Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona^^

Co myslicie o pieluszkach z dady ?

Polecane posty

Gość Mona^^

Wedlug mnie sa swietne uzywalam ich od urodzenia az do tera.z. Czasami kupowalam tez z pampersa ale nie dosc ze sa praktycznie o polowe drozsze od dady to jeszcze maly mial po nich zaczerwieniona skore na pupie. Teraz caly czas uzywam dady i maly nigdy nie mial odparzen a ma teraz 4 miesiace.

Mam odmienne zdanie. I dla mnie to zadna oszczedność skoro muszę pieluchę 2x cześciej zmieniać co za tym idzie zużywam ich wiecej wiec wychodzi na to samo i jeszcze roboty sobie dodaję. Ale każda mama robi jak uważa i używa tego co odpowiada jej i dziecku.

Ja je używałam,ale praktycznie krótko. Zadowolona byłam z firmy pampers, jak mały miał ok 2 l to przeszłam na dada,ale długo ich nie używaliśmy bo młody się uczył robić potrzeby na nocniku:) Ale po za tym dada są ok moim zdaniem.

dla mnie też bez rewelacji. może na samym początku jak zmieniasz pieluchy co chwilę bo są dużo mniej chlonne i tyle. oryginalne pampers a juz j szczegolnie premium care milion razy lepsze. jesli musze zmieniac pieluche dwa razy czrsciej to co to za oszczędność?

Przyznam szczerze ze zastanawiam sie wlasnie nad kupnem tych pieluszek, bo slyszalam o nich bardzo duzo dobrych opinii. Obecnie uzywamy z Pampersa i zdarza sie ze kupka wycieknie, a z opinii kolezanek slyszalam ze DADA ma wyzszy stan. Sama jestem ciekawa jakie wy macie zdanie o tych pieluszkach ;)

Gość Ma te uszka jaksłoń
Te tra juz chyba lepsza ;)

hej jesli ktos uzywa ich od poczatku czyli ja od 4 m bo wiadomo na poczatku pampers dawałam to sa ok a jak piszecie ze zmieniłyscie na daddy to sie nie dziwie ze wam nie podchodza tak samo jak ja zmienie dady na inne moim zdaniem sa dobre i znam bardzo duzo osób ktore sa z nich zadowolone oczywiscie znajda sie osoby którym nie podchodza to normalne .cenowo sa ok i jakosciowo tez autorko decyzja nalezy do ciebie

Gość Mona^^
Znowu ja nie zauwazylam zeby dada byly jakos szczegolnie mniej chlonne od pampersa. Jak zalozylam mu z pampersa to jak go bralam na rece to strasznie zalatywalo od niego moczem a z dady tak nie smierdzi.

Gość sdfb
czesciej trzeba zmieniac niz pampersy i na to amo wychodzi tylko roboty wiecej. dzicko deko siknie, puchnie i wisi do kolan. ja jestem na nie.

Gość Mona^^
Od mojej znajomej synek dostal od pampersa okropnych odparzen i zmienila na dade z ktorych jest o wiele bardziej zadowolona tak jak i ja

Nie wiem czy chcesz uprawiać marketing szeptany, ale jak chcesz sie przekonać co jest chłonniejsze i w jakim stopni to po prostu nalej wody do obydwu pieluch i zobaczysz. JA sie przeknałam raz i na pewno póki nie bedę go uczyć nocnika dad nie kupię. A co do odparzeń to mój i w tych pieluchach miał takie i w tych.

Gość Mona^^
Dodam jeszcze ze pieluchy z dady lepiej sie dopasowywuja niz z pampersa . Tak jak ktos wyzej napisal ze z pampersa czasem kupka przecieknie to moj maly znowu przesikiwal bokiem i czesto musialam go ptzebierac w suche ubranie

Ja też używam dady. Nigdy mi nie przesikali, nigdy pupa nie była mokra i wcale nie zmieniałam częściej niż pampersa. Za to pampers po nocy zbrylał mi się zawsze w jedną kluchę.

Gość sdfb
mona u mnie to było z dadami ze przelatywały szczyny, mysle ze to kwestja dobrania odpowiedniego rozmiaru.

