Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 23 i już chce

dziewczyny po dwudziestce Kiedy chcecie mieć dziecko?

Polecane posty

Gość mam 23 i już chce

w jakim wieku?

Gość mam 20latt
I tez juz bym chciala,mam zycie poukladane wiec jak najbardziej

Gość migala
Wcale. Nie zamierzam mieć dzieci.

Gość zdrapka987
Nigdy

Gość jfnjkdsf
ja mam 24 i juz bardzo chce. jestem w zwiazku od 9 lat i tak mi sie juz wlaczyl instynkt... ale kasy nie ma, pracy nie ma i nie ma szans zebysmy mieli dziecko jak na razie :( zalamka

Czasami mam takie momenty, że w ogóle nie chcę mieć dziecka... mam 22 lata i nie czuję instynktu wcale..

Gość minipini
nie czekajcie z dzieckiem , bo jak już zdobędziecie pieniądze może się okazać że już za póżno a to brak jajeczkowania , a to policystyczne jajniki , a to słabe plemniki itd itd

Gość dziewczyna kochanego żołnierza
teraz chcę

mam 28 lat

Gość tumidaju
za jakieś 10 lat, a mam 21 :P

Gość Ja mam 21 lat
I już mam syna:) i tak jak tam na górze ktoś napisał nie ma co czekać, zawsze będzie jakieś ale a to lepsza praca, lepszy dom czy samochód. Mój partner tak to argumentował a ja go popieram. Nigdy wcześniej nie byłam tak szczęśliwa jak teraz:) co oczywiście nie znaczy że każda na moim miejscu by była. To trzeba czuć, nic na siłę.

21 lat moim zdaniem to nie wiek na dziecko

ja mam teraz obecnie 19 lat i narazie nie chce miec dzieci.moze kiedy ale teraz na pewno nie

Gość jfnjkdsf
no niestety, u nas nie ma takiej opcji, zeby miec teraz dziecko. moj facet pracuje, ja pol roku szukam pracy, a jak mam to jakas badziewna za kilkaset zl, zrobic nie sztuka ale za co potem pieluchy kupic.. zwyczajnie nie dalibysmy rady bo teraz nam ledwo starcza na zycie. i po co bylo robic studia :/ a tak pragne dziecka.. tak mnie kluje w sercu jak widze kobiete z brzuszkiem ...

Gość Ja mam 21 lat
Dlaczego nie? Sądzisz że gorzej je wychowam?

nie uważam tak. Ja sądzę, że lepiej ukończyć studia, zacząć pracę, uniezależnić się od faceta, a potem dopiero myśleć o dziecku

mnie sie instynkt włączył dopiero jak poznałam męża i nie czekaliśmy zbytnio długo ;)

Gość jfnjkdsf
a ja uwazam ze skoro ich stac na dziecko i jesli w wieku 21 lat jest dojrzala emocjonalnie to dlaczego nie?:)

nie oszukujmy się: kogo w Polsce stać na dziecko w tym wieku? no chyba, że od rodziców będą brać, ale czy to jest oznaka dojrzałości: nie sądzę My w czerwcu bierzemy ślub, mamy wspólny dochód 6 tysięcy złotych miesięcznie, i wtedy dopiero będziemy starać się o dziecko, kiedy wiem, że będziemy w stanie zapewnić mu co najlepsze. Czyli będę miała w najlepszym wypadku 30 lat kiedy zostanę mamą

Gość jfnjkdsf
ale nie wiesz ile lat ma jej facet.. moze jest starszy i ma dobra prace. a moze mieszkaja za granica, tam ludzie nie maja takich problemow.

spodziewam się dopiero po trzydziestce, choć chciałabym w wieku około 27-28.

no właśnie dobry moment na dziecko następuje kiedy kobieta jest niezależna finansowo od faceta. Co za tłumaczenie.

DKŻ- bardzo rozsądne podejście :) zależnosć od faceta to najgorsze, co może być- mam wątpliwą przyjemność oglądać na co dzień życie siostry mojej matki, która żyje w toksycznym związku, bo postawiła wszystko na mężusia :o

Gość jfnjkdsf
no ok, ja tez sie z tym zgadzam, jak najbardziej. ale czasem w ciazy nie mozna pracowac, po porodzie tez matka raczej zostaje troche z dzieckiem.. i co? jest na utrzymaniu faceta. pewnie ze jak kobieta nie ma wyksztalcenia, zawodu, nic i robi sobie dziecko bo przeciez facet ja musi utrzymywac to taki zwiazek nie ma sensu.

Gość heartedly
Mam 26 lat, dziecko planujemy mieć jak oboje będziemy po 30-tce. Sama chciałabym mieć je wcześniej ale mam młodszego faceta który jeszcze studiuje więc muszę mieć na uwadze to że na pełną stabilizację finansową jeszcze sobie poczekamy.

dziękuję, ja nawet jak urodzę dziecko, nie zrezygnuję z pracy. Mojemu przyszłemu mężowi już to powiedziałam i on to zaakceptował. Wynajmiemy opiekunkę. Ja mam pracę i decyzyjne stanowisko, z którego nie zrezygnuję