Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loreline

Wstydzę się wyglądu moich paznokci

Polecane posty

Gość loreline
oiuytr, popieram. pozostali użytkownicy, którzy wypowiedzieli się w tym temacie... CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM. Gdzie napisałam, że szukam sposobu by przestać obgryzać? Nie obgryzam od 1 grudnia i powtarzam to po raz kolejny, NIE OBGRYZAM OD 1 GRUDNIA. Więc błagam, nie dawajcie mi sposobów jak przestać obgryzać bo nie obgryzam. Na mnie abym przestała obgryzać zadziałało zawstydzenie się przed koleżanką kiedy jej zakładałam żel na tipsie i zauważyła jakie mam paznokcie. ZADZIAŁAŁO więc NIE OBGRYZAM.

Gość loreline
a możesz napisać mi coś na tematy manicure japońskiego?

Gość loreline
Ludzie, jest gorzej. Sposób koleżanki tym, że mnie zawstydziła i przestałam obgryzać przybrał na sile.. każdego dnia jak patrze na moje paznokcie nie mogę się pogodzić z tym jak wyglądają, odechciało mi się pokazywanie dłoni komukolwiek, a co za tym idzie najchętniej bym się nie ruszała z pokoju co jest nierealne. POMOCY!

Gość no to doradzę i tyle
kup sobie tabletki ze skrzypem, pokrzywą (na włosy, skórę i paznokcie) jedz często żelatynę lub galaretki owocowe żelatyna wzmacnia paznokcie, sprawia że szybciej rosną bruzdy na paznokciach mogą pojawiać się od neifoborów pokarmowych (brak witamion, minerałów) albo od mechanicznego uszkodzenia: uderzenie, ucisk, obgryzanie lub niewłaściwe wycinanie skórek istnieje szansa że stosując suplementy i nie krzywdząc paznokcie te odrosną i będą wyglądały znośnie obgyzanie paznokci wynika z nerwicy, więc najpierw powinnaś rozprawić się ze swoimi emocjami (psycholog, terapeuta ?) jeśli tego nie zrobisz istnieje ryzyko że znów będziesz obgryzać trzymam kciuki i życzę powodzenia

podłączę się pod temat: tez mam problem, ale nie z paznokciami, ale ze skórkami.... mam tendencję do obgryzania... ćwiczę silną wole, ale skórki wkoło palców są w nieciekawej sytuacji. co zrobic, zeby je odbudować????

Gość no to doradzę i tyle
kup sobie preparaty do pielęgnacji skórek: preparatr do zmiękczania lub olejek by nie robiły się zadziorki trzeba skórki nawilżać i odsuwać drewnianą szpatułką, ewentualnie wycinać, ale uważać by nie uszkodzić przy wycinaniu skórek podstawa to dobrze wymoczyć dłonie ja zawsze wycinam skórki po kąpieli, wtedy są rozpulchnione i miękkie, nakładam na dłonie krem, wmasowywuję w skórki, delikatnie je odsuwam i dopiero wycinam nie można się spieszyć bo wtedy łatwo się skaleczyć lub postrzępić skórki

Gość jestem kacha.
Polecam wcieranie w paznokcie (i nie tylko) naturalnych olei / oliwek, np. Babydream, Alterra. Trochę to niekomfortowe, ale mnie pomaga. Oczywiście, nie od razu, ale po codziennym stosowaniu po tygodniu u mnie już było lepiej. Niektóre kremy do rąk też pomagają - grunt, to ciągłe dostarczać jakiegoś nawilżenia płytkom i skórkom. Dobre są też czasem suplementy, które działają nie tylko na paznokcie. No i właściwe piłowanie. Warto też do pewnego stopnia regularnie skracać paznokcie gdy jesteśmy w fazie ich "naprawiania". Aha.. i raczej nie polecam tych wszystkich "cudownych" odżywek, które pozostają na paznokciu tak jak lakiery. Mogą zawierać mrówczany, a te to dopiero potrafią narobić biedy, ponieważ paznokieć traktowany mrówczanami "nadbudowywuje się" sprawiając tylko wrażenie mocnego i grubego, a to tylko iluzja. Po zaprzestaniu aplikacji możemy pewnego dnia obudzić się z ręką w nocniku (poczytaj o onycholizie).

