Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominika80 K.

odwołanie od wyroku-koszty? sprawa o zabójsto

Polecane posty

Gość dominika80 K.

witam, w mojej rodzinie zdarzyla sie straszna rzecz, czlowiek zostal zamordowany , zapadl wyrok , smieszna kara , zabojca o ograniczonej poczytalnosci, wiec to juz smieszne, ze nie do psychiatryka, a do wiezienia , z ktorego za chwile wyjdzie, rozdzina chce sie odwolac do wyroku, sęk w tym,ze poki co prze porada prawnika tak sami gdybamy, ile cos takiego moze kosztowac sprawa jest swieza, wiec goracy temat, wiemy jak sie zabrac za to , poporislismy o wydanie uzasadnienia wyroku, moze ktos cos podopowie , wie z jakikmi kosztami sie to wiaze, na co trzeba sie przyd=gotowac itp ? Z gory dziekuje

Gość dominika80 K.
literówki mi sie wkradły,przepraszam

Gość dominika80 K.
moze ktos poda mi jakies linki odosnie tematu, jest to powazna sprawa, moze ktos jednak cos mi podpowie

Gość dominika80 K.
?

Gość dominika80 K.
nikt sie nie wypowie?

Gość jaq
pamietaj, że masz ograniczony czas na wniesienie apelacji do sądu apelacyjnego. nie pamietam ile ale liczy sie od momentu otrzymania pisemnego uzasadnienia. idz do prawnika, moze warto jemu oddac napisanie apelacji? jaki jest koszt postepowania sadowego to nie wiem, ale adwokat moze was ostro skroic. kiedys slyszalam o 5000 tys. za apelacje. oczywiscie napisanie plus reprezentowanie w sadzie. niby biora 600 zl, ale to tylko na papierku. do sadu aby wniesc apelacje musisz ja przeslac a) do sadu b) do oskarżonego. ponosisz koszty wniesienia apelacji, a potem juz postepowania sadowego, chyba ze sad inaczej zarzadzi. napisz co chcesz wiedziec konkretnie.

jak nie macie kasy w kazdym wiekszym miescie w ktorym jest uczelnia z kier. prawo. jest darmowa porada prawna na uniwerku. studenciaki pytaja co i jak i jak nie wiedza podpowiadaja im profesorowie z uczelni.