Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

kiedy wasze dzieciaczki zaczely podnosic glowke lezac na pleckach podnoszone za

Polecane posty

raczki ??? moj jutro konczy 3 miesiace i glowa zostaje w tyle :-( i mamy cwiczonka metoda vojty...jak bylo u was ??

Gość mój ma ponad 4mies
a zaczął podnosić troszkę przed ukończeniem 4mies, lekarka jedna narobiła paniki, że główki nie trzyma, a za 2 tygodnie już umiał. Poczekaj.

Gość lubię Jabłka
Amanda uspokuj sie wreszcie,ty codziennie coś tu wypisujesz,jesteś przewrażliwiona!to twoje 1 dziecko???za dużo wymagasz od niego.

Gość kafeteryjny plusik
Nie powinnaś takich rzeczy robić dziecku. Mój syn też tej próby nie przechodził będąc 3-miesięczniakiem, ale rozwijał się dobrze. Lekarz zastrzeżeń nie miał. Będąc półroczniakiem zaczął stawać i raczkować, mając 8 miesięcy dopiero siedział, a dzisiaj ma 10 i samodzielnie chodzi.

nooo wypowiedzcie sie jeszcze kobietki ;-) no u nas jest problem.z tym.podnoszeniem glowki oraz z rym ,ze w prawa strone dziecko nie wodzi za grzechotka oraz ma zbyt mocny odruch chwytny w raczkach

Moja córka też skończyła 3 miesiące, ale ja nie zwracam na takie rzeczy uwagi, czy łączy rączki czy nie, coś tam sobie macha rączkami, co do trzymania główki to jak ją podnoszę to troszkę ta główka się podnosi ale się chwieje, to jest jeszcze maleńkie dziecko, nie wymagaj nie wiadomo czego... Moja mała grzechotkami się w ogóle nie interesuje, a niby powinna już brać do rączki albo łapać a ona jak już się tylko przygląda, ale dotykać nawet nie chce...

ja od niego nie wymagam to lekarka i fizjoterapeutka , ktore sa razem w gabinecie przyczepily sie i kaza cwiczyc , ze dziecko ma zaburzenia .Ja nie wymagam ja uwazam , ze kazde dziecko ma indywidualny tryb rozwoju i ze ma jeszcze czas...

Amanda Każde dziecko jest inne mój synek ma prawie 2,5 miesiąca a od jakiegoś tygodnia trzymając się moich palców podnosi główkę i ramiona. Ja z kolei zastanawiałam się czy to nie za szybko, ale pediatra rozwiała moje wątpliwości. Jak mu włożę grzechotkę do ręki to trzyma ją dość długo, ale sam nie chwyta jeszcze takich rzeczy. Chyba, że mój łańcuszek, włosy czy pieluszkę.

aa rączki też potrafi złączyć i jakiś czas temu odkrył, że je ma :D zaczął się przyglądać własnym rączkom :)

Gość tratats2525
Synek zaczął lepiej się rozwijać po 4mcu jak do diety zaczęłam włączać owoce obiadki kaszki.A tak jadł i spał.W 2tyg opanował przewroty brzuch-plecy jest super,plecy-brzuch co ktyś raz,trzyma zabawki itp a na wizycie u ortop[edy lekarz nagadał mi takie rzeczy,że głowa mała.