Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kami198923

czy to moze oznaczac bialaczke?

Polecane posty

Gość kami198923

Witam 2 tyg temu przechodzilam przeziebienie powiekszyly mi sie wezly chlonne szyjne po antybiotyku jednak nie znikly a jedynie sie pomniejszyly...dzisiaj odebralam wyniki morfologi wszystko jest wporzadku oprucz: limfocyty 45,8 norma (45) enozynofilie 0,7 norma (0,10-0,20) OB 20 reszta wynikow w porzadku.Czy to moze oznaczac białaczkę lub ziarnicę złosliwą ...do lekarza ide dopiero w poniedzialek .

ziarnica -węzły nadobojczykowe powiększone a białaczka- limfocyty w górnej granicy nie znaczą że ją masz a węzły mogły sie powiekszyć ze zwykłej infekcji, bądź mononukleozy

ob 20 jest to po chorobie ale wiadomo sprawdzić wszystko trzeba i co to znaczy reszta wyników ok? tzn. że w normie? i jak cos piszesz to pisz w całości całą morfologię, lekarz też nie ocenia po kilku parametrach

Gość kami198923
to znaczy ze cala reszta miesci sie w granicach normy podanej obok.tylko te dwa mam zmienione.powiekszone wezly mam podzuchwa ,z boku na wysokosci krtani i na dole szyji, przesuwaja sie pod palcem.

ok nie panikuj, raczej nic ci nie jest powtórzyłabym tylko badania za 3 tygodnie, ale z tymi poszła do lekarza oczywiście

Gość kami198923
Dzieki oczywiscie pojde skierowanie na badanie krwi dostalam od lekarki wlasnie ze wzgledu na te powiekszone wezly chlonne ktore nie zniknely po antybiotyku .

Gość Ghjjjhff
Ja mam juz dlugo mononukleoze i podejrzenie chloniaka ale mialam prawie 10 tysiecy limfocytow na 12 tys leukocytow, w tym 80% limfocytow przy podobnej normie 45% i za malo neutrocytow. Oczywiscie powiekszone wezly chlonne, bole kosci i jeszcze inne objawy.

Gość kami198923
Jednak poszłam dzisiaj do lekarza ...lekarka stwierdziła że nie wie co mi jest i chciała mi dać skierowanie do szpitala ze względu że mam male dziecko w domu a nie miałabym z kim zostawic odmowilam...mam sama isc do endykrynologa na usg tarczycy bo mam guzka na tarczycy ale 2 lata temu mialam robiona biobsje gdzie wszyszla dobrze i mosze zrobic usg wezlow chłonnych

Gość moimk zdaniem ziarnica
bo masz powiększone węzły szyjne. poproś o skierowanie na rtg klatki piersiowej, jamy brzusznej i szyi, trzeba zoabaczyć jak te węzły wyglądają. a dla Twojej info można miec ziarnice niezmieniona morfologię plus niskie ob, np.2- znam takie przypadki, więc to że reszte parametrów masz w normie nic nie znaczy.

Gość kami198923
w sumie to juz wszyscy twierdza co innego,ale zadnych innych objawow nie mam tak jak np sa w ziarnicy...nocne poty,stany podgoraczkowe,swiat skory tych objawow nie mam.Pojde zrobic usg wezlow chlonnych i zobaczymy a mam jeszcze pytanie czy mozna wogole stwierdzic ziarnice bez wyciecia wezla chlonnego i poddania go badaniu?