Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgergegeghe

DZIWNE BÓLE SERCA- MIAŁ KTOS TAK????

Polecane posty

Gość rgergegeghe

Mam 22 lata, moje cisnienie krwi jest raczej niskie zwykle 90/60, 105/60. Jestem szczupła, nie mam problemów z nadwaga ani innymi chorobami typu cukrzyca itd. Od kilku dni mam okropne bóle serca, zwłaszcza podczas leżnia. Kiedy kładę się spać, po prostu niemozliwym jest spanie na lewym boku, bo mam wrazenie jakby pękało mi serce. Często przy tym ciężko jest mi zmienic pozycje na plecy lub drugi bok- zupełnie paralizujacy jest ten ból, takie kłucie, jakby serce pękało. Nie wiem, co to moze byc? 2 miesiace temu mialam badania krwi- wyszły ok, echo sreca, ekg- okay. A tu od 3, 4 dni mam takie dolegliwosci, mial ktos tak?

Gość erdfweqrfde
nerwobol

Gość rgergegeghe
myslalam,ze to moze od kręgosłupa, bo bardzo się garbię

Gość to raczej nie jest
serce

Gość werciakapa
to garbisz się czy masz skrzywienie?

Gość rgergegeghe
mam skolioze. Garbie sie tez niestety :( i w dodatku boli mnie czesto w nocy prawa reka , bark. Myslalam,że moze jakies kregi czy nerwy w kregosłupie sa uciskane czy cos.

ja miałem zawał i sporo sie naczytałem na ten temat.serce jako tako samo nie boli.bóle różnych miejsc ciała zależą od tego która część mięśnia sercowego jest niedokrwiona.u ciebie to raczej nerwoból.miałem i to.

Gość werciakapa
myslę, że to jak najb. mozliwe. Ja mam podobny problem ale nizej - częsc lędzwiowa. Od paru lat czuję nieustanny ucisk na pęcherz i bóle na dole podbrzusza, niby tez badania ok, ale jak ostatnio zobaczyłam mój kręgosłup na dole.... to się przeraziłam, i wyczytałam, że to częste objawy ucisku.. a w częsci piersiowej tez jest niebezpiecznie, mozna miec nawet kłopoty z oddychaniem

Gość werciakapa
znalazłam coś takiego: "Byc moze ktos z czytajacych bedzie mogl podpowiedziec mi, albo podzielic sie doswiadczeniem. Mam problemy z kregoslupem w odcinku piersiowym, mam skrzywienie kregoslupa, a oprocz tego calkiem proste plecy. Kilka wizyt u lekarzy i ilosc proszkow czyli leczenie farmakologiczne (p/zapalne i tolpersin na rozkurczenie miesni) wcale nie pomoglo na dluzsza mete. Budzily mnie w nocy bole opasujace plecy na wysokosci zeber na dole. tak, ze nie moglam oddychac, skonczylo sie bez karetki, ale bylam juz blisko wezwania. Jedyne, co mi pomaga obecnie to 2x w tygodniu masaz i cwiczenia, ale nie dostalam sie na ubezpieczalnie, wiec niedlugo bede musiala zrezygnowac. w nocy nasilja sie bole po obu stronach zeber, przez co b. trudno przekrecac sie z boku na bok. Wiem od masazystki, ze czesc piersiowa kregoslupa jest najbardziej meczaca, bo trudno wyeliminowac bole, jestem juz bardzo zmeczona, jesli ktos cierpi na to samo i moglby cos podpowiedziec, bede bardzo, bardzo wdzieczna."

Gość rgergegeghe
no właśnie ja podejrzewam,że to kregosłup... bo ogólnie w czesci szyjnej to mam tez takie napiete miesnie

tez mam problemy od wielu lat z odcinkiem piersiowym i ciezkim oddychaniem. nauczylam sie z tym zyc. cwiczenia fizyczne i aktywny tryb zycia mi pomagaja. i relaks. kiedys moj kregarz kazal mi cwiczyc yoge.

Gość rererewrwe
to gdzie się z tym idzie, do ortopedy? tez się musze, przejsc, ni e wiecie, czy te skoliozy mozna wyprostowac??

Gość rererewrwe
ciasteczkowa- a ty młoda jesteś pewnie? Jak juz w młodym wieku mamy takie problemy, to co bedzie na starosc????

jak tlumaczyl mi kiedys moj lekarz, przy problemach z odcinkiem piersiowym, miesnie sie spinaja zeby jakby nadrobic za skrzywiony kregoslup. to powoduje m.in problemy z oddychaniem. najwazniejsze to sie tym nie denerwowac i wrzucic na luz, bo od tego jest jeszcze gorzej. od tego sie nie umiera. przynajmniej nie przez najblizsze kilkadziesiat lat. cwicz miesnie plecow. zaufaj doswiadczonej zawodniczce.

mowie cwicz miesnie plecow to ci bardzo duzo pomoze. odciazy troche kregoslup. ja jak zaczelam intensywnie cwiczyc bole plecow i problemy z oddychaniem ustaly.

Gość dzwine bółe serca
kup aspargin POMAGA!Miałam to samo

a jesli chodzi o bole ktore budza w nocy i wzywanie karetki...to juz jest nerwica...panikujesz bo ci ciezko oddychac, to jeszcze bardziej spina miesnie, i spirala sie kreci. wiem co mowie.

Gość rgergegeghe
mnie to te bóle w klatce przerazaja, bo to paralizuj mnie tak,że ruchu zrobic nie moge :-O jakby mi ktos nóż w serce wbijał

Gość rererewrwe
ktoś polecał kąpiele że pomagają na to... masz wannę? I ogólnie chyba basen... to ktoś powie, czy to mozna wyprostowac taką skoliozę?

Gość rgergegeghe
ale mnie plecy nie bolą tylko to serce... a co do kąpieli to mam wannę, ale srednio pomaga