Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

w Biblii jest jeden przerażający fragment...

Polecane posty

ten, kiedy kolo proszony jest o pójście z synem na wzgórze i złożeniu go w ofierze. Oznacza to, że miłość boska wymaga ofiar i prosi o nie...nie niepokoi was to w religii? nie niepokoi was jakakolwiek miłość prosząca o ofiary? czy to nie przerażające? tak też jest, gdy po porodzie kobietom nagle przychodzi do głowy, by opowiadać historie o tonącej łodzi i ratowaniu dziecka, bo mężów można mieć wielu. gdyby kochały oboje, to by je serce bolało odpowiadać na takie pytania. ta miłość jest tak samo przerażająca jak ten przykład z biblii- ludzie gotowi mają być zabijać...fanatyczki z czerwonymi oczami... nie chcę takiej miłości. nie chcę tak czuć nigdy.

ja tam nie wiem to jest stary testament jako chrześcijanka odczytuję wszystko przez pryzmat nowego nie zakładaj tu tematów o religii

.fanatyczki z czerwonymi oczami... :) pękające żyłki z niewyspania

one stymulują dyskusję, więc może warto. jak się masz? ok? ja spoko. zrobiłam super sałatkę;-) ładnie śnieg napruszył, jadłam czekoladę idąc do domu;-) czułam się jak dziecko;-)))

Gość CygankaAisza
Ale w ostatecznosci Bóg mu odciągnął reke i ofiary nie było.

whedif....nawet nie wiesz jak bardzo mnie to przeraża....weź nawet nic nie móc- co rano jak się nie wyśpię myślę o tyym jak czują się matki niewyspane od kilku miesięcy....o ile gorzej....i mam ochotę płakać i wrócić do łóżka

ludzie w tym temacie to maja taki mozg , że gdyby go ptaszkowi w glowke wsadzic to niemowle by mialo grzechotke. pokory trzeba i modlitwy.

dyskusję???????/ chyba napiertalanie się gównem mam się nawet fajnie wkurwia mnie śnieg ale przynajmniej nie było aż tak zimno to niech mu będzie

Gość ehhhh autorko
heloiza999 heloiza999@tlen.pl'; człowiek i bez czytania biblii jest gotów zabijać a co powiesz o tych którzy mają inną wiarę i zabijają? Bądź spokojna nie te czasy by zbijać się w imię wiary i składać ofiary.. nie w naszej religi

dlatego też liczę, że te wybory znad przepaści to brednie mózgów strutych hormonami po porodowymi. a w gruncie rzeczy życie rzadko bywa tak dramatyczne, a ludzie się nie zastanawiają nad takimi rzeczami.

Biblii nie interpetujesz doslownie tylko doszukujesz sie moralu - tutaj mialo to na celu pokazac wiare w Boga, prawdziwa i szczera - pozatym zapomialas napisac ze syn nie zostal skrzywdzony - nikt go nie zabil, to byla proba wiary

whedif...nie denerwuj się...zdradzę ci sekret...popełniłam grzech kafeteryjny- ten topik to prowo, by ludzie weszli przeczytali i pokłócili się o te miłosci....bo wiesz....wciąż liczę, że są mimo wszyscy tacy, co jeszcze się nie wypowiedzieli i napiszą coś mądrego;-p i miłego;-p ale poza tym nie prowokuję- trochę tylko teraz wykorzystałam religię, co też jest grzechem;-p

wiem, że nie został skrzywdzony- a jak wytłumaczysz te matki? to też próba wiary, kiedy mowią, że facet to chuj w cipie, małżeństwo zwykły kontrakt, a męża można wymienić? a ślub miały na 100 osób? po to, by potem ich mężczyzną był synek? i płakać, że mąż potem zdradził? i go jeszcze z forsy oskubać?

