Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

e ona

co robicie na obiad?

Polecane posty

Gość ja dzisuaj
rosół i chińszczyzne, a Ty??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja miałam dziś cannelloni z farszem ze szpinaku, indyka i cebuli w sosie beszamelowym z zółtym serem :) A później jeszcze zjem naleśniki z serem. Natomiast na jutro szykować będę zupę pieczarkową i kotlety mielone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gominkaaaa28
ja mialam zrobic zupe pieczarkowa ale mieso kuione okazalo sie nie swieze. czy mozliwe zeby swieze paczkowane mieso z kurczaka. ktore ma termin do 14.12 lezalo w lodowce od wieczora poniedzialku zepsulo sie? smierdzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qochanie
przebitka daty... Kiedyś kupiłam mleko, otworzyłam wieczorem i tak śmierdziało jak by ktooś do niego narobił... U mnie dzisiaj szybki obiad-pierogi, ale dwa dni jadłam zupke ogórkową:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie spaghetti Czasami się zdarza, że produkty spożywcze są źle transportowane, choc akurat przy tym mrozie nie powinno być problemu. Kiedyś kupiłam 2 butelki mleka jeszcze ważnego i obie śmierdziały.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ja chyba zrobie zupe pieczarkową ale to kompletnie bez polotu, ciagle jem to samo i chcetnie popatrze co wy jecie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak robicie
ta zupe piwczarkową???czy poprostu mrożonka??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gominkaaaa28
ja robie normalnie z pieczarek. na wywarze z udek z kurczaka. bo corka lubi miesko. marchewka, ziemniaki i zabielam smietana. ostatnio robilam i wyszla pyszna. wiec bede robic czesciej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dokladnie, najpierw wywar potem pieczarki z cebulką drobniutko pokrojoną - ja smazę na patelni najpierw, wrzucasz do wywaru, doprawiasz, zabielasz, podajesz z makaronem, do tego mozna dać koperek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kklementyna
Żurek z jajkiem, kurczak pieczony, ziemniaki i salatka z sosem musztardowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Polecam tego bloga (ten blog?) http://www.kwestiasmaku.com/ Sporo przepisów jest skomplikowanych i potrzeba dużo trudnodostepnych produktów, ale większość dań jest ciekawych i dośc prostych. Moim odkryciem był kurczak Tikka masala - genialny, wnoszący do domu "powiew Orientu" :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak robicie
ale pieczarki najpierw podsmazasz/czy wżucasz takie pokrojone surowe???narobilaś mi smaku:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziś na wieczór sobie zamarynowałam steki z wołowiny. do tego sałatka z pomidorków cherry, kiszonych ogórków i cebuli w oliwce. Wczoraj była ogórkowa. przed wczoraj rosół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gominkaaaa28
ja kiedys robilam osobno pieczarki a teraz odrazu wrzucam do garnka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak robicie
dzięki, napewno zrobie tą pieczarkową, a może jeść już pieczarkową dziecko roczne??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja pieczarki obsmażam z cebulką, tak podduszam, jak puszczą wodę to razem z tą wodą wrzucasz do wywaru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjvvb
placki ziemniaczane z gulaszem:) zrobie gulasz i mam na dwa dni raz z plackami a jutro z ryzem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na kolacje to też ciągle jemy kanapki, teraz spędzam duzo czasu w domu i i tak nie gotuje dobrze bo nie mam pomysłow ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkjhgygjhgy
Widzę że mało osób je wołowine, cielęcine ryby-to skąd taki krzyk na tematach :ILE WYDAJECIE NA JEDZENIE-że 1500 na 3 osoby bo jemy duzo wolowego , łososia indyka i cieleciny. i haha smiechu warte,a tu widze że kurczak kurczaka pogania i zupki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a robicie piersi nadziewane pieczarkami czy czyms tam innym i pieczone w piekarniku? Dajcie przepis jakiś ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja również podsmażam pieczarki z cebulą a całą zupę podaję z makaronem choć wersja z ziemniakami też pewnie jest smaczna :) A pieczarki tak jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne, więc ja swojej 1,5 rocznej córce ich nie daję, choć wiem że niektórzy dają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam nicka
schab , sos pieczeniowy , ziemniaki, salatka z kapusty pekinskiej - to dla meza ;) dla mnie makaron czosnkowo-pietruszkowy z cebulka i papryka :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja lososia jadlam 3 dni temu, wolowina niestety jak dla mnie drogi interes i malo jadam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mm jeszcze troche rosolu gotowanego w piatek - od tego czasu stoi w lodowce, myslicie ze jeszcze mozna go wykrozystac do tej pieczarkowej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała_ona
e ona- yyy nie sądze, dzisiaj mamy środę. Mogłas sobie do czegos przelac i zamrozic ten rosół

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×