Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala_mini

Ludzie chodzący do kościoła.

Polecane posty

Gość ja tez jestem za aborcja
wiecie jeszcze gorszy jest islam, to dopiero dziadostwo...

kobieto, ty jesteś normalna? oczywiście, że tak. Bo morderca nie ma prawa żyć, sama bym tak zrobiał, gdyby ktoś skrzywdził moich bliskich i nie czułabym sie z tym źle. Tak, wg. mnie to jest człowiek normalny i porządny, jeszcze jakieś pytania?

uciekasz od dyskusji na temat , który sama rozpoczełaś - usiłuję ci tylko wykazać bezsens tego co nazyważ życie w zgodzie ze sobą . Bo to co dla ciebie jest życiem w zgodznie ze sobą samym dla kogoś innego już takie nie jest . I jak rozsądzić spór czyja postawa jest właściwsza ?

Wg. mnie każda religia prowadzi do samych złych rzeczy, bo ludzie nie umieją jej dobrze użytkować. Dlatego panstwa powinny być ateistyczne, a kto chce niech sobie wierzy nawet w świętego kota, jak mu to potrzebne, a nie - wiara narzucona. Polak katolik, świnia podła cham i prostak.

no iwdizsz- ty uwaszasz , ze zabicie mordercy dziecka jest ok - ja ,ze wręcz przeciwnie . i kto z nas ma racje ?

Polak katolik, świnia podła cham i prostak. xxx i tak ice rodzice wychowali ? piszesz , ze każdy powinien żyć w zgodzie ze sobą a obrażasz ludzi tylko dlatego ,ze to robią ? ale nie żyją tak jak ty ? czy to nie jest hipokryzja ?

Za to ty gadasz jakbyś była naweidzona. Faktycznie, nie można rozsądzić - idź teraz do więzienia i wypuść wszystkich skazanych, bo przecież nie można rozsądzić kto jest dobry a kto nie. Idź do prezydenta i oddaj mu swoją kasę - przecież jemu się wszystko należy, co z tego, ze zdechniesz z głodu bo nie będziesz miała co jeść. Jak ci ktoś pobije dziecko to idź i pogłaszcz sprawcę. Czepiaj sie słówek nie potrafiąc ich interpretować. A an koniec idź do kościółka i się wyspowiadaj a potem obgadaj koleżankę i zdradź męża. Powodzenia. Widać, jacy ograniczeni ludzie są w Polsce...

czego islam gorszy od Katolicyzmu,czy Prawoslawia?sekty rzadzace sie swoimi prawami

a ty za to nie wiesz nic :) i myślałaś , ze swojej ignorancji zrobisz zaletę- a jesteś tylko pusta nastolatką przeżywająca okres buntu .

islam jest gorszy od katolicyzmu, bo znajduje sie na tym samym etapie na jakim bylo sredniowieczny katolicyzm, niedawno mozna bylo ogladac filmik w necie, gdzie w tunezji na zywca nozykiem odcieto glowe mezczyznie, za to ze przeszedl na chrzescijanstwo z islamu. Tak w tunezji, do ktorej co sezon przyjezdzaja tysiace turystow z europy, usa itd, tzn cywilizowanych krajow.

Gość qwertyzzz
Jest coś takiego jak aura człowieka na rentgenach zdj widac są foty w necie możesz poogladac.Czemu są choroby? Czemu są raki nowotwory i inne swinstwa? A kto każe człowiekowi złościć się denerwować wyzwalac zwierzeca złość? A kto każe Ci czuć uraze strach skolatane nerwy płacze obolale serce?Ludzie i psują swój organizm od środka zbednymi EMOCJAMI zamiast żyć. 120 spokojnie bez chorób to max 65 jak wczesniej rąk cie nie zlapie.Jezus miał obudzona świadomość 100procent a zwykli ludzie tacy jak ty? 0 w porywach 1 procent.A co cie wypełnia reszta? UMYSL pierwotny odruch czyli zjeść mieć zdobywać posiadać grabic instynkt zwierzęcy. To tylko przykład. Czemu małe dziecko jest głodne czy ginie? Bo w poprzednim wcieleeniu było znieprawione i wraca tu skąd przyszło.Bóg nic nie zrobi nigdy za ludzi ludzie mają sami naprawić ten siwat