zdrowo ktoś zauważa, że małżeństwo nic nie zmienia, tylko dziecko. co tak naprawdę może zmienić sam ślub? jeśli ludzie ze sobą mieszkają cały czas, to zmiany nie ma- obrączek też nie trzeba nosić. dla mnie to jest popis- pod publikę, nie brać ślubu bo tak modnie. tycie następuje GŁÓWNIE I ZAZWYCZAJ po ciąży. wtedy też następuje zmiana priorytetów- do tego zmęczenie- oto powody, dla których kobiety "boli głowa". często śpi sie z dzieckiem chociaż kilka miesięcy, facet więcej pracuje i każdy jest bardziej zmęczony, a skoro dziecko małe, to się nie prowadzi bujnych rozrywek,k wyjść i co zostaje? piwo, chipsy, wiadomości. tak rosną brzuchy. ogólnie żarcie jako substytut życia towarzyskiego i niejednokrotnie dobrego seksu.dotego przesunięcie emocjonalnej koncentracji na dziecko sprawia, że rodzice nie są dla siebie tak ważni jak niegdyś, nie są priorytetowi dla siebie i zawsze muszą na siebie czekać (oby w ogóle się doczekali), a kobieta to nawet wprost potrafi powiedzieć, że dziecko kocha bardziej. w czymś to widać. bo inaczej skąd by wiedziała coś tak abstarkcyjnego i niewymiernego? potem dochodzą zdrady i problemy finansowe. albowiem co jest bardziej ekonomicznie absorbującego niż dziecko?

tu się niedawno ludzie wyceniali na punkty :D nie żartuję taki temat ile punktów dasz za urodę a ile za kasę:D

Gość czarna_pszczoła
heloiza999 musiałaś wychowywać się w rodzinie bez miłości że takie głupoty piszesz :O

napisalam do rzeczy, debilizmem jest to co opisalas wyzej - przyklad matek ktorym sie w glowach poprzewracalo

Gość hbdshafba
Próba wiary, hmmm... też być może. A co powiecie na to, gdy Bóg po prowokacjach ze strony Szatana (który twierdził, że zwiedzie ludzi i ludzie za nim pójdą), powiedział do Szatana, że oto daje mu na jakiś czas pole do popisu i niech udowodni swoje twierdzenie. Nie chce mi się teraz przytaczać dokładnie wersetu, ale wychodzi na to, że... Bóg przekonany o swojej potędze, daje czas dla Szatana. Ten prowokuje wojny, ludzie podążają za dobrami materialnymi, mordują się, często przez te działania cierpią dzieci (de facto niewinne w oczach Boga). E tam, tylko taki mały zakładzik, żeby udowodnić Szatanowi, że nie zwiedzie wszystkich i aby pokazać swoją boską potęgę. A gdzie tu sprawiedliwość wobec niewinnych, którzy muszą cierpieć z powodu "dumy" Boga i zawiązanego zakładu z Szatanem? Ah, nagrodą dla nich będzie raj? Powołano ich do życia, oddano w ręce okrutnika, wielu umarło w męczarniach z powodu "zakładu"?

Gość BOG GO CHCIAL SPRAWDZIC TYLKO
NIE CHCIAL BY ZABIJAŁ SYNA :)

hbdshafba - ale to nie szatan urządza wojny, tylko człowiek. obdarzony wolną wolą:)

ale postawił go w takie sytuacji... mógł się obrazić i powiedzieć- ja takich wyborów nie podejmuję. a on był jak te matki co krzyczą, że by za dziecko oczy wydłubowały innym. nienawidezę ich, mam ndzieję, że mężowie im próbują tą miłość penisem wybić, gwałcą lub zdradzają i wsio.;-p

nie sadze by Bog byl przekonany o swojej potedze, stworzyl nas podobno na swoje podobienstwo - moim zdaniem chodzi tu o rozum, madrosc, uczucie wyzszosci, sprawiedliwosci itd a mimo to ludzie bardzo latwo poddaja sie zlu.. moze on tez sie poddaje? Ewentualnie mial nadzieje ze skoro jestesmy do niego podobni to bedziemy wybierac dobro - coz ciezko nam to wychodzi.. moze tym sposobem mamy sie jakos nawrocic, patrzac wlasnie na cierpienie niewinnych ludzi, moze mamy przejrzec na oczy i powiedziec dosc! dosc wojen! dosc zla! - coz to ciezka proba.. ale wierze ze Ci niewinny po smierci nie beda cierpiec i wszystko im sie wynagrodzi

mężulek się cieszy rozpłód geny te sprawy:) dziecko zapewnia stałość w małżeństwie - nawet jak mąż chce odejść bo się normalnie w innej zakochał to nie bo dziecko:) i męczą się tak 20-30 latXD