Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gringro

Pies ze schroniska, problemy

Polecane posty

Gość gringro

Witam. Wzialem psa ze schroniska. Niestety ale mam z nim kilka problemow. Ciagnie na smyczy, szczeka kiedy jem, gryzie ksiazki, buty, meble, nawet dywan. Wychodzi na kilka dlugich spacerow dziennie. O ile niszczeniem rzecy sie nie martwię, to robi dosc niepokojace rzecz a mianowicie podgryza mnie. Przybiega i gryzie reke np. Poradzcie cos, nie chce go oddawac do schroniska z powrostem ale boje sie ze kiedys ugryzie mocniej.

Gość kiedyś szło się z psem do lasu
brało strzelbę i po kłopocie z niepokornym kundlem. Teraz to niehumanitarne, więc musisz się męczyć 🖐️

Gość gringro
Ma 7 miesiecy. mam go tydzien. CZy dla zabawy, moze troche tak, ale to i tak wydaje mi sie niebezpieczne bo mimo ze to 7miesieczny pies to jest duzy. Czasem np. zabronie mu czegos (gryzienia stolu) to staje przede mna i szczeka tak ze az sie go boje

Gość annia.....................
Na pewno ,to jest szczęniak .Bawi się .Co do gryzienia to chyba normalne.

Gość tu u u u tut
My jak mielim z ojcem psa to dodajemy majeranku to tak potem nie gryzie...

Gość zwracam honor bo nie otworzyla
zasada numer 1 to nie boj sie psa. jak jest nieposluszny to psikaj go woda, tylko niektore psy to lubią :P

Gość 2312312321
a ty miałas kiedyś psa w ogóle?

Gość gringro
Tak. Mialem psa, ale nie ze schroniska, z hodowli, wzialem jak mial 3 miesiace i nie przejawial zadnych agresywnych zachowan. Prob owal cos gryzc ale szybko sie uczyl. tenw ogole

ale to co ty nazywasz agresywnymi zachowaniami dla niego moze byc zabawą

Gość kiki i koko
a co ty myślaleś ze to bedzie ulozony pies,trzeba miec swiadomosc ze moze byc roznie nie zawsze kolorowo,to tak jak z dziecmi wezma z domu dziecka i sie dziwia a pozniej oddaja,bo nie takie jak sobie wymarzyli

Gość gringro
chyba i tak go zwroce do schroniska...

Gość 2312312321
no nie wiem, ja miałam 3 psy, i kazdy w wieku szczenięcym gryzl mnie po rękach, oczywiscie dla zabawy, po prostu nie miał wyczucia.... POtem był b. delikatny... a jak ci przeszkadza niszcxzenie rzeczy, papci, itp, to nie wiem na jaką cholere w ogóle decydowałes się na psa. Jedna nie nieszczą wcale, inne w- kółko

no bo najprosciej, oddac, zamiast popracowac nad rozwiazaniem problemu. ach, ci nieodpowiedzialni ludzie...

Gość jhbjher
pies to nie zabawka,to jak male dziecko potrzebuje uwagi,7 mies to jeszcze szczeniak ,kto ci nagadal bzdur ze ze schroniska to zly "charakter',,,,,a co zrobisz pewnego dnia jak zostanbiesz matka urwisa??? tez go oddasz bo nie nie bedziesz dawac rady??.....oddaj tego biednego psa i kup sobie rybki

Gość annakareninablablabla
Mam nadzieję,że to tylko prowokacja...nie masz sumienia wiesz? Szczeniak jest u Ciebie dopiero od tygodnia,a Ty już go skreśliłeś. Daj mu szansę,choć widząc Twoje podejście nie wiem czy nie lepiej byłoby mu u kogoś innego. Gryzie bo chce się bawić,rosną mu zęby i próbuje na ile mu pozwolisz. Szczeniak poznaje świat właśnie zębami! Trochę cierpliwości..

