Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaaaaa230

Paypal i ebay ktos sie zna?

Polecane posty

Gość inzynier serwisowy//zablokoofd
JAKIE MASZ SALDO ? wpisz kworę Policze ci ile masz za to USD i czy ci wystarcza.

Nie wiem o co chodzi z płatnością natychmiastową, ale wiele razy kupowałam przedmioty gdzie sprzedawca chciał płatności do 3 dni, a ja dopiero musiałam przelać pieniądze, bo mi nie starczało. I to przed weekendem. Pisałam grzecznie, że już zleciłam przelew na PayPal ale mój bank zaksięguje to po weekendzie więc przepraszam, zapłacę za jakieś 5 dni. Nigdy nie było problemu. A jak miałam pieniądze na Paypalu płaciłam w ciągu kilku minut, czasem sprzedawca już po godzinie pisał, że nadał moją paczkę

Gość ewelinaaaaa230
czekaj sprobuje

izabella oni zadają potwierdzenia zazwyczaj w 7 dni nie ma potwierdzenia masz negatywa. dokładnie to jest tak dodawanie środków u góry masz zakładkę "dodaj środki" I tam masz doładuj konto oraz doładuj konto błyskawicznie. logujesz się > profil> moje pieniądze > waluty I tam wymieniasz bo jest taniej A obecne stawki to :

Gość ewelinaaaaa230
ehhh ja to sie chyba nie powinnam zabierac za takie rzeczy.. w kazdym razie dziekuje wam bardzo za pomoc i nie bede zawracac juz głowy, moze ktos ze znajomych bedzie bardziej obeznany to pomecze. Jeszcze raz dzieki

No to jak chcesz... Jak masz środki najlepiej przewalutowane wchodzisz na aukcję klikasz kup. I potem dajesz pay pal wpisujesz login i hasło pay pala klikasz zapłać potem sprawdzasz adres wysyłki i gotowe. Płatności nie dokonujesz z logowania do pay pala tylko po kliknięciu kup teraz na stronie ebay bo może tu się plątasz

Gość bozeeee...
Jesli masz fundusze na koncie paypal to automatycznie wszelkie oplaty zostana z niego pobrane w momencie kiedy bedziesz dokonywala platnosci za produkt na ebayu. Musisz tylko wybrac opcje platnosci (na ebayu). To ebay pobiera z twojego paypala. Ty nie dokonujesz zadnego przelewu na konta ebay. Masz tylko sie upewnic ze masz na paypalu pieniadze i tyle

czarna bo klikałaś kup i od razu płaciłaś pay palem albo kartą. A to jest tak że od kliknięcia kup teraz masz do 7 dni na wpłatę. co do bozeeee... Najpier upatrujesz przedmiot. Potem wpłacasz pieniądze na konto pay pal. Potem przewalutowujesz zaoszczędzając na tym 8gr. Potem klikasz kup teraz na ebay. Potem wybierasz pay pal. Logujesz się do paypal i tylo. Nawet karta bardziej się opłaca jeśli nie przewalutujesz. Bo banki zazwyczaj mająniższe przewalutowanie niż pay pal przy płatności a nie saldzie.

Gość bozeeee...
Paypal jest najszybsza i najbezpieczniejsza forma platnosci pobierana w trybie natychmiastowym. Ebay pobiera z paypala (upewniajac sie ze sprzedajacy nie ma dostepu do twoich danych bankowych) a paypal sciaga kase sam z twojego konta w banku ktore zarejstrowalac na nim lub korzysta z funduszow ktore wczesniej na niego przelas. Prosciej sie juz nie da. Jesli masz zyczenie mozesz sobie tez ustalic limit kredytu jesli nie masz tymczasowo kaski a chcesz sobie cos kupic

Boże a wiesz że 2 kliknięciami przy tych 8 groszach robi się nie mała suma ? Więc nie warto wiązać konta z pay palem. BO JW mbank i sync na pewno ma lepsze przewalutowanie przy płatności karta. Niż pay pal przy płatności. Wiec sory ja wolę wpłacić szybkim przelewem. Przewalutować i być 5% ceny do przodu.

znikam z wątku bo nic tu nie wniesiemy.. A do boże i innych proponuje sprawdzić jw. Jeśli masz cokolwiek w polskiej walucie możesz zrobić symulację. I tam masz do wyboru przewalutowanie salda oraz ile za zakupy. A jw 8gr przy 100$ = 8pln A często jest jeszcze więcej. W dniach wielkich skoków walutowych różnica dochodzi do 20 gr / 1 USD

Gość bozeeee...
inzynier serwisowy//zablokoofd co ty mi tu tlumaczysz jak krowie na pastwisku. Prawie codziennie korzystam z platnosci paypalem i jakos nie sciaga mi wiecej kasy niz potrzeba. Jesli kupuje cos za stowke to place stowke, jesli za 200 to place 200. Mam konto w h...ie, nie mam problemow, nie jestem stratna, nie pierdziele sie z przelewami i nie jestem w stanie powiedziec ze nie warto wiazac paypala z kontem bo w moim przypadku warto. Moze mam jakies magiczne konto :)