Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zażenowana jaaa

To skandal co się stało z małym Bolkiem.

Polecane posty

Gość Zażenowana jaaa

Strasznie żal mi rodziców. Mnie chyba ogarnęłaby chęć zemsty na lekarzach.

Gość tfhyujikol;'
Współczuje im :( Lekarze to coraz większe bagno...

Gość ale rezewisci to co to za
co sie stało?

Gość drogiszamanie
ojeju zajmij się sobą a nie roztrząsasz się nad jakimś obcym ci dzieciakiem, nie widzisz nieszczęść które dzieją się pewnie w twoim otoczeniu, ludzie otwórzcie oczy, z takiego pisania nic nie będzie, rozejrzyjcie się i zobaczcie komu możecie na prawdę pomóc, niedługo WOŚP może warto zostać wolontariuszem? albo schroniska dla zwierząt... jest tyle możliwości pomocy innym ale wy wolicie pieprzyć o czymś czego już i tak się nie cofnie

Gość jamerra
oszczędność PO , dziwi was to ? ja się dziwię że was to dziwi ....szok wiadomo że leczenie to koszty , chore dzieci kosztują państwo conajmniej 70 tysi miesięcznie więc po co leczyć ? jak dzieciak jest mały i nie rokuje to najlepiej udać że nie wiemy o co chodzi i niech umrze szpital sie nie zadłuży , nie będzie problemów u ministra zdrowia i minister zdrowia nie zwolni dyrektora szpitala czy tak ciężko pojąć działanie POwskiej służby zdrowia ?

Gość jamerra
*jedno chore dziecko w szpitalu to koszt minimum 70 tys na miesiąc - nieprecyzyjnie napisałam

Gość okpkio0[
a co się stało bo nie jestem w temacie

tyle piniendzy na takie nieudane chore dziecko. szkoda! i nie ma gwarancji czy sie kiedykolwiek zwrócą bo całe życie jak przeżyje będzie drogi w utrzymaniu. a zysku z niego żadnego. bravo dla lekarzy.

Gość jakto jak
a widziałes twarz ojca?

Pomyłki lekarskie zdarzały się, zdarzają i będą zdarzały. Człowiek jest omylny a cała nasza nauka ma wymiar tylko ludzki i jest jedynie skrobaniem po powierzchni tego co jest. Jeśli każdy sobie uświadomi tę prawdę mniej będzie pokładł ufności w potęgę człowieka. Nie jesteśmy bogami tego świata i któż wie, czy w ogóle istnieją jacyś bogowie. A mali ludkowie tak bardzo lubią się oburzać pod dyktando mediów i innych sfrustrowanych ludków.

Gość ggh
gdyby to bylo wasze dziecko

Gość jarosławjarosławjarosław!
Mały Bolek to jakieś określenie na fallusa twojego chłopaka?

Gość jerrranda
LIDKA-wie-lepiej - sześciu lekarzy naraz sie pomyliło z tego szpitala ? weź nie bądź żałosna 6 lekarzy go badało i nic nie stwierdzili, ząbkowanie stwierdzili i stan podgorączkowy bardzo śmieszne to była eutanazja , szpital nie chciał wydać kasy

Gość jerrranda
cytat z portali informacyjnych : Rodzice zarzucają lekarzom zaniedbania. Twierdzą, że nim stan dziecka dramatycznie się pogorszył, dwukrotnie byli z nim w szpitalu i nie zostali przyjęci. Choć Bolka badało sześciu lekarzy, żaden nie postawił odpowiedniej diagnozy. Rodzice sugerują, że być może stało się tak dlatego, ponieważ nie przeprowadzono badania krwi. Prokuratura prowadzi śledztwo i rozważa "umyślne narażenie" chłopca na utratę zdrowia i życia. masz jeszcze jakieś watpliwości ? pomyłka lekarska ?

Gość oburzona białostocznakkka
A wiecie, że jak po raz drugi lekarz pierwszego kontaktu KAZAŁ rodzicom jechać ponownie do szpitala i ZABRONIŁ im wyjść dopóki ich nie przyjmą i rodzice tak zrobili. Jak w szpitalu ich nie chcieli przyjąć to ojciec Bolka powiedział, że on nie wyjdzie dopóki nie przyjmą dziecka na oddział... to wiecie co zrobili lekarze za szpitala??? WEZWALI NA RODZICÓW DZIECKA POLICJĘ!!! I Policja ich wyprowadziła siłą ze szpitala. Jak się ponownie zjawili w szpitalu dziecko już było w śpiączce.

Gość oburzona białostocznakkka
Tylko tego już ordynator szpitala nie podaje wy wywiadach. Gad jeden.

Gość matka dorosłego dziecka
Współczuję rodzicom,ale ojciec tego dziecka przeholował mówiąć ,ż ezamordowano im dzecko. Lekarze popełnili masę błedów lekarskich,ale celowo nie zamordowali ich dzecka. Rodzice też nei są bez winy,bo jeżeli szpital odmawia przyjecia dziecka na oddział,nie chec zrobic podstawowych badań krwi,które nie kosztują drogo,to rodzice sami powinni prywatnie te badania zrobic i domagac sie przyjecia dziecka na oddział i nie dac za wygraną. Teraz potrafią za przeproszeniem "szczaekac" do kamery,a przedtem nie potrafili postawic na swoim. W ogóle nie rozumiem tych rodziców,że tak pozują do zdjęc i udzielają wywiadów. Gdyby mnie takie nieszczescie spotkało,to bym normalnei w swiecie powiedziała do dzennikarzy spierdlac i nie pozwalałabym sie fotografowac i nie udzialałabym żadnych wywiadów.

