Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OFFA

JAK RADZIĆ SOBIE Z NERWICĄ ?

Polecane posty

Gość choruje juz 13 lat
czytałam ostatnio jakiś artykuł o nerwicy i podobno jakiejś Pani doktor udało się wywołać ataki paniki u większości studentów, z którymi prowadziła w danej chwili zajęcia... W ramach eksperymentu naukowego Nieźle, co? ;)

Gość ccjhvhvh
minutka 48,to dlaczego walczysz???to jest projekcja,o miłosc sie nie walczy walka zawsze wyczerpuje,zasługujesz na miłośc poniewaz tu jestes

Gość minutka 48
to wywoływanie ataku jest okropne ale nie potrafie inaczej Ciagle czekam ze przyjdzie.

Gość ccjhvhvh
minutka 48,to dlaczego walczysz???to jest projekcja,o miłosc sie nie walczy walka zawsze wyczerpuje,zasługujesz na miłośc poniewaz tu jestes

Gość minutka 48
dziękuję z a takie eksperymenty

Gość ccjhvhvh
No skoro na niego czekasz to atak przyjdzie napewno,przeciez go wywołujesz sama,wiec co sie dziwiesz:)

Gość ccjhvhvh
minutka 48,jakie znowu eksperymenty???

Gość minutka 48
ccjhvhvh chcialam zawsze byc idealem byc moze dlatego walcze ciagle o cos chcialam byc zawsze we wszystkim najlepsza chyba to źle.

Gość minutka 48
choruje juz 13 lat pisała o eksperymencie wxzesniej

Gość cirrusik
też mam problem :(

Gość choruje juz 13 lat
Ja się tylko zastanawiam, jak to jest w przypadku osób, u których znajdzie się ten "zapalnik" Niech to jest własnie niska samoocena, niezadowolenie czy nielubienie siebie.. I co? Psycholog mówi: "Masz się polubić, bo jesteś cudowna" i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmienia ci się myślenie... Fajnie by było... Ja się czuje tak paskudnie przybita, że nie wiem czy 6-stka w totka by mnie rozweseliła, a co dopiero jakieś dobre rady... Wytłumacz jak to jest w praktyce ccjhvhvh

Gość minutka 48
postawialm sobie za wysoki prog wymagalam od siebie zbyt duzo chcialam byc najlepsza uczennica, wnuczka, corka, zona, matka, synowa itd.... teśiowej uslugiwalam jak sluząca przed wyjsciem do pracy robilam jej sniadanie a ona kontrolowala mnie na kazdym kroku Nawet noca pod pretekstem zlego samopoczucia wchodziła - nie pukajac do naszej sypialni Mawiala ze jej wolno bo jest u siebie w domu.

Gość choruje juz 13 lat
no to minutka, sporo tych frustracji mogło się w tobie nawarstwić A powiedz, jesteś wybuchowa czy tłumisz emocje?

Gość minutka 48
cirrusik napisz o swoim problemie

Gość minutka 48
odkad pamietam zawsze tlumilam emocje

Gość minutka 48
mnie ciagle sie wydawał i tak jest do teraz ze gdy ktos mi powie ze jestem ładna, zgraba to mowi tak dlatego ze mysli odwrotnie gdy mowi że jestem madra to myśkli "ale z niej głupia gęś" Ot cale moje myslenie

Gość ccjhvhvh
minutka 48,a no to skoro tłumisz emocje to tym bardziej masz problem,musi gdzies ta para znalezc ukscie i robi to pod postacia objawów fizycznych,ale tez i Ty tworzysz własne mysli

Gość choruje juz 13 lat
Mnie kiedyś lekarz powiedział że tłumienie emocji, zwłaszcza złych często "wychodzi" w postaci ataków leku... W mnie by to mogło mieć zastosowanie w przypadku teściowej, bo własnie dlatego, że mieszkałam u niej, trzymałam język za zębami, a ona piła i permanentnie grała nam na nerwach, bo po alkoholu jej odbijało... Ale np w stosunku do męża czy syna od razu wybucham jak coś mi nie gra... Nie wiem, skomplikowane to wszystko;)

Gość ccjhvhvh
minutka 48,czyli nie kochanie siebie,pesymizm w całej okazałości,nie mozna mnie kochac,nie mozna mnie lubic,do niczego sie nie nadaje,????????

Gość minutka 48
choruje juz 13 lat gdybyd poznala caly szereg moich przezyc o ktorych nie napisalam to pomyslalabys jak ja jeszcze po tym wzystkim zyje do wielu spraw p prostu nie chce wracac

Gość ccjhvhvh
choruje juz 13 lat,nie ze skaplikowane tylko bardzo proste,bo maz i syn sa mezczyznami a tesciowa kobieta, a Ty walczysz z kobitami od dziecka o miłość

Gość minutka 48
ccjhvhvh dokladnie tak mysle

Gość choruje juz 13 lat
Nigdy nie walczyłam o niczyją miłość. Zawsze uważałam ze w pełni zasługuję na to żeby być kochaną i dalej tak myślę... A to co o mnie myśli teściowa zawsze miałam w d***, bo dla mnie to degeneratka i do pięt mi nie dorasta.. Chyba nie dokładnie czytasz co piszemy

Gość minutka 48
ja na pczątku do meza wybuchalam ale tesciowa ciagle stala na strazy w jego obronie i dalam sbie sopokoj a odkad zamieszkaismy we wlasnym domu miedzy mna i mezem jest cudnie Moja tescowa ciągle urzadzala nam zycie, wszystk planowala za nas i ja sie temu poddalam bo nie chcialam klotni a i tak bylam ta najgorsza

Gość ccjhvhvh
choruje juz 13 lat,ja dokłądnie czytam ,mysli to nie przekonania,przekonania sa w naszej podswiadomości i nie mamy z nimi kontaktu

Gość minutka 48
moja tesciwa ciagle nas szantazowala byla po zawale, tesc zmarl Nie miala nikogo tylko jedynego syna a ja jej go zabralam

Gość ccjhvhvh
minutka 48,a przypomnij sobie czy w dziecinstwie nie byłas zawsze ta najgorsza???

Gość ccjhvhvh
minutka 48,no tu moga sie jeszcze nakładać innych nerwicowe reakcje tak jak tesciowej,nadopiekunczosc

Gość minutka 48
w dziecinswie nie bylam najgorsza ale bylam najwrazliwsza i