Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala_mini

Ludzie chodzący do kościoła.

Polecane posty

Gość niećwieć
Jeśli człowiek ma absolutną pewność, że ktoś jest sprawcą morderstwa, to sąd ma ją tym bardziej. Nie wiesz o czym gadasz. I co ma aborcja czy eutanazja do tego, że brak ci wiedzy w temacie, o którym rozprawiasz i snujesz absurdalne wnioski? Nie trzeba przyklaskiwać każdej antykatolskiej myśli, żeby nie popierać kościoła.

Taak zdradzanie swoich partnerów i złodziejstwo to tylko "przywilej" niewierzących, za to katolicy zyją po bożemu i nigdy nie dają tyłka poza małżeństwem...

Nie oczekuję poparcia! Za to ty wiesz o czym mówisz, bo się przecież nie zdarza, zeby morderca wyszedł po paru latach na wolność, jasne, takie rzeczy nie mają miejsca... jak czytam takie bzdury to dopiero można się roześmiać...

Gość bambaryłka wasza
Witam :) Jestem chrześcijanką. Chciałam tylko przypomnieć, że Kościół tworzą ludzie. A jak wiadomo, skoro człowiek to również wolna wola, grzech... Jednak trzeba się doskonalić w miłości do Boga, do bliźniego, do otaczającego świata. Pewnie zauważyliście, że ludzie wierzący to ludzie tacy jak wy, również niedoskonali. Wiem, istnieją tacy co chodzą do kościoła tak o, oby być. Ale chodzą również tacy, bo mają taką potrzebę serca. Nie oceniajmy odgórnie wszystkich chrześcijan, że tacy i siacy, bo nie wszyscy są... To, że na swojej drodze spotkałeś akurat tak postępujących ludzi, nie oznacza, że cały Kościół, jako wspólnota jest taka sama. Pozdrawiam.

Gość niećwieć
I uważasz, że masz prawo zabić mordercę, który odsiedział karę? Jeśli nie oczekujesz poparcia to dlaczego prowadzisz potyczki z osobami, które cię nie popierają?

ja bym zabila jakiegos degenerata jakby mnie skrzydzil czy kogos kogo kocham, Osoby na ym swecie takie nie powiny zyc i powinno sie eliminowac je z naszego zycia

Gość a,dnasnd
to po co bierzecie sluby kosciele, chrzcicie dzieci??

Gość a co po smierci
Nie chodza,smieja sie z chodzacych do Kosciola....a gdy przychodzi moment smierci wolaja ksiedza i prosza o spowiedz sw.i o pogrzeb.:D

Gość basia12121212
Tylko pozornie zyje sie lepiej bez Boga i Kosciola. Kosciol to wspolnota ludzi wierzacych.(nie swietych) Jedni sa lepsi,drudzy gorsi. Wiele osob nie chodzi do Kosciola,bo nigdy nie doswiadczylo sily stamtad plynacej. Widze,ze wiele tu piszacych nie ma podstawowej wiedzy o nauce Jezusa i Biblii.

Gość czy ty wiesz co mówisz
Rodzice mnie wychowali na porządnego człowieka, po czym wyszłam do ludzi i zobaczyłam jakie chamstwo mnie dookoła otacza i jeśli nie będę walczyła o swoje i bedę potulna jak baranek to mnie zgniotą. Wszyscy dookoła czekają jak cie zgnoić, dlatego mówię, Polak niby katolik a tak naprawdę świnia. No coś ty??? Zdajesz sobie sprawę, że świat jest zezwierzęcony, a jednocześnie potępiasz morderców??? Żaden morderca nie wziął się z powietrza!!! Dla mnie seryjni mordercy są lepsi niż np. moi wrogowie, którzy bezkarnie zniszczyli mi życie. Wiesz dlaczego? Bo w przeciwieństwie do ciebie mogliby zabić na ulicy moich wrogów (przy odrobinie szczęścia), tym samym niechcący przyczyniliby się do zwycięstwa dobra. A ty niby narzekasz na zło świata, ale jednocześnie jesteś za tym, żeby nie dostali adekwatnej kary za to, co robią, nie wspominając o wrażliwości na cudze cierpienia związane z tym- ty jej chyba nie masz. Oszukujesz się sama. Widzisz jakąś różnicę między zabijaniem, a deptaniem słabych? Ci którzy deptają słabych to zwykłe śmieci i to oni nie mają prawa żyć!! A mordercy, jak już wspominałam, mają jakieś powody do tego. Btw- seryjni mordercy byli ofiarami rodziców i społeczeństwa! Poczytaj ich historie!!!

Gość zyzce ci tragediiii
Jak ci zgwalca i bestialkso zabija dziecko czy tez matke lub kogo kochasz ponad zycie, wtedy wykaz swoje milosierdzie ,wowczas od pedofili takze kiedy brutalnych czynow na dzieciach dokonuą Przekonasz sie an wlasnej skorze co to znaczy i jaki to bol psychiczny

Gość czy ty wiesz co mówisz
Jak ci zgwalca i bestialkso zabija dziecko czy tez matke lub kogo kochasz ponad zycie, wtedy wykaz swoje milosierdzie ,wowczas od pedofili takze kiedy brutalnych czynow na dzieciach dokonuą Przekonasz sie an wlasnej skorze co to znaczy i jaki to bol psychiczny Widzę, że kolejny diabeł się ujawnił. Gratuluję "wrażliwości", diable. Mogłabyś być moim wrogiem nawet... :p Oby cię Bóg pokarał lub kogoś kogo kochasz. Choć trudno w to uwierzyć ,bo jak szatan ubrany w ludzką skórę może kogokolwiek kochać?

Gość o słodki miodzie
Życzenie komuś, by Bóg go pokarał jest doprawdy zdumiewające, iście chrześcijańskie wzorce... Co do tematu - nie chodzę do kościoła już dobre kilka lat, bo chodzenie tam tylko oddalało mnie od wiary i w zasadzie zmieniło cały mój pogląd religijny, teraz wolę pomodlić się w domu a na codzień starać się żyć w zgodzie z swoim sumieniem, już wolę sprawić komuś jakąś drobną przyjemność i sprawić, by smutna osoba się uśmiechnęła niż klepać przez godzin parę wyuczone regułki 🖐️