Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiemdlaczego

Niemowlę płacze po kąpieli. Dlaczego?

Polecane posty

Gość Niewiemdlaczego

Moja 2 miesięczna córka strasznie płacze po kąpieli. Czasem jest to w trakcie wycierania, czasem podczas ubierania. Nie można jej wtedy nijak uspokoić. Nie pomaga noszenie, śpiewanie. Co może być tego przyczyną?

Gość prwda jak prawda
Płacze, bo lubi się kąpać :)

Przypuszczam że to normalnie. Moja tak miała i moi dwaj bratankowie również. Po prostu dziecku jest dobrze i miło w wodzie i nie chce wychodzić, albo jest mu zimno po wyjęciu z wody albo nie lubi się ubierać/przebierać.

Gość Niewiemdlaczego
Ale jakoś wcześniej wszystko było ok. Była grzeczna po kąpieli, mogłam ja spokojnie ubrać, pomasowac brzuszek a teraz płacz... Od kilku dni dopiero tak się zachowuje.

Gość prwda jak prawda
Po prostu Twoje dziecko z dnia na dzień coraz więcej rzeczy dostrzega, kojarzy fakty itp. Zwyczajnie się rozwija. Wcześniej nie była taka "kumata" :)

moj tez czesto poplakuje po kapieli za to podczas kapania jest taji grzeczniutki tylko sie patrzy ;-) za to po kapieli jest masakrycznie glodny , bo woda wyciaga ;-) ja jak mojemu 3 miesieczniakowi dam mleczka to sie uspakaja sprobuj tak ;-)

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
albo tak lubi się kapać. albo jak tu ktoś napisał może jej zimno? nagrzewasz mieszkanie do kąpieli?

Gość Niewiemdlaczego
Karmie piersią i jak się mała już rozplacze to nie chce piersi. Musimy ja uspokoić i dopiero wtedy. Dzisiaj pomyślelismy że może nie odpowiada jej woda lub mydło(Bambino) i płacze bo skóra ja swędzi albo szczypie? Czy to może być przyczyną?

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
a zmieniliście ostatnio mydło?

Gość prwda jak prawda
z tym mydłem to zły trop, nawet w mydle dla dorosłych nie ma nic takiego, co by robiło aż taką krzywdę dziecku, by się darło :)

Gość Niewiemdlaczego
Nie zmienialiśmy. To ja już nie wiem. Myślałam też że to może kolka ale jak płacze nie ma twardego brzuszka ani nie podkurcza nóżek.

Moj mlodszy robil dokladnie to samo. Akurat kiedy to sie zaczelo, mial ok 1,5 mies, byla u mnie moja mama i mowi "on jest glodny". Ja mowie gdzie tam, nigdy nie byl glodny po kapieli, jadl przed nia, nie jest. Ale mysle sobie moze mama ma racje? I dalam jesc prosto po wyjeciu z wanienki. Efekt? Dziecko sie najadlo, oj jak duzo jadl, ssal jak oszalaly, a potem spokojnie moglam masowac, smarowac, psikac w nos, czyscic uszy, robic co tylko chcialam :) Sprobuj.

Moja niuńka na początku tez była grzeczna po kąpieli a teraz jak tylko ją ubiore zaczyna płakac jak tylko chce jej dac mleka , smoczka albo po prostu przytulić, pomaga jak postoje chwile przy szumiącym okapie;) potem kłade ja do łozeczka daje smoczka utulam i zasypia.

Gość MartynaMama
Witam,trafilam tu bo sama szukalam odpowiedzi na to pytanie. W wodzie byl spokoj a nawet usmieszki a na reczniku krzyk taki,ze az sie zapowietrzal. Wiele roznych sposobow przetestowalismy,sprawdzalismy. Rozwiazanie okazalo sie banalne - dziecie nie lubi mycia i wycierania buzi! Teraz kąpiel jest cudowna. Buzię myje w ciągu dnia gazikami delikatnie, w kąpieli myje główkę a buzię omijam. Po kąpieli tatuś stoi nad nami z suszarką - mamy szum i ciepło i nie trzeba już tak wycierać ciałka bo schnie szybciutko. I stres wyeliminowany :)

Gość gość
Tatuś z suszarką o matko czego te kafeterianki nie wymyślą