Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mleczko do kawy

Allegro, Oszustwo!!!!!

Polecane posty

mam problem, dzisiaj z samego rana zamowiłam 3 rzeczy od tego samego sprzedawcy. po zakupie wyslałam emaila z tym jaki chce produtk konkretnie tzn, kupiłam zegarek i były różne rodzaje chciałam ze srebrną tarczą a nie zlotą, itp.... Niestety sprzedający w ogólnie sie nie odzywa, zasypałam go wiadomościami... aby odpisał i nic. a zalezy mi na szybkim kontakcie i wysylce. Nie chce dostać produktu niezgodnego, co mam robić??

Gość listek natury
czlowieku, jest tuz prze swietami, pewnie sprzedawcy wplywa duza ilosc @. Zapewne jak dojda do Twojego to odpisza a Ty od razu od oszustow ludzi wyzywasz!

Gość porannarosaaa
a od jakiego sprzedawcy zamawiałaś? Kurde ja też zamówiłam mojemu facetowi zegarek i sobie palete cieni. Z moim zmówieniem chyba wszystko ok, dostałam wiadomość że pieniądze doszły i że paczka bedzie na dniach wysłana a od tego z zegarkiem cisza... Nie wiem juz o mysleć.

Gość porannarosaaa
no a dodam ze ja zamawiałam 10... czyli 2 dni temu i dalej cisza. zaczynam sie niepokoic :/

troche nie chce pisac tak publicznie o jakiego sprzedawce mi chodzi.. ;/ Mi też zależy na tym aby doszedł a przynajmniej aby sie odezwali, bo najgorzej jak wyśla a przyjdzie nie taki jak chce :(

Ale co ma Ci napisać? Że przyjął to do wiadomości? :D Myślisz, ze ludzie poza Allegro nie maja innej pracy?

pogrzalo cię? Ludzie mają robotę i nie siedzą na allegro! Jeśli ci się nie podoba poczekac do popoludnia to zrezygnuj z zakupu a nie jak jakaś szurnieta dupę czlowiekowi zawracasz. x A do drugiej, skoro zamówiłaś w pon to czemu oczekujesz, ze już dziś będzie? Kurierem zamawialaś?

Oczywiście ,ze tak. Tylko to jest firma i pisze od ktorej do ktorej pracują! i