Oczywiście, że tak, dziadkowie od dzieciństwa wpajali mi, ze będe złym człowiekiem bo nie chodzę do kościoła. W szkole była religia, na którą z początku kazano chodzić a ludzie krzywo się patrzyli na tych co nie chodzą. Święta już są traktowane jako "ogólnopolskie" wszystkie, pozamykane jednego określonego dnia sklepy, jakoby wszyscy świętowali. allium - nie da sie z tobą rozmawiać bo jesteś niezwykle zacofanym człowiekiem, który czepia się słówek i nie potrafi odpowiedzieć normalnie. Rodzice mnie wychowali na porządnego człowieka, po czym wyszłam do ludzi i zobaczyłam jakie chamstwo mnie dookoła otacza i jeśli nie będę walczyła o swoje i bedę potulna jak baranek to mnie zgniotą. Wszyscy dookoła czekają jak cie zgnoić, dlatego mówię, Polak niby katolik a tak naprawdę świnia. Nie uważam, aby była to obraza. Twoje filozoficzne wywody mnie nie bawią.

allium, skoncz z tym poboznym nauczaniem, stosujesz srodki antykoncepcyjne, czy robisz to po bozemu jak ksiadz nakazuje? Religia jakakolwiek jest szkodliwa dla kobiet, bo przede wszystkim je wlasnie dreczy. Moja corka nie zostala ochrzczona, mnie jako dziecko nikt nie pytal, tylko zostala przymuszona do przynaleznosi do tej waszej bandy hipkrytow. Religia nikomu nie jest potrzebna, poczytaj sobie o tym co robil i robi kosciol katolicki, to biznes, zeby panowac nad takimi naiwniaczkami jak ty i drzec z nich kase. Pamietam jak jeden ksiadz zagranica mial usmiech od ucha do ucha jak uslyszal, ze jestem polka, o bo katoliczka, szybko natreta wyprowadzilam z tej mysli, bo myslal, ze na jakas nastolatke trafil, bo mlodo wygladam. Nie bedzie mi sie zaden klecha po moim domu krecil i mnie nachodzil, zeby wyciagac moje ciezko zarobione pieniedze, a potem moze uslysze znowu ze pedofil, gwalcil jakies dziecko w parafii.

właśnie widzę, skoro tyle siedzisz w tym "temacie". Jeśli nie widzisz tej obłudy i chamstwa które spotykają ludzi na codzień, niczemu nie winni - dziadują, bardziej wegetują niż żyją, nie mają gdzie pracować w Polsce. Ale ważniejsze, żeby kościoły były, wiara jest święta, otrzymamy zbawienie i wszystko będzie cacy. A politycy dalej okradają, mordercy mordują... Oj, racja. Może ty nie żyjesz w Polsce tylko gdzieś indziej?. Jak byłam młodsza to chcieli. Ty za to jesteś wyluzowanym pseudo filozofem, widać, że nigdy nie zaznałaś przeciwności losu. Pozdrawiam słodko-pierdzącą księżniczkę.

tak wlasnie jest, katolicy gnoja cie za to, ze nie chodzisz do kosciola, sasiadki nie chca odzywac, bo w boga nie wierzysz, jak powiedzialam rodzinie w polsce ze moje dziecko nie bedzie ochrzczone to sie poobrazali i nie odzywaja, taka to jest wolna wola rodzicow w decydowaniu o tym czy ich dziecko ma byc katolikiem czy nie, na religie nie chodzisz to cie tez spotyka ostracyzm, a sprobuj nie przyjac ksiedza na koledzie (to bylo moje przeklenstwo) to sasiedzi cie przeklna, nikt z toba gadac nie chce, bo jak moglas tak ksiedza obrazic. Tak co ta dziewczyna pisze to fakty, to jest polska, ostracyzm na kazdym kroku za to ze nie chcesz byc katolikiem

Ja wierzę mocno, wiem też, w co wierzę. Staram się być coraz lepszym człowiekiem, nie popełniać tych samych błędów... znajomi i tak już mówią mi, że jestem nienormalnie dobra. :) A do kościoła chodzić nie chodzę. Chcę, ale mnie leń bierze. Kolejny grzeszek do zwalczenia. :D

