Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WYSOKONADCISNIENIOWCY

NADCIŚNIENIE - LECZENIE

Polecane posty

Gość gość
Super jestem zadowolona z SmartCardio. Wart swojej ceny, wytrzymuj***ardzo długo na jednym ładowaniu akumulatora!!!

Gość gość
Babcia korzysta z Seniora z zasilaczem który – nawiasem mówiąc – sam jej w zamowiłem w styczniu na prezent. Chwali sobie, szczególnie ten zasilacz jest dla starszego człowieka duzym ułatwieniem. Ciśnieniomierz ma dzięki zasilaniu z gniazdka ciągle gotowy do pracy, nie musi się stresować czy są baterie czy się wyczerpały.

Gość gość
Uzywamy Easy med już od roku, cały czas mierzy tak samo szybko i tak samo dokładnie, polecam.

Gość gość
Czy senior z zasilaczem sprawdzi się do uzytku codziennego dla starszej osoby? Gdzie jak coś mogę go najtaniej zamówić?

Gość gosc

Mogę podpowiedzieć SmartCardio nowoczesny wygodny ciśnieniomierz nie mam z nim problemów. Szybko pompuje, wyniki są dokładne, wszystko ładnie widać na wyświetlaczu – nie trzeba się wpatrywać mrużyć oczy i zastanawiać – co tam wyszło dokładnie :P

Gość dawid
Dnia 18.12.2018 o 14:00, Gość gosc napisał:

Mogę podpowiedzieć SmartCardio nowoczesny wygodny ciśnieniomierz nie mam z nim problemów. Szybko pompuje, wyniki są dokładne, wszystko ładnie widać na wyświetlaczu – nie trzeba się wpatrywać mrużyć oczy i zastanawiać – co tam wyszło dokładnie :P

Duzym plusem w SmartCardio jest ten akumulator, wystarczy podpiąć do zasilania i sprzęt jest gotowy do użycia.

Gość adam

Super nam się sprawuje Smart Cardio, porządny ciśnieniomierz polskiej marki Sanity z akumulatorem zamiast bateryjek.

Gość marek1

Wybierając ciśnieniomierz patrz koniecznie na to czy ejs dokładny, czy m atesty i badania kliniczne. Ja właśnie dlatego wybrałem sobie Easy Med i jestem zadowolony. Dokładne pomiary, duża wbudowana pamięć.

Gość adam

Ja używam do wielu lat ciśnieniomierz Senior i musze powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Najważniejsze dla mnie jest to, że po każdym pomiarze pokazuje, czy wartość ciśnienia jest prawidłowa czy też nie. To bardzo ułatwia nam życie.

Gość Gość
Dnia 9.03.2016 o 14:36, dietaBożena napisał:

Oczywiście w przypadku nadciśnienia ważna jest konsultacja lekarska, ale równie ważna jest dbałość o zdrowie we własnym zakresie. Co należy zrobić: 1. Ograniczyć tłuszcze nasycone, a zwiększyć ilość korzystnych dla zdrowia, które znajdziemy w takich produktach jak: oliwa z oliwek, olej lniany, ryby morskie, orzechy włoskie,... 2. Ograniczyć znacznie ilość sodu ( soli), pamiętając, że sporo soli znajduje się w przyprawach, konserwach mięsnych oraz przekąskach- krakersach, chipsach, paluszkach, itd.. 3. Wykluczyć napoje podnoszące ciśnienie: kawę naturalną i colę, napoje energetyczne, alkohol, 4. Zwiększyć spożycie warzyw i owoców bogatych w potas: banany, brzoskwinie, brukselkę, pomidory... 5. W przypadku nadwagi lub otyłości - obniżyć masę ciała.

Zgadzam się.Sól i cukier zabija.

Gość Eliza

Z nadciśnieniem to nie ma żartów! Trzeba się regularnie badać! Ja nawet sobie kupiłam porządny ciśnieniomierz z haxe, który posiada aprobatę Europejskiego Towarzystwa Nadciśnienie Tętniczego i mierzę! Ciśnieniomierz też musi być dobry!

Gość ewt

Jak zastanawiacie się jaki fajny prezent kupić dziecko po urodzeniu to mogę zaproponować fajny zestaw w postaci rozgrzewającego jednorożca i do tego inhalator Baby. Na pewno świetna opcja i będzie to taki prezent, który dziecku się przyda a jednocześnie będzie na pewno przez rodziców świetnie przyjęty.

Gość okiko

Badanie ciśnienia i wybór dobrego ciśnieniomierza to jedna sprawa, ale podstawą są jednak wizyty u specjalisty. Ja do kardiologa chodzę w Szczecinie, do dr Barbary Bogackiej, to bardzo dobry lekarza. Jak jesteście z okolicy to zdecydowanie warto wybrać tę panią doktor- jest rzetelna, profesjonalna i ma dobre podejście do pacjentów.  

Gość art

Jak ktoś chce kupować ciśnieniomierz to zdecydowanie poleca zobaczyć w ofercie sanity bo firma ma fajne sprzęty w rozsądnych cenach i można coś interesującego dla siebie wybrać. Serce plus to jeden z takich fajnych modeli dla całych rodzin, bardzo wygodny w obsłudze, niezbyt drogi.

Gość adam

Sprawdź sobie w miarę możliwości polskie firmy produkujące sprzęt medyczny jak np., Sanity i jej oferty ciśnieniomierzy: Simple, SmartCardio, Senior – porównaj ceny, budowę funkcje i w ten sposób ewentualnie będziesz w stanie wybrać coś, co będzie pod Twoim kątem najlepsze.

Gość Sylwia

U mnie w rodzinie to sami ciśnieniowcy, więc każdemu kupiłam już chyba ciśnieniomierz z haxe. Dla mnie to ważna sprawa, żeby się badać. Wiadomo, że nadciśnienie może być naprawdę groźne.