Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracodawczyniiii

Szukam pracownika do księgarni i co, zero odpowiednich kandydatów

Polecane posty

Gość pracodawczyniiii
Żadna z kandydatek nie wiedziała co Pan Tadeusz zrobił w bitwie pod Grunwaldem :( Za to pytały czy dostaną służbowy samochód i komórkę :(

Gość ula 33
żenada spadaj stąd i nie drażnij polskiej inteligencji

Gość pracodawczyniiii
Wielkie panie, jak usłyszały że w ramach obowiazków służbowych bedą musiały sprzątać księgarnię i WC to obrażonym tonem twerdziły, że nie po to się uczyły aby się babrac w gównach :(

Gość 23weqqewqwe
chachacha... teraz bez problemu znajdziesz ludzi z dwoma fakultetami do księgarni za 6-7 zł na rekę Sama szukam teraz pracy jakiejkowliek i na kazda ofertę jest 200 chętnych jesli chodzi o prace najgorsze typu sprzątanie, biurowe- 1000 osób...

Gość 23weqqewqwe
ale nikt nie ma szerszej wiedzy z zakresu literatury więc po co wysyłam CV do księgarni? szersza wiedze z zakresu literatury to musi miec profesor, sprzedawca musi po prostu miec podstawowa wiedzę... moze trzeba było nie pisac jaki to sklep, tylko godziny, itp, i zobaczyc co ludzie piszą w zainteresowaniach, jak ktos sie interesuje literaturą to wtedy go zaprosic na rozmowę... kazdy teraz jest bez pracy, i ludzie składają cv gdzie popadnie, tez tacy co się nie nadają w ogóle do księgarni, co cię w tym dziwi? Kazdy musi jesc

Gość o to robota dla mnie
Biorę razem z kiblem, wezmę sobie podwykonawcę na to sprzątanie. To nawet dobrze, to z pół h wcześniej skończę, podwykonawca w spokoju posprząta, a ja se skocze do biblioteki po jaką książkę na drugi dzień do roboty, żebym miała co czytać.

Gość A ile placisz??
:D

Gość 23weqqewqwe
ja jetsem po historii, chętnie tez wzięlabym nawet z tym kiblem, kompa znam swietnie, mieszkam w Poznaniu

10 zet za pol h i też możesz poczytać.

Gość ojj nie chce sie chwalic
ale nie znam zadnej drugiej osoby, ktora ma tak szeroka wiedze z wyczytanych ksiazek jak moj tata, do tej pory wyczytal ich chyba z tysiace, w kazdej wolnej chwili siedzi z ksiazka, raz na tydzien wypozycza z okolo 10ksiazek i za tydzien wypozycza nowe ;) a czyta wszystkie zwlaszcza historyczne :p

Gość 23weqqewqwe
nie bardzo tez wiem, czy to dobrze zeby w księgarni pacował amator czytania, co bedzie czytał w czasie pracy, jak to robiły moje kolezanki co pracowały w księgarni

ojj to przyślij tatusia na rozmowę kwalifikacyjną do mnie, moze sie załapie na te pół h.

ma juz prace :p po prostu czytanie to jego pasja

tu by sobie doczytal, to co nie zdąży w wolnym czasie.

pewnie tak, caly czas by czytal zamiast pracowac :p

Gość gość
1550 brutto to g***o, a nie pieniądze. Nie da się za to wyżyć. Ja bardzo dużo czytam: Kinga, Zafona, Goldinga, uwielbiam poezję Gałczyńskiego i Leśmiana, studiuję germanistykę, znam sie na literaturze antycznej. Z obsługą kompa u mnie średnio, bo nigdy nikt mnie tego dobrze nie nauczył, ani w szkole, ani w poprzedniej pracy, ani w żadnej innej (bo trzeba mieć doświadczenie z księżyca wzięte). Szukam pracy od 3 miesięcy, byłam na rozmowach również w księgarniach i nadal jestem bezrobotna. Takie są realia, że można być tłumokiem po gimnazjum i zostać kierownikiem jak się ma znajomości, umiejętności się nie liczą. Dziękuję, do widzenia.

A jak pensje ma Wam dac na poczatek? :D I może jeszcze umowa o pracę na czas nieokreślony....Miałam taką sytuacje jak autorka, długo szukałam odpowiedniej osoby, ludzie mają bardzo wysokie wymagania a nie reprezentują sobą absolutnie nic, dziewczyna po ADMINISTRACJI miała zerową wiedzę n/t prawa (a wymagam podstaw!), no ale przecież jest panią magister. O obsłudze komputera nie wspominam, o kulturze osobistej też nie, bo tu już ręka sama chwyta za twarz.