Gość loreline
no to doradzę i tyle najpierw to ty naucz się czytać ze zrozumieniem temat, i czytaj od pierwszego posta, a nie ostatniego jaki widzisz.. to istotne aby móc zrozumieć temat. Zacytuję fragment z tego co napisałam w pierwszym moim poście wstawiając ten topic: "Obgryzałam od przedszkola i dopiero 1 grudnia kiedy to koleżanka mnie zawstydziła podczas zakładania jej paznokci żelowych przestałam obgryzać moje własne." Obgryzałam - czas przeszły. Lekcje języka polskiego były? Co miałaś na koniec za ocenę? Tabletek na wzmocnienie paznokci nie mogę przyjmować gdyż niestety wywołują u mnie nieciekawą reakcję jelitową :( Skórek NIGDY, ALE TO NIGDY SIĘ NIE WYCINA, TYLKO JE SPYCHA i powie Ci to każda kosmetyczka, a ja kosmetyczką i stylistką paznokci jestem. Nie rób ze mnie jakiejś chorej umysłowo debilki. Tylko ułomni chodzą do psychologa czy terapeuty. Poza tym nie obgryzam od prawie 2 tygodni. Przeczytaj cały temat od pierwszego posta do ostatniego, i dopiero doradź. Dziękuję. wstrętny babsztyl Jak już no to doradzę i tyle mówiła, preparaty zmiękczające skórki (no to doradzę i tyle preparatów jest mnóstwo i jak doradzasz doradzaj preparat odpowiedni do skóry)bogate w witaminę C jeśli masz delikatną i wrażliwą skórę, i spychaj, TYLKO SPYCHAJ. POD ŻADNYM POZOREM NIE WYCINAJ, mówi Ci to kosmetyczka. Skórki, które się wytnie raz będzie trzeba wycinać dożywotnio bo będą ciągle narastać, a im dłużej się wycina tym szybciej narastają. no to doradzę i tyle jeszcze jedno, SKÓREK SIĘ NIE WYCINA WIĘC CZYM PRĘDZEJ SKOŃCZ Z WYCINANIEM I TYLKO SPYCHAJ. jestem kacha Co ty pieprzysz? Jakie mrówczany? Wybacz, ale skończyłam technika usług kosmetycznych i mam dyplom zawodowy oraz wizaż i stylizację paznokci posiadam certyfikaty i w życiu większej głupoty nie słyszałam. Poczytaj skład takich odżywek, o onycholizie też proponowałabym poczytać.

Gość loreline
gruszeczka... Jeśli dobrze rozumiem odżywka SallyHaisen sprawi iż krótka płytka paznokci (np jej różowa część)na skutek obgryzania paznokci wydłuży się?

Gość jonaska
Tak sobie myślę, bo mimo, iż od 10 lat zajmuję się stylizacją paznokci, sama obgryzam, jak tylko zdejmę akryl lub zel. Jeżeli zaczniesz nakładać np. akryl (lub zel), na poczatku wizyty co 2 tygodnie - przez około 2 miesiące - paznokcie masz malusie, szerokie, pewnie narastaja dosc mozno skórki? Będa raczej wymagały poprawy często, może byc problem na poczatku z trzymaniem się masy, ale nie musi. Z czasem - po około 3-4 miesiącach ciągłego noszenia płytka zacznie się wizualnie wydłużać, paznokieć będzie przyrastał, łożysko się wydłuzy. Czasami nie widać w ogóle po dłuższym czasie, ze paznokcie były obgryzane. Nie mówię,ze bedzie idealnie, ale na pewno będzie zadowalająco i dużo lepiej niz jest. Nie ma sensu na pewno zakładanie paznokci na raz, więcej z tym kłopotu wtedy niż plusów. możesz poszukac dobie na facebooku mojego profilu Beauty&Me Joanna Kowalewska i odezwać się:)

Gość magda_9419
Jeżeli na stałe chcesz zmienić swoją sylwetkę - zrzucić nawet 12 kg, poprawić stan zdrowia i kondycję, poczuć ogromny przypływ energii i natychmiastowe zmiany - ZRESETUJ SIĘ razem ze mną!! Trwa to tylko 28 dni, a poczujesz się całkowicie odmieniony ! EFEKTY GWARANTOWANE !!!! Zapraszam na bloga :www.resetujkomorki.blogspot.com

Gość ilona barczyk
To weź się do roboty. Wprowadź oliwkę i odżywkę New nails, wtedy uzyskasz taki efekt, jakiego oczekiwałaś. W zasadzie paznokciom można przywrócić normalność stosunkowo niewielkim kosztem. Trzeba tylko chcieć ;-)

Gość gość
to musisz sama sobie postanowić, że nie obgryzasz i dbasz o nie. :) ja z dnia na dzień przestałam i do tego stosowałam Unglax regularnie. Po 3 miesiącach totalnie inne paznokcie. :)