Gość Mona^^
Widze ze niektorzy kupuja pampers tylko po to ze niby sa oryginalne i nie poniza sie do tego stopnia zeby kupowac dziecku tansze. Dada posiada pozytywna opinie jest przetestowana i sprawdzona to nie jest jakies byle co z kaufa czy lidla. Do arszenika: nie uprawiam zadnego marketingu poprostu chce podzielic sie swoja opinia

Gość Mona^^
Z pampersa kupilam tensam rozmiar co z dady i dady nigdy mi sie bokiem nie przesikal. Maly w dadzie przesypia mi cala noc i wgl nie jest przesikany . Wiec za bardzo nie wierze ze ktos dade musial przebierac 2 razy czesciej niz pampersa. Mi z dady wystarcza 5 lub 6 pampersow dziennie

Super, ze masz tokowe zdanie, ja mam inne i go nie zmienię. Nie kupuję pampersów bo pampers, tylko dlatego, ze są o niebo lepsze o dady czy happy. Napisałam tylko o tych bo tylko takich uzywałam. Sory dla mnie pampers jest najlepszy.

Gość sdfb
dokladnie, nie wiem o co ten spór , wez pampersa wez dade, wlej do nich tyle samo wody sobacz ktora mocniej spuchnie. mi w stopniui znacznym bardziej puchły dacy i tylko temu wrociły pampersy, przeciez nie temu ze marka czy cos ... poprostu oszczędność.

Mona^^ Nie kupowałam firmy pampers by czuć się lepsza i aby się nie poniżyć,cóż to za stwierdzenie? Ja kupowałam firmy pampers bo 1 byłam z nich zadowolona 2 jak kupowaliśmy inne to dziecko dostawało uczulenia,chociażby przez huggies dlatego zostaliśmy przy tej firmie. Ok 2 l jakoś tak przeszłam na dada i też na początku myślałam,że nie podejdą,ale podeszły,nie było uczulenia. Więc zostałam przy dada(także nie są złe moim zdaniem). Dlatego mogę polecić i pampers i dade,ale wiadomo,że każde dziecko jest inne i inaczej zareaguje na daną firmę.

Gość Mona^^
Do arszenika: beszczelnie napisalas to bezczelnie ci odpisalam. Skoro "tylko takich uzywalas" to czemu twierdzisz ze dada sa o wiele gorsze ?

Gość mamaaaaaaaaa
ja uzywalkam tylko DADA nigdy corke nie odparzyły, nie przesiklala, "nic nie wylecialo" :-)

Nie wiem czy coś napisałam beszczelnie, ale czegoś bezczelnego w swoich wpisach nie widzę. No tak śmiałam napisać, że pampersy go gorsze od dad. A fe niedobra arszenika. Be. A jakbys potrafiła czytać ze zrozumieniem to doczytałabyś, ze używałam i dad i happy wiec na ich temat mogę sie wypowiedzieć, ze są, przepraszam za wyrażenie, gówniane w moim odczuciu. Jeżeli tobie pasują to cieszę się i koniec tematu.

Gość dorota765
ja uważam, że najlepsze są oryginalne pampersy; dad używałam 3, wydawały mi się w miarę znośne, chociaż nie trzymały zbyt długo wilgoci; 2 i 4 mnie odrzucały, bo robiła sie twarda klucha między moogami; teraz w ciągu dnia używam toujorsów z lidla, są najbardziej zbliżone do pampersów - miękkie i nasikaniu jest miękki żel, a nie twarde kluchy, ale też krótko trzymają wilgoć

Gość zapominacie o jednej
podstawowej rzeczy, że pieluszki pampers czy dady czy inne nie wybieramy jak się na podoba. Powinnniśmy obserwować reakcję skóry dziecka na różne pieluszki, jakie są chlonne, itp. Mój synek jak był noworodkiem to używałam tylko pampers, bo były bardziej elastyczne, dobrze chłonęły. Teraz ma 4 miesiące i używam tylko dady- dobrze chłoną, ładnie dopasowują się do pupy i pieluszka obsikana nie pęcznieje tak jak pampers.

Moim zdaniem są lichsze od Pampersów albo Huggies, ale z drugiej strony z tych tańszych są najlepsze spośród tych które widziałam i gdyby nie było mnie stać na pampersy kupowałabym wlaśnie pieluszki z dady.

Mi Huggies w ogóle nie odpowiadały. Sztywne i miałam wrażenie, że jak mała się kręciła w łóżeczku to ciągle słyszę jak pielucha szeleści.

Gość Mona^^
Ja uzywam i bd uzywac dade da mnie sa b.dobre i koniec,sporow. Huggies kupilam raz i nie chce ich nawet za darmo

Ja pierdykam , pytasz o opinie a potem obraza, że ktoś myśli inaczej? Dla mnie dada nie umywa się do pampersów i tyle. Chcesz używać używaj.

Gość Mona^^
Bez komentarza nikogo nie obrazam