Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierdupierdu

ide do ginekologa. Jak mam sie zachowac?

Polecane posty

mam zólte, brzydko pachnace upławy. Zastanawiałam sie nad kupnem provagu i lactovaginalu i leczeniu na własna reke. ale nie wiem czy to cos da. Co mam powiedziec ginekologowi jak tam pojde? i jak mam sie zachowac? jest to moja pierwsza wizyta

Gość martulka_____
zapewniam Cię, że miliony kobiet miały przynajmniej raz w życiu jakąś infekcję, której towarzyszyły upławy i że dla ginekologa to jest jeden z najczęstszych problemów, z jakimi kobiety się do niego zgłaszają wchodzisz poprosty jak do każdego lekarz, mówisz dzień dobry, to jest moja pierwsza wizyta, przyszłam bo mam żółte, brzydko pachnące upławy i tyle :) nie ma się czym denerwować gin najpierw poprosi Cię, żebyś usiadła koło jego stolika i przeprowadzi krótki wywiad (od kiedy te upławy itp.), a potem Cię zbada, zrobi wymaz i powie, kiedy można będzie odebrać wyniki

Gość martulka_____
jakby co, spokojnie pytaj, ale sama zobaczysz, ze nie ma o czym gadać ;) i że to nic takiego i nie ma co odkładać takiej wizyty, bo im będziesz starsza, tym potem trudniej się zebrać ;) albo jak się pogorszy to też potem większy wstyd iść

własnie sie wstydze. I to bardzo wgl moja pochwa jest bardzo zaczerwieniona i zauwazyłam ze wgl jakos sie "zmieniła" dlatego chce isc. Te upławy sa juz bardzo dokuczliwe. Czasami az wstyd. Musze sie zdeterminowac psychicznie i isc. Powiedziec sobie ze przede mna było takich 1000 :) chyba ze jednak zdecyduje sie na ten provag i lactovaginal.

Gość martulka_____
moim zdaniem absolutnie powinnaś się wybrać do gina provag i lactovaginal możesz stosować zapobiegawczo po wyleczeniu tej infekcji, to nie są lekarstwa

okej. W takim razie we wtorek albo czwartek ide do gina. nie wiem jak to przezyje.. Ale coz, nie ja jedyna musze dac rade :)

Gość martulka_____
wszystkie dziewczyny się stresują przed pierwsza wizytą :) ale cóż, trzeba, a im później tym gorzej

załuje ze juz dawno nie poszłam. wtedy miałam tylko upławy. ale cóz. Mam nadzieje ze trafie na dobrego lekarza, który nie potraktuje mnie jak szmatławca.

Gość hhjdjmm
martulka_____a co jest lekarstwem???

Gość loreline
pierdupierdu, a ile ty masz lat,ze to twoja pierwsza wizyta? 10? 12? a uplawy to normalna sprawa jesli miesiaczkujesz, kazda kobieta, ktora miesiaczkuje co miesiac je ma. Ja mam wręcz leiste i kapiące ze mnie. Taka uroda.. i zapewniam pierdupierdu, nie zglaszam sie z takimi bzdetami na forum i na pewno nie ide o takie byle gówno do lekarza.

czytac nie umiesz? mam zółte, smierdzace upławy. Jak nie czytasz to sie nie udzielaj i nie oceniaj mnie. To cos złego ze martwie sie co sie ze mna dzieje>?

Gość meduS_A
nie każda kobieta ma przed miesiączką "leiste" upławy i to nie jest wcale normalne niewielkie zwiększenie wydzieliny przed okresem jest normalne i zmiana konsystencji, ale to nie są upławy, to jest przezroczysta wydzielina i na pewno nie sprawia problemów i nie "kapie" co za pomysły.....

Gość loreline
moja jakoś kapie i jest bardzo lejąca się... i jest to normalne...

Gość lady bronka
lepszy jest lactovaginal, ale skoro idziesz di ginekologa zrób sobie kurację lactovaginalem po leczeniu. odbuduje ci florę bakteryjną, co zmniejszy ryzyko nawrotu.

Gość loreline
albo weź skończ cyrki urządzać bo nic ci nie jest, każdy ma inne upławy i twoje też są normalne...

Przed samą wizytą lepiej nie stosować żadnych preparatów, tym bardziej irygacji, bo jeśli lekarz będzie chciał pobrać wymaz do badania wynik nie był zafałszowany. Nie ma się czego wstydzić, dla ginekologa infekcje intymne są tym samym co dla lekarza rodzinnego infekcje gardła . Większość kobiet w swoim życiu przynajmniej raz miała taki problem.

Gość do pytającej
przed wizytą dobrze umyj cipkę i broń Boże nie pokrop dezodorantem, bo Cię wygoni do swojej łazienki w celu usunięcia drogerii.

Gość ak ty
kup albothyl pomoże a potem kuracja lactovaginalem

Oczywiście idąc do lakarza trzeba się wcześniej umyć, ale bezpośrednio przed badaniem nie powinno się używać kosmetyków czy nawilżanych chusteczek, aby lekarz mogł ocenić jak wygląda wydzielina.

Gość gość
Ja szczerze mówiąc loreline chcę ci powiedzieć, żebyś sie nie śmiała jak ktoś sie martwi o swoje dolegliwości intymne. Ja na przykład mam 13 lat i jak coś chcę wiedzieć to idę do starszej siostry. I ty lapiej sie weź opanój i pomyśl co byś czuła jakby ktoś tak mówił do ciebie jak byś nie wiedziała co się dzieje z twoimi sprawami intymnymi.

Gość gość
Nieprawda, że upławy są normalne. Śluz tak, ale nie żółte, wydzielające brzydki zapach upławy. To dobrze, jeśli autorka chce, by lekarz sprawdził, co jej jest i, czy to coś patologicznego, czy nie. Ile masz lat, autorko i, czy jesteś dziewicą?