Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34534

ile to jest?

Polecane posty

"no zaczyna sie tak 6-1" x x no, tak się zaczyna zapis działania. kolejność wykonywania jest inna. najpierw dzielisz i mnożysz. dlatego w liczeniu nie ma żadnego 6-1

Gość vvvvvvvverere
6-1+2 to 3

6 - (1 x0) + (2:2)= 6 - 0 +1= 6 + 1= 7 zrobiłam nawiasy dla ułatwienia niektórym:/

"6-1+2 to 3" x x skąd masz to 6-1? w działaniu masz 1x0 i to liczysz najpierw. i skąd się wzięło to 2? 2:2=1. x x Więc zostanie 6-0+1. WYNIK TO 7!!! x x x x

Gość vvvvvvvverere
no tak, dlatego wynik to 3

Gość vvvvvvvverere
"skąd masz to 6-1? w działaniu masz 1x0 i to liczysz najpierw" Liczę. 1x0 to 1, dlatego 6-1

Gość vvvvvvvverere
nie, 1x0 to jest 1

Dobra, skoro piszesz na kafeterii to masz dostęp do neta. Z łaski wpisz w google jak wygląda mnożenie przez 0:/

"Liczę. 1x0 to 1, dlatego 6-1" x x każda liczba pomnożona przez zero to zero. myślcie ludzie!!! 1x0 to zero jedynek. więc ile???

1x2 to dwie jedynki - czyli 2 1x1 to jedna jedynka - czyli 1 1x0 to zero jedynek - czyli ile??

Gość vvvvvvvverere
w pierwszym linku od góry znalazłam takie coś: "Jeden razy zero równa się zero, a jabłuszko razy zero też równa się zero. I tu pojawia się problem, co się stało z jabłuszkiem. Po lewej stronie równania jabłuszko jest, po prawej go nie ma. Przeszło do antymaterii, wszechświata alternatywnego, czy ktoś je zjadł. Absolutnie i kategorycznie nie! ja się nie zgadzam. Jabłuszko nie ma prawa zaniknąć. Dlatego jeden razy zero równa się jeden"

to równie dobrze jakiś mądrala mógł napisać że 1:2 to też 1, no bo masz jedno jabłko, a potem masz pół, czyli co, pół jabłka wyparowało? x x

Gość vvvvvvvverere
"1x0 to zero jedynek - czyli ile??" Mówi się nie mnóż cholero przez zero, czyli nie da się pomnożyć przez zero, zawsze zostaje ta liczba mnożona, czyli np. 5x0 to 5

Gość vvvvvvvverere
"to równie dobrze jakiś mądrala mógł napisać że 1:2 to też 1, no bo masz jedno jabłko, a potem masz pół, czyli co, pół jabłka wyparowało?" To inny przykład. Jedno jabłko dzielone na 2 osoby to po pół jabłka. Głupi jesteś poprostu.

"I tu pojawia się problem, co się stało z jabłuszkiem. Po lewej stronie równania jabłuszko jest, po prawej go nie ma." x x x x ja ci powiem co się stało - nic się nie stało. liczyłaś ile masz jabłek i wyszło że ich po prostu nie masz. tak trudno to pojąć? w przeciwnym razie dowolna liczba pomnożona przez x by musiała dawać w wyniku x. no bo skoro jabłuszko nie mogło wyparować, to też nie mogło się rozmnożyć. więc 1x50 to tez by było 1. co za logika....

Z wikipedii umiesz korzystać??? Mnożenia liczb naturalnych o czynnikach będących liczbami ze zbioru (cyfry dziesiętnego systemu liczbowego uzupełnione o liczbę 10) uczy się w pierwszych klasach szkoły podstawowej pod postacią tzw. tabliczki mnożenia. (!) Dowolna liczba pomnożona przez zero daje w wyniku zero, podobnie dowolna liczba pomnożona przez jeden daje w wyniku tę liczbę (tzn. jedynka jest elementem neutralnym mnożenia).

"To inny przykład. Jedno jabłko dzielone na 2 osoby to po pół jabłka. Głupi jesteś poprostu." x x hehe, ja jestem głupi bo nie pojmujesz że każda liczba mnożona przez 0 daje 0.

Gość pamietaj cholero
nie dziel i nie mnoz przez zero

Mówi się nie mnóż cholero przez zero, czyli nie da się pomnożyć przez zero, zawsze zostaje ta liczba mnożona, czyli np. 5x0 to 5" x x mówi się nie dziel cholero przez zero, bo wynikiem jest nieskończoność. x x mnożyć przez 0 można, a wynikiem będzie 0 x x

Łaał, jaki poziom. Każdy kto twierdzi, że wynik jest inny niz 7 nie powinien ukończyć szkoły podstawowej (specjalnej?) Ciemny lud :(

Gość pamietaj cholero
No dobra to podziel mi 2 przez 0 ...jestem ciekawa tej nieskonczonosci buahaha

A mało tego kłócą się zawzięcie:D Nie dziwota, że teraz boją się matematyki na maturach...

Gość kocham spożywać pokarm
W przypadku kiedy w działaniu jest dzielenie i mnożenie, działania wykonujemy OD LEWEJ DO PRAWEJ, w przypadku kiedy w działaniu mamy dodawanie i odejmowanie działania wykonujemy OD LEWEJ DO PRAWEJ. W przypadku kiedy w działaniu występuje dzielenie, mnożenie, dodawanie i odejmowanie, działania wykonujemy ZACZYNAJĄC OD DZIELENIA I MNOŻENIA pamiętając że liczymy OD LEWEJ DO PRAWEJ, potem kontynuujemy DODAWANIE I ODEJMOWANIE również OD LEWEJ DO PRAWEJ: 6-1x0+2:2= 1x0 = 0 2:2 = 1 6-0+1 = 7 Odpowiedź to 7. Co do mnożenia przez zero jest wiele teorii jak powinno być ale oficjalnie mnożenie przez 0 daje 0. Dziękuje, koniec tematu.