Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

e ona

co robicie na obiad?

Polecane posty

Gość ja dzisuaj
rosół i chińszczyzne, a Ty??

Ja miałam dziś cannelloni z farszem ze szpinaku, indyka i cebuli w sosie beszamelowym z zółtym serem :) A później jeszcze zjem naleśniki z serem. Natomiast na jutro szykować będę zupę pieczarkową i kotlety mielone.

Gość gominkaaaa28
ja mialam zrobic zupe pieczarkowa ale mieso kuione okazalo sie nie swieze. czy mozliwe zeby swieze paczkowane mieso z kurczaka. ktore ma termin do 14.12 lezalo w lodowce od wieczora poniedzialku zepsulo sie? smierdzi.

Gość qochanie
przebitka daty... Kiedyś kupiłam mleko, otworzyłam wieczorem i tak śmierdziało jak by ktooś do niego narobił... U mnie dzisiaj szybki obiad-pierogi, ale dwa dni jadłam zupke ogórkową:D

U mnie spaghetti Czasami się zdarza, że produkty spożywcze są źle transportowane, choc akurat przy tym mrozie nie powinno być problemu. Kiedyś kupiłam 2 butelki mleka jeszcze ważnego i obie śmierdziały.

no ja chyba zrobie zupe pieczarkową ale to kompletnie bez polotu, ciagle jem to samo i chcetnie popatrze co wy jecie :)

Gość a jak robicie
ta zupe piwczarkową???czy poprostu mrożonka??

Gość gominkaaaa28
ja robie normalnie z pieczarek. na wywarze z udek z kurczaka. bo corka lubi miesko. marchewka, ziemniaki i zabielam smietana. ostatnio robilam i wyszla pyszna. wiec bede robic czesciej.

dokladnie, najpierw wywar potem pieczarki z cebulką drobniutko pokrojoną - ja smazę na patelni najpierw, wrzucasz do wywaru, doprawiasz, zabielasz, podajesz z makaronem, do tego mozna dać koperek

Gość Kklementyna
Żurek z jajkiem, kurczak pieczony, ziemniaki i salatka z sosem musztardowym

Polecam tego bloga (ten blog?) http://www.kwestiasmaku.com/ Sporo przepisów jest skomplikowanych i potrzeba dużo trudnodostepnych produktów, ale większość dań jest ciekawych i dośc prostych. Moim odkryciem był kurczak Tikka masala - genialny, wnoszący do domu "powiew Orientu" :D

Gość a jak robicie
ale pieczarki najpierw podsmazasz/czy wżucasz takie pokrojone surowe???narobilaś mi smaku:):)

dziś na wieczór sobie zamarynowałam steki z wołowiny. do tego sałatka z pomidorków cherry, kiszonych ogórków i cebuli w oliwce. Wczoraj była ogórkowa. przed wczoraj rosół.

Gość gominkaaaa28
ja kiedys robilam osobno pieczarki a teraz odrazu wrzucam do garnka.

Gość a jak robicie
dzięki, napewno zrobie tą pieczarkową, a może jeść już pieczarkową dziecko roczne??

ja pieczarki obsmażam z cebulką, tak podduszam, jak puszczą wodę to razem z tą wodą wrzucasz do wywaru

Gość ghjvvb
placki ziemniaczane z gulaszem:) zrobie gulasz i mam na dwa dni raz z plackami a jutro z ryzem

na kolacje to też ciągle jemy kanapki, teraz spędzam duzo czasu w domu i i tak nie gotuje dobrze bo nie mam pomysłow ;)

Gość jkjhgygjhgy
Widzę że mało osób je wołowine, cielęcine ryby-to skąd taki krzyk na tematach :ILE WYDAJECIE NA JEDZENIE-że 1500 na 3 osoby bo jemy duzo wolowego , łososia indyka i cieleciny. i haha smiechu warte,a tu widze że kurczak kurczaka pogania i zupki.

a robicie piersi nadziewane pieczarkami czy czyms tam innym i pieczone w piekarniku? Dajcie przepis jakiś ;)

Ja również podsmażam pieczarki z cebulą a całą zupę podaję z makaronem choć wersja z ziemniakami też pewnie jest smaczna :) A pieczarki tak jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne, więc ja swojej 1,5 rocznej córce ich nie daję, choć wiem że niektórzy dają.

Gość nie mam nicka
schab , sos pieczeniowy , ziemniaki, salatka z kapusty pekinskiej - to dla meza ;) dla mnie makaron czosnkowo-pietruszkowy z cebulka i papryka :P

ja lososia jadlam 3 dni temu, wolowina niestety jak dla mnie drogi interes i malo jadam

ja mm jeszcze troche rosolu gotowanego w piatek - od tego czasu stoi w lodowce, myslicie ze jeszcze mozna go wykrozystac do tej pieczarkowej?

Gość mała_ona
e ona- yyy nie sądze, dzisiaj mamy środę. Mogłas sobie do czegos przelac i zamrozic ten rosół