Gość 2312312321
ze schronika psy potrafią byc b. trudne, to fakt, a nie zadne bzdury

Gość gringro
tak, bo lepiej zebysm sie z nim meczyl przez kolejne 10 lat. oddam go teraz to moze ktos go jeszcze wezmie, niby mlody pies. za rok juz bedzie trudniej/

Gość kotukik
kup zabawki dla psa ,kosci,maskotki itd to zajmie sie nimi a nie meblami czy toba......ooo bosze co za idiotka

a i zeby nie było,też miałam kiedyś psa ze schroniska..niektóre z tych piesków mają dużą traumę i potrzebują duzo więcej uwagi niż wypacykowane szczeniaki z dobrej hodowli..i dużo miłości przede wszystkim. Moja schroniskowa sunia żyła z nami szczęśliwie 11 lat,na początku też było ciężko,ale nam się udało. Pracuj z nim dużo to szybko zobaczysz efekty.

Gość hhodbywe
a skąd jestes? jak z mojego miasta to możemy sie spotkać we trójkę, sprobowałabym popracować z Twoim pieskiem ;) hobbystycznie trenuje psy :)

To prowokacja. W pierwszym poście szuka porady a kilka postów nizej już go oddaje. Co za pusty łeb

Gość jezusicku kochany jak to nie
provo to rece odpadają ;D Słuchaj koles pies ewidentnie chce skupic na tobie swoja uwage. gryzienie przedmiotów, szczekanie, oraz ciągniecie za reke są jakby wyrażeniem:,, jestem tu popatrz na mnie pobaw sie ze mna zauważ mnei ,tak długooooooo na to czekałem , za mało mi tego teraz dajesz''Więc poczytaj o zabawach z psem co mecza psychike i ciało ;P bieganie z nim , rzucanie przedmiotów zabawa w chowanego np po mieszkaniu,on szuka.Za kazdym razem w zabawach mów spokojnie, czule nagradzaj zachowania pogłaskaniem smakołykami.Ustalaj również granice jakich nie wolno złe zachowania karć stanowczym(nie agresywnym) NIE WOLNO albo NIE. Kiedy szczeka a Ty sie juz z nim wybawiłes tego dnia i nie masz czasu/ochoty na zabawe odwróć sie od neigo powiedz nie, jak sie uspokoji chociaz na chwile spokojnie nie patrzac pogłaskaj bez emocje pochwal np. DOBRZE i powróc do swojej czynnosci. Daj mu zabawki gryzaki są w necie poczytaj o nich.Twój pies jest podlotkiem napewno Cie nie ugryzie bo już bvy to zrobił on tylko chce uwagi , pies potrzebuje czasu po przezyciach ze schronu i Ty mu masz to ułatwić mądrze. Na koniec wielka pochwała za wziecie psa ze schronu i kop w d*pe ze głupie myśli z oddaniem. POWODZENIA

Gość 2312312321
musisz go ułozyc, karaj za złe zachowania, za dobre nagradzaj.

daj mu z lacza, niech sie nauczy moresu! :D

Gość jhbjher
nie oddawaj do schroniska bo jak nikt go nie wezmie to go przerobia na mydlo,daj ogloszenie ze oddasz za darmo albo popytaj wsrod znajomych moze ktos sie zlituje,serca nie masz dziewczyno???

Gość druga kawa
wydaje mi sie zo ona juz postanowila go oddac,po prostu znudzil jej sie a "rozrabianie "to wymowka........nim oddasz postaraj sie chociaz jeszcze przemeczyc z tydzin ,dwa..... i jak ktos wyzej napisal schronisko w ostatecznosci najpierw sprobuj z ogloszeniami ,mniej troche litosci

Gość dawsta.
CIERPLIWOŚCI!!!!

Gość gringro
jestem chlopakiem! W schronisku podpisalem umowe adopcyjnej wg. ktorej nie moge oddac psa osobom trzecim. Zwrot/oddanie- tylko do schroniska! Ma zabawki, ucze go aportowania, komend, wychodze na 4 spacery po 20 min,, 20-30 minj, 1-2 godz i 30 min. Dzis bylem 3 godziny, biegalem z nim na smyczy wiec nie mowcie ze nie zajmuje sie nim. Tylko ze przyszlismy, zjadl i chodzi i szceka, teraz na chwile spokoj bo spi. W przerwach warczy na mnie i podgryza. nie jest lagodny. Czesto odwiedza mnie dziecko, nie moge pozwolic na to zeby tak sie zachowywal. jak mowilem- to dosc duzy pies, nie slodki szceniaczek, ma duzo sily.