Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość James41

Kwiaty dla nieznajomej dziewczyny z byłej szkoły

Polecane posty

Gość James41

Cześć. Mam pewien pomysł aby do pewnej nieznanej mi dziewczyny podarować jej kwiaty. Znam ją z widzenia ze szkoły. Jest odemnie dwa lata młodsza. Mogłem się jeszcze jej przyjrzeć bliżej jak byłem w ostatniej klasie liceum. Teraz już jestem po liceum, a ona jest w 2 klasie. Jest to ładna dziewczyna, która urzekła mnie swoją naturalnością. Większość dziewczyn w moim byłym liceum to były "plastiki", a ta dziewczyna była totalnie przeciwieństwem ich. W dodatku nie okazywała na co dzień w szkole swoich atutów, a widać, że ma świetną figurę. To co zakryte to jeszcze bardziej interesujące :) Pewnego dnia wsiadłem z przystanku w środku miasta, a akurat ta dziewczyna wysiadła na przystanku, którego niedaleko mieszka. Mniej więcej mogę się teraz spodziewać gdzie mieszka. Teraz tylko musiałbym się dowiedzieć o jej bardziej dokładnym adresie. Nie wiem czy mieszka w bloku czy domku rodzinnym. Chciałbym podejść raz do niej mieszkania i podarować jej kwiaty z małym liścikiem. Myślicie, że będzie to odpowiednie ? Bardzo podoba mi się ta dziewczyna z wyglądu ( bo z charakteru jeszcze nie miałem okazji jej poznać ). Wygląda na skromną i nieśmiałą dziewczynę, ale pozory mogą mylić. Nie wiem czy będę tego żałować czy nie po tym jak bym ją poznał bardziej, ale żyję przekonaniem, że lepiej coś zrobić i nie żałować niż żałować, że się czegoś nie zrobiło. Myślę, że nie czuła by się tak nie komfortowo jakbym jej podarował kwiaty z liścikiem przed jej drzwiami do mieszkania. Co myślicie o tym pomyśle ? Pozdrawiam.

Gość Alyssia_24
Sam pomysł sympatyczny, ale do jednego mam uwagę. Skoro wiesz, że uczy się w Twojej dawnej szkole, bardziej naturalne i mniej dla niej krępujące będzie jeśli poczekasz na nią po szkole. Chyba nietrudno będzie Ci zdobyć jej plan zajęć? - skoro chodziłeś do tej szkoły, bez trudu się dowiesz ;) Bo jak pójdziesz do jej domu, to będzie mogła poczuć się przestraszona, czy wręcz osaczona - powiesz jej, że znasz adres, bo ją śledziłeś? Lepiej działać rozważnie :) No a może uda się bez kwiatów i listów? Wejdź do szkoły - choćby pod pretekstem przekazania podręczników do biblioteki czy wizyty u dawnego nauczyciela; - poczekaj na przerwę i jak ją zobaczysz udaj zaskoczenie, ale podejdź z uśmiechem. Powiedz, że ją pamiętasz i szkoda Ci, że nie miałeś okazji poznać jej przez miniony rok. Zaproponuj kawę, postaraj się od nie uzyskać jakiś namiar - maila, gg czy nr telefonu.

Gość James41
Też dobry pomysł, ale ona jest nieśmiała, co chwile jest przy koleżankach czy przy całej klasie w grupce to może negatywnie odpowiedzieć w moją stronę. Zapewne by się czuła nie komfortowo. Z kolei jakbym poszedł do jej domu i wręczyłbym jej kwiaty z listem to w tym liście bym wszystko ładnie wyjaśnił. Napisałbym, że nie nachodziłbym jej, a tylko chciałbym zaprosić ją na kawę czy spacer. Jak się nie przekonam w jeden czy drugi sposób to z pewnością nic nie będzie. Dzięki za radę.

Gość Alyssia_24
To może lepiej taki liścik przekaż jej przez woźną w szkole ;) Pani woźna wejdzie na lekcje i przekaże jej zapieczętowaną wiadomość? Tylko bez serduszek czy kwiatków - żeby jej nie robić siary ;)

Gość oklkllllllllllllllll
60