kredyt na 30 lat, oboje sa nielegalnie ale placa podatki. Ona zarabia po taxach jakies 2 tys$ na reke, on ok tyle samo. Dom mowila ze miesiecznie kosztuje ich 900$ plus rachunki, wiec latwo policzyc ze jeszcze sporo zostaje. Ja mysle ze ameryka jesli sie komus tu podoba jest wciaz krajem gdzie imajac sie zwyczajnych prac mozna godnie zyc.

Gość dupajas
up

Gość marcin ssiiindjdkjdbkfjbfkj
skoro twoi znjomi sa nielegalnie to jak ich pracodawca zatrudnil? na lewo? bo zazwyczaj przechodzi sie przez formularz w ktorym cie pytaja czy jestes prawniony do legalnej pracy w USA. Jak udalo im sie kupic dom bez SSN?

Gość livesmart
Maja tax number rozliczaja sie na niego i z tego co wiem to kolezanka w tym sklepie podala pracodawcy ten nr i nie bylo problemu, a jej chlopak tak samo. SS pracodawcy jest potrzebny do tego zeby mial do taxow a do tego sluzy tez TIN. Ale ja mieszkam w stanie gdzie mieszka malo polakow wiec na to moze tak nie zwracaja uwagi. Mi samej na domkach niektorzy chcieli numer podatkowy wiec podalam im swoj TIN na ktory sie rozliczam i nikt nie robil oczu wielkich z tego powodu ani nie dopytywal sie o status

Gość livesmart
A co do kwestii domu to z tego co wiem stoi na kolezanke i mowila ze sprawdzili jej taxy z 2 ostatnich lat, wszystko bylo w porzadku i dostala kredyt. Dom nie jest jakis wielki i w super dzielnicy ale zawsze to swoj wlasny kat. I nie byl jakis niesamowicie drogi, troche dali downpayment reszte 100 tys na kredyt

Gość livesmart
Mam tez znajomego w pensylvania ktory tez kupil dom bedac tutaj nielegalnie i mial tylko TIN. Sprawdzili taxy i dostal pozyczke

Gość spokojnie mozna kupic
dom bez ss# tysiace Meksykanow tak robi,mase Polakow i innych nacji tez.Wiele osob ma kilka domow albo budynki mieszkalne na wynajem.

Gość ojojd
ponawiam pytanie do ludzi mieszkajacych w USA.jak wam sie zycje dobrze zle?

Gość zenekzus
Dobrze.Kazdy ma laptop Della plus jeden komputer na dom.Mamy ipody,kindle ,plazmy i inne badziewie.Dom w przyzwoitej dzielnicy wiec dzieci chodza do dobrej szkoly.Teraz mozna kupic naprawde tanio domy i jak sie nie wkopalo w jakies wydumane mortgage pare lat temu to jestes pan:-) Na koncie odlozone,odpukac ubezp. zdrowotne jest.Na wakacje nie jezdzimy bo sie zwiazalismy domem wakacyjnym nad jeziorkiem i tam jezdzimy latem i zima.Mysle,ze pogorszylo sie nizszej klasie sredniej i biednym.Srednia klasa i wyzsza klasa nie ma sie tak zle.W sumie jednak chyba bieda w US jest mniej biedna niz bieda w Europie,o PL to juz nawet nie mowie.

Gość a czy masz na imie...
Aldona?

Gość pytanie do live smart
Czy masZ na imie Aldona?

Gość Usejusej
Podnosze I zgadzam sie jest coraz gorzej niestety;(

Gość kokopkokp
2000$ na reke netto pracujac w sklepie? sorry, ale musialaby pracowac w jakims ekskluzywnym butiku, aby tyle wyciagac. Amerykanie placa minimalna krajowa za te podstawowe fizyczne prace

Gość Usejusej
Dokladnie!!!!i robia wszystko aby ci NiE wyplacic bezrobotnego( nawet wtedy kiedy ci sie prawnie nalezy !)

Gość gość
Zgadzam sie ze $2000 to moze za prace w butiku.Masakra tez jest z ubezpieczeniem zdrowotnym i bedzie jeszcze gorzej od 2014( masa Amerykanow bedzie miec prace na pol etatu bez benefitow)