Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna13

wyniki krwi

Polecane posty

mam powiekszony jajnik ...doktor zrobil badanie krwi na ciaze 0d 16 d0 19 tygodnia wyniki sa zapisane jako zakres prawidlowy od 16 do 19 tygodnia rosna ale nadal sa prawidlowe... jak mam to odczytac?ze ciazy nie ma?

Gość azza
beta hcg ci zlecił?

Gość listek natury
laska, przetłumacz na polski cos Ty napisala... Jakie badanie aby sprawdzic czy jestes w ciazy miedzy 16 a 19 tc?? 16 tc to 2 trymestr juz bys wiedziala ze jestes w ciazy nawet w 6 tc test wyszedłby prawidłowy. O co Ty pytasz?

Gość listek natury
* nawet w 6 tc test wyszedłby pozytywny - to mialam na mysli

Gość do autorki topicu
ile ty masz lat?

pisze prawidlowy... sa podane parametry od 16 d0 19 tygodnia i pisze prawidlowy ,ale czy to nie jest ciaza poza maciczna...?jade do Kliniki lezec z powodu tego jajnika...

ale ja mialam badanie krwi na ciaze i isz prawidlowy ...pramatry podane od 16 do 19 tyg....jajnik powiekszony...czy to nie ciaza pozamaciczna?

Gość listek natury
jak w 16 tc moze byc ciaza pozamaciczna? ile masz lat? Widze ze z autorka topicu sie nie dogadam, moze ktos z forowiczek mi wytlumaczy o co jej chodzi?

rozumiecie...z powod powiekszonego jajnika dr. zrobil mi badanie krwi i parametry prawidlowe dla ciazy od 16 do 19 tyg?parametry sa prawidlowe i nie wiem jak mam odczytac te marametry?ze ciazy nie ma czy co? czy to nie pozamaciczna? Nie wiem jak mam to Wam inaczej pzretlmaczyc? 16 tydz-prawidlowe 17-prawidlowe-18-prawidlowe 19 prawidlowe

Hahaha ja tez nie rozumiem :D 16 tydzień czego? Ciąży? Roku? Odkąd pobrano Ci krew minęło 16 tygodni? :o

Gość miniunia17777
jejku chodzi o to ze z wynikow wyszlo ze ma takie jak w 16-19 tygodniu ciazy, ale nie powiedziano jej czy jest w ciazy czy co ona sie martwi ze ma powiekszony jajnik i czy to tam to dziecko jej rosnie.. dobrze zrozumiałam?

bo jajnik rosl rosl i strasznie boli...chodzilam na kontrol ale rosl i dr wyslal mnie do kliniki ale zakre parwidlowy pisze ...ie wiem jak mam to wytlumaczyc

moze byc ze dziecko przestalo rosnac i obumarlo ?i tam zostal...o a dr widzi powiekszony jajnik ale nie wie czy to cysta czy guz czy co...

Gość miniunia17777
a ciaze stwierdzil czy tylko z tych wynikow to wyczytalas?

mininiunia chyba masz rację :D Chociaż pewna nie jestem. Autorka pisze bardzo nieskładnie :o

Gość miniunia17777
ojj nie potrafi sie biedna wyslowic i powiedziec co ja meczy... tak jej niestety chyba nie pomozemy, musi isc do lekarza i sie dowiedziec, albo zadzwonic telefonicznie i juz..

dobra nie wazne juz nic nie napisze...pa...a jajnik nadal boli...pa...ja nie studiuje medycyny kieruje sie tym co czuje...intuicja...pozdrawiam

Gość miniunia17777
bardzo ci ten jajnik urusł?

Gość listek natury
szkoda slów...

Gość listek natury
autorko i co z Tobą?

te wyniki sa dokladnie takie badanie krwi na ciaze zak prawidlowy 5.80, 15 tydzien ciazy 25.6, 16t -30.0 17t-33.5 18t 40.1 19t-45.5 19 tydzien ciazy :24.7- 93.0 jak mam to intepretowac??

Gość ale lipa....
Sama jestem ciekawa jak to sie skonczy wiec up

Gość loepwoeee
a usb sobie zrób, przecież widać ciąże w usg

Gość zau
ja zrozumiałam to co napisałaś wyżej jako brak ciąży -wynik 5,8 pewnie to twój a reszta to normy ciążowe. Skoro masz powiększony jajnik to pewnie to 5,8 znaczy że to torbiel a wówczas wychodzi podwyższona beta.

Gość listek natury
zau ma racje . Autorko ile masz lat, prosze napisz bo bardzo mnie to intryguje - chyba 13 jak w nicu bo dorosla / dojrzla kobieta wiedzialaby ze 16 tc to nie moze byc ciaza pozamaciczna i jeszcze kilka bzdur ktore wypisywalas