Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaaaaa230

Paypal i ebay ktos sie zna?

Polecane posty

Gość ewelinaaaaa230

Witam chciałam zapytac o płatnosci w paypal. Nie posiadam karty płatniczej ale na ich stronie jest informacja ze mozna zrobic przelew ze swojego konta na konto w paypal i w ten sposob zapłacic. Niestety po dokonaniu przelewu nie moge nic zakupic: na stronach sprzedawcow jest inf. ze wymagana jest płatnosc natychmiastowa Czyli dobrze rozumiem ze natychmiastowa=płatnosc karta i płatnosc srodkami z konta paypal w to nie wchodzi?

Gość ewelinaaaaa230
pomoze ktos?

Możesz od razu/natychmiast zapłacić ze swojego konta Paypal jeśli masz na nim środki, wpłacone wcześniej, np. z konta PKO. Jeśli ich nie masz , księgowanie trwa kilka dni. Oczywiście w tym czasie zapłacić nie możesz

Gość ewelinaaaaa230
mam juz srodki na koncie paypal ale gdy naciskam kup teraz wymagany jest ode mnie albo numer karty kredytowej albo jest opcja tego przelewu mimo ze juz mam potwierdzone ze mam kase na ich koncie

Gość ewelinaaaaa230
jesli wiesz jak mozna zapłacic w ten sposob to bardzo Cie prosze pomoz mi bo bardzo mi zalezy na pewnej rzeczy

Jakiego przelewu? Hm, może chodzi o to, że PayPal to jakby Twoje dodatkowe konto bankowe. Więc jeśli chcesz zapłacić sprzedawcy, musisz zlecić przelew z PayPal. To działa jak Płacę z Allegro, ale logujesz się do PayPal

Gość ewelinaaaaa230
jestem zalogowana ale cały czas pojawiaja mi sie tylko dwie opcje do wyboru. czy byłabys tak dobra i mogłabym Ci wysłac printscreena z tego co mi sie wyswietla bo nie umiem tego wytłumaczyc. Płace z allegro bardzo dobrze znam ale tego paypala wogole nie rozumiem

Gość ewelinaaaaa230
ok poczekaj chwilke

Gość ewelinaaaaa230
nie dam rady. trudno to postaram sie jakos opisac: chodzi o to ze jak nacisne kup teraz mam do wyboru dwie opcje :Powiąż nową kartę kredytową lub debetową albo Dodaj środki do konta PayPal (w 1-2 dni roboczych) Dodaj środki do swojego konta PayPal z własnego rachunku bankowego, a potem zapłać Z pierwszej opcji nie moge skorzystac a z drugiej juz przeciez skorzystałam wiec co mam zrobic? nie ma nigdzie inf ze moge zaplacic ze srodkow ktore juz przelalam

Nie wiem o co chodzi. Jak się logujesz na konto PayPal masz tam zaksięgowane te środki? Komunikat o powiązaniu a kartą debetowa pojawia się jak ich brakuje

Gość ewelinaaaaa230
tak mam te srodki na koncie paypal. chodzi mi o to ze jak kupuje jakis przedmiot to jak mam za niego zaplacic z tych srodkow?

Kiedy już go kupisz masz tam opcję "zapłać" albo coś w tym rodzaju. Dokładnie Ci nie powiem, bo ostatnio ze 3 miesiące temu kupowałam

Gość ewelinaaaaa230
tak własnie robie i wyskakuja te dwie opcje o ktorych pisalam

Wygląda to bardzo podobnie jak na Allegro. Klikasz w "zapłać" i płacisz, możesz wybrać te aukcje i tych sprzedawców, którym chcesz zapłacić tym razem

z tego co wiem to są 2 rodzaje paypalów, z kartą i bez, np chciałam kiedyś zapłacić za abonament skype i odmówili paypala bez karty, a dzie indziej kupiłam coś bez problemu, to całkiem wygodny system płatności, niestey b. rzadko akceptowany

Nigdy nie miałam takiego przypadku i o ile wiem jeśli kasa jest na koncie Paypal (które jest powiązane z Ebay) zapłata jest natychmiastowa

Gość ewelinaaaaa230
nie ma tam takiej opcji przy wybraniu "Dodaj środki do konta PayPal (w 1-2 dni roboczych)"

Gość ewelinaaaaa230
no ja wlasnie o tym pisze : mam srodki na stanie na koncie paypal a ciagle mi sie wyswietla opcja dodaj srodki. A srodki sa bo je widac ze sa na saldzie konta widoczne

Ja mam na koncie Paypal zawsze co najmniej kikaset złotych na nieprzewidziane wydatki. jak coś zakupię, pojawia się opcja "zapłać z Paypal" albo coś w tym stylu. Loguję się wtedy do Paypal. Jeśli przesadziłam ze sprawunkami, pojawia się info, że nie mam wystarczających środków i że mogę powiązać kartę debetową z moim kontem. Na Ebay jest forum na którym możesz zadawać pytania.

Gość inzynier serwisowy//zablokoofd
Nie chce mi się czytać coście popisali Ale na ebay akceptują tylko paypal i karty. Więc karta odpada u ciebie jak rozumie. Więc musisz mieć AKTYWNEGO pay pala. Więc wchodzisz na stronę paypal rejestrujesz się. Potem masz dokonać przelew z swojego banku w celu potwierdzenia. Zwykle trwa to 2 dni. Potem masz aktywnego paypala i możesz go normalnie doładowywać. Błyskawicznie jak zakupy w payu. Sprzedawcy zazwyczaj mają zaznaczone ile czekają na potwierdzenie płatności. Zwykle to jest 2 dni lub 7dni. Wyjaśnione?

masz 2 możliwości dodaj środki (2dni) I dodaj błyskawicznie środki (coś jak payu)

Gość ewelinaaaaa230
no wlasnie mam tyle zeby zaplacic za przedmiot i jeszcze troche zostaje. no nic chyba jednak sie nie da ale dzieki ze chcialas pomoc

a jak wybrałaś normalny przelew to przeciez nie masz ich na saldzie w pay pal więc cię nie łapie. Zobacz jakie masz saldo. I przelicz czy ci starczy na przewalutowanie. Bo może ci brakuje?

Gość ewelinaaaaa230
ale chodzi mi o to czy jak sprzedawca żada płatnosci natychmiastowej to czy jest mozliwosc zeby zapłacic ze srodkow z konta paypal. Ba ja chyba takiej mozliwosci nie mam

POLICZ PRZEWALUTOEWANIE dajesz na profil> waluty i tam masz przelicz kwotę Warto sobie przewalutować po saldzie bo jest niższy koszt niż po płatności.. Innymi słowy warto najpierw wejsć w profil przewalutować na USA np. I potem robić zakupy. Bo jeśli masz środki w pl i chcesz robić zakupy pay pal liczy ok 8 gr drożej. Możesz to też sprawdzić jw profil > waluty Ale zamiast przewalutowania wybrać płatnośc i widzisz po jakiej kwocie ci liczy

Gość ewelinaaaaa230
mam na saldzie bo 2 dni temu przelalam pieniadze na konto paypal