Gość jerrranda
to jest wyrzucenie problemy żeby nie wydawać kasy a wszystko da się zwalić na pomyłki i takie tam pierdoły nie poniosą konsekwencji , wspierają się a chodzi o kasę , wiadomo poza tym w tv wypowiadała się z innego miasta lekarka onkologii dziecięcej i powiedziała że ŻADEN lekarz nie pomyli ząbkowania z poważnym stanem organizmu i ona o tym wie ale Platforma znowu wmówi motłochowi że pomyłki się zdarzają na leczeniu tego dzieciaka oni zaoszczędzili z pół miliona albo więcej taki los w tym kraju , jak zachorujesz ty albo twoje dziecko to nie masz szczęścia , leczenie za drogie

jerrranda,to nie tylko wina lekarzy,ale i rodziców,bo jak nie przyjmuja w jednym szpitalu,to jedzie sie do drugiego szpitala biorąc od lekarza rodzinnego skierowanie na którym powinno byc napisane skeirowanie do szpitala na CITO.

Prawda ejst tak,ze rodzice dziecka w tej chwili" walczą" lak lwy ,a prtzedtem zbytnio sie nie wysilili aby pomóc swojemu dzecku. O lekarzach nawet nie chce mi sie pisac,bo w tym wypadku to z ich strony wielkie dranstwo.

Gość matka swoich dzieci
--> matka dorosłego dziecka Ty najpierw poczytaj zanim zaczniesz się mądrzyć!!! Jak ich dwa razy wypieprzyli ze szpitala to pojechali i zrobili badania prywatnie. Podstawowe badanie wykazało ostra białaczkę szpikową. I z tym wynikiem pojechali do szpitala. Tam kazali im czekać w poczekalni. Ojcu puściły nerwy bo dziecku usta zaczęły sinieć i w nerwach puścił wiązankę i lekarz poczuł się urażony i wezwał policję i odmówił zbadania dziecka bo ojciec źle się zachował. Dopiero inny lekarz przyszedł zbadać dziecko!!! Tyle, że dziecko zdążyło już zapaść w śpiączkę.

Gość jerrranda
z tego co słyszałam po wielu odmowach oni zrobili prywatnie badanie krwi, tak było mówione w tv , i na podstawie tego badania mozna było coś wywnioskować a takie obwinianie rodziców to bujda śmieszna może obwiń ich za to że urodzili dziecko które zachorowało bo przecież powinni mieć dzieci zdrowe nonsens :O nie mam pojęcia skąd się biorą ludzie którzy jeszcze bronią szpitali i lekarzy tym bardziej że nawet żona medalisty olimpijskiego tyle wycierpiała rodząc bliźniaczki i jedna z córek walczy o życie bo cesarki im było szkoda zrobić , żenada

matka swoich dzieci,OK,ale dopieroi za 2 razem wyproszniea ze szpitala zrobili te badnia. A przeciez mogli od razu,po 1 razie nieprzyjecia do szpitala zrobic te wyniki. Samis obie są winni,ze nie zrobili szybciej tych badan,które notabene kosztuja max 30 zł.

polactwo-robactwo już się tak okradlo , ze teraz jest tak , że gdy ktoś zachoruje w grudniu to mu się zaleca by przeniósł chorobę na styczeń na nowy budżet

NIe bronie w ogole lekarzy i szpitla. Tylko nei podoba mi sie cała ta celebrycka aktywnosc tych rodzicow. Pozuja do zdjec.Po prostu pozuja.Nie są sfotografowani ot tak prztypadkowo.Juz napsiałam,z ejakby mnei cos takeigo spotkało,to bym dzinnikarzom won kazał isc,a nie ustawiac sie do zdjecia i pozowac a na twarzy miec jakby z lekka usmiech. Popatrzcie na wp.jak oni pozuja. Tak nie psotepuja rodzice w tak tragicznej sytuacji.

Gość matka swoich dzieci
Ty głupia jesteś? Czy Ci gorzej? Skoro 6 lekarzy, mówi, że dzieciak ząbkuje i robią z rodziców histeryków to rodzice (nie wykształceni medycznie) pojechali z powrotem do lekarza pierwszego kontaktu. Ten się zdenerwował i kazał im natychmiast wracać do szpitala i nie wychodzić póki ich nie przyjmą bo z dzieckiem jest źle. To rodzice pojechali. Tam wymyślono, że dziecko ma rękę uszkodzoną więc chłopca zagipsowali i znów ich wyrzucono na bruk i rodzice zadzwonili do lekarza pierwszego kontaktu i on kazał im jechać robić badania prywatnie skoro szpital odmawia pomocy!!! Jak możesz oskarżać rodziców? Oni zrobili wszytko co w ich mocy, by pomóc synowi.

matka swoich dzieci wiesz co,głupia to yty jestes. Mojemu dorosłemu dzecku nei chciano dac skeirowania na badania tarczycy,mimo,ze w rodzinie wioeksza ilosc ludzi chopruje.Wtedy ja za badania zapłąciąłm,bo wolałam byc pewna czy chotruje czy nie.I okazało sie,ze tak. Rodzioce za 1 razem pwoinni zrobic prywatnie badanie krwi.NIc by im sie nie stało jakby wyłozyli pieniadze za 1 razem an wyniki.Tez popełnili bład.