Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ten sam krem

czy sa jakies krople do nosa dla 3 latkow

Polecane posty

Gość mam ten sam krem

obkurczajace sluzowke nosa? tutaj gdzie mieszkam powiedzieli mi ze dopiero od 6 roku zycia moge podawac a do tego czasu pozostaje mi sol fizjologiczna i woda morska... Corka probuje wydmuchac nosa, nic nie leci a potem slysze ze jednak cos tam ma. Mam tez fride do nosa i tez nic nie moge nia wyciagnac.

robię inhalacje ta solą fizlogiczną - dwie, trzy i wszystko się rozluźnia i wtedy spływa, albo można wydmuchać

Gość otrivin0,05%
np. otrivin dla dzieci od 2 do 6 lat

Gość litte flowers in the storm
są krople dla 3 latków : Otrivin 0,05% Nasivin soft oxalin itp

Gość farba dulux do lazienek
Ja tez za granica, stosuje krople Rhinodoron z Weledy i Sinuforce z Dr Vogel. To nie sa typowo obkurczajace krople,ale tez na bazie soli fizjologicznej, pierwsze maja chyba tez aloes, drugie rumianek, mentol, eukaliptus. Ja stosuje je na 3-latku i dobrze sie spisuja. Co do kropli obkurczajacych to lekarz czasami przepisze takie nawet od 6 czy 12 r.z. kiedy potrzeba. Zalezy od lekarza, nam przepisal wlasnie takie. Z tym ze moim zdaniem lepsze efekty osiagam z tymi naturalnymi wymienionymi wyzej. Mowimy o Wlk. Brytanii.

Gość edyta kolanko
Pewnie, że są. Ja mojemu na noc psikam Otrivinem z dawką dobraną do jego wieku - 2,5 roku

Gość mam ten sam krem
dziekuje bardzo. To chyba musze poczekac az przylecimy do Polski bo w UK nic w aptece nie maja

Gość mam ten sam krem
w uk nie ma nic dla dzieci ponizej 6 roku zycia bo wg ich badan takie ktople obkurczajace moga wyrzadzic wiecej szkod niz korzysci i trzeba uwazac z ich stosowaniem bo moze sie okazac ze daje odwrotne rezultaty od zamierzonych.

Gość fuyfy
Stosowałam u mojej trzyletniej córki Nasivin i nic nie dawał. Za to sól morska działała od razu i skutecznie.