Gość qwertyzzz
Kościoły, świątynię czy inne meczety bzdety? Były storzone przez złych ludzi żeby podporzadkowywac sobie drugich.Człowiek zawsze poszukiwał Boga i zręcznie to wykorzystali oszuści.Kiedyś za grzechy lidzie płacili pieniążek w kościele. ... Można było pocałować księdza w szlik bądź palke.Siostry sakonne nachodziky stare babcię z gospodarstwami żeby oddały swój majątek na kościół to poojd do nieba będa zbawione.Nie wspomonajac o pedofili o ktora tuszuja a to są setki tysięcy. Czy wy wiecie ile ofiar zginęło za przez kościół? Krucjaty, krzyżacy. .. Idź zbijaj w imię Boga.Przecież to się w głowie nie mieści!?najbardziej mnie śmieszy to że Jezus powołał św piotra na alozenie oosciola hah a dlaczego sam Jezus tego nie zrobił. A xzy nie lepsze jest w niedzielę pomoc sąsiadowi przy naprawie dachu czy komuś bezinteresownie zamiast słuchać coci wolno a co nie i wpajania że jesteśmy grzeszni! Grzechiw nie popełniamy tylko błędy.

Może Jezus tego nie zrobił, bo wiedział, ŻE UMRZE, debilu? Kolejny najmądrzejszy na świecie pełnym kretynów... >>

Gość co mam powiedziec
ja chodfze tylko z przymusu do kosciola ,lecz wiekszosci udaje ze tam ide, wtedy ide gdzie indziej niz do kosciola,(np do C.H,lub parku) wiec wychodzi na to ze jestem na chama w kosciele raz na 2 msc jak juz nie moge sie wywinać inaczej A jestem zawsze wyganiana do kosciola ,mimo ze nie chce

i to wina kościoła katolickiego ,ze ludzie śa chamscy i nie maja gdzie pracować ? :D

Gość qwertyzzz
To życie tojest tylko chwilą moment. I pamiętaj caly wszechświat jest stworzone z Boga cząstek boskich a obrazajac kogoś od debili obrazasz samego siebie. I za to odpowiesz bo wszyscy jesteśmy bracmii soostrami ale tobie wpojono program system że każdy jest wrogiem i można oceniać obrażać.

po części tak, bo kościół sam dzieli ludzi na tych "dobrych" i tych złych któzy nie chodzą do kościoła. Kościoł i wiara znacząco wpływa na państwo a tego nie powinno być. Potem słyszymy wywody katoolickich typów, ojca rydzyka i całej jego zgraji, którzy podporządkowują sobie cały kraj i żyjemy jak żyjemy - marnie i ch*jowo. I tak będzie zawsze póki Polska sie nie uwolni od katolicyzmu, a przynajmniej póki nie będzie wpływała wiara na rządzenie panstwem - czyli nigdy.

Gość co mam powiedziec
a dlaczego nikt nie bierze mojej woli pod uwage i na chama jestem wypychana do koscola?? (co konczy sie tak,ze go unikam i gdzie indziej ide?) to mnie wkurza ze na sile mnie wyganiają z domu w niedziele do kosciola :/

przeczytaj jeszcze raz co napisałaś i zobacz co za bełkot tworzysz . Co to znaczy , że kościół dzieli ludzi na dobrych i złych ? kościół jest dla tych złych - dla grzeszników bo tak jak Jezus nie przyszedł do świętych a do grzesznych tak kościół jest potrzebny słabym i upadającym . Osądzasz KK przez pryzmat jego księży ? oni też śa ludzi i karę za swoje grzechy poniosą - co tobie do tego ? Nikt nie każe wierzyć ci w księdza czy biskupa . Masz Biblię ? czytaj ją a wszystko zacznie wyglądać inaczej .

co mam powiedziec - powiedz, że moralność człowieka nie ma nic wspólnego z chodzeniem do kościoła, dobrym człowiekiem można być nie tylko wznaszając modły. Nikt się siłą z domu nie wygoni przecież.

Gość qwertyzzz
Twoi rodzicom zostal wdrukowany program do głów.kościół,praca,od pierwszego do pierwszego i życie w reflrkcji zadumie.Manipulujatoba bo tak byli nauczeni. Kiedyś jak mówiło ise se nie xhodzi do kościoła to zaraz był ktoś gorszy a jeszxze że 150 lat temu stryczek! Chory nie chory z gorączka ospa musiał byc w kościele bo inaczej mogło skończyć soe to nieciekawie. ...

Ty zobacz, jak nie potarfisz zrozumieć w jakim kontekście to napisałam. Nie chodzi mi o twój "bełkot" o zbawienie, grzesznikach, bla, bla, bla. Pewnie, pójdzie do spowiedzi a potem nadal moze grzeszyć. Chodzi o społeczeństwo, "dobrzy" są ci, którzy chodzą do kościoła a "źli" ci którzy nie chodzą, są niewiernymi, i oburzeni katolicy "jak można nie chodzić do kościoła? co to za rodzina?!"