Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata--0998

kiedy udało Wam się zwalczyć ciemieniuchę?

Polecane posty

Gość Agata--0998

moje dziecko ma 4,5 miesiąca, od 4 miesięcy walczę z ciemieniuchą, a jest chyba coraz gorzej. Myję głowę specjalnym szamponem, smaruję oliwką, wyczesuję szczoteczką i szorstkim ręcznikiem, nic nie pomaga. Nie wiem już co robić, jak to zwalczyć? czy dziecko z tego po prostu wyrośnie? Proszę, poradźcie coś.

Gość ojtam ojtam
ja miałam emulsję na ciemienniuchn e z emolium - smaruje się głowe pół godz przed myciem potem myje głowe normalnie - można powtórzyć kilka razy i problem z głowy

Ja jak byłam u lekarza (z czym innym) to on mi podpowiedział, żeby dobrze natłuścić oliwą z oliwek zostawić na trochę, żeby zmiękło a potem delikatnie wydrapywać. My tak zwalczyliśmy w kilka dni a córka miała okropną i przez długi czas.

Starsza córka miała okropną ciemieniuchę, wyczytałam w necie, że najlepiej jest natłuścić oliwką główkę i założyć czapeczkę na jakieś 30 minut przed kąpielą, a po kąpieli wyczesywać, pomogło, ale niewiele. Ktoś wtedy też napisał, żeby myć główkę szamponem Bambino i właśnie od czasu jak go kupiłam i zaczęłam myć ciemieniucha sama zniknęła po kilku dniach.