Gość gość
kulka mięty a ty jaką masz kulturę jak po forach obgadujesz ludzi, którzy desperacko szukali u ciebie pracy, a ty się z nich śmiejesz? może byli zdenerwowani na rozmowie i dlatego zapomnieli, nikt nie jest przecież alfa i omegą, człowiek ze stresu wszystko zapomina (np. zdarza się często pusta w głowie na egzaminach mimo wcześniej nauki)... ja skończyłam fizykę a tez nie mam wszystkich wzorów w głowie i czasem muszę poszukać w książce. A Ty patrz na siebie co sobą reprezentujesz jak po forach śmiejesz się z ludzi, którzy do ciebie przyszli desperacko szukając pracy. Osoba z kulturą by takie uwagi jak twoje, zostawiła dla siebie. Bardziej pasowałby ci nick: kulka gó\wna a nie kulka mięty.

Gość gość
Ja mogę przyjść do tej pracy, allegro nie jest mi obce, ale nie mam nawet zawodówki, ale chyba to nie przeszkadza?

Gość gość
z niewolnika nie ma pracownika. Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie, to nie pójdzie do pracy za 6 zł/h. Pracodawcy szukają głupszych od siebie i się dziwią, że rozgarnięci ludzie nie dają się dymać bez wazeliny.

Gość gość
za taką pensję szukaj murzyna dalej.

A Tobie autorko polecam skonstruowanie umowy w taki sposób: pensja podstawowa, a reszta schodkowo, wtedy gdy i ty osoągniesz odpowiedni dochód. To uczciwe, Ty nie boisz się, że musisz zapłacić wysoką pensję gdy masz gorszy miesiąc i zwyczajnie nie masz z czego, a pracownikowi zależy na kliencie i na tym by firma zarabiała, nie zachowa się wobec niego jak paniusia z sephory, po za tym nie dostaje tej samej kwoty czy siedzi czy leży. Oczywiście żadnemu z Twych kandydatów się to nie spodoba, ale to fair wobec obu stron.

Gość gość
Naskakujcie na babkę która kogoś chciała zatrudnić w 2012 :) Ja po liceum sprzedawałam książki i podręczniki szkolne, podobało mi się, szczególnie jak przychodziła dostawa i układałam książki na półkach :) Spisy podręczników szybko znałam na pamięć, a w czasie gdy padał deszcz przeglądałam nowości książkowe, więc zawsze mogłam coś polecić. Teraz skończyłam studia i trudno mi znaleźć wymarzoną pracę w zawodzie, więc jak to zobaczyłam to pomyślałam że może powinnam odwiedzić kilka sklepów z książkami.

Gość Ewa Radwan
Pewnie pytanie już mało aktualne, ale jeśli ktoś by poszukiwał pracownika do swojej firmy to polecam po reklamować się po portalach z pracą. Nawet na tych mniejszych. Swego czasu szukałam księgowej i dodałam ogłoszenie na http://pracastala.pl/ po kilku dniach znalazłam godną zaufania panią z dużym doświadczeniem.

Gość gość
Dobrze nam się układa kontakt z agencją Worksol, pomagają nam w uzupełnianiu braków kadrowych od prawie trzech lat. Teraz głównie bazujemy na Ukraińcach. Jak zatrudnić obcokrajowca dużo się można z ich strony dowiedzieć – http://worksol.pl.

Gość gość
Ja sobie znalazłam pracownika, dzięki lokalnym ogłoszeniom o pracę. Pod tym adresem https://praca-bielsko.net/kategoria/pracodawca/ znajdziecie praktyczne wskazówki dla pracodawców dotyczące m.in. tego jak w atrakcyjny sposób opisać swoją firmę w ogłoszeniu o pracę.

Gość gość
Przechodziłam przez to samo, w końcu postanowiłam zatrudnić osoby z Ukrainy. Legalne zatrudnienie pracowników z Ukrainy jest teraz bardzo proste. Tutaj nawet pomogą Ci załatwić wszystkie sprawy urzędowe związane z zatrudnieniem Ukraińców https://www.polrab.pl/jakzatrudnic/ ;)

Gość gość
jak ktoś coś czyta to zarabia więcej niż 1500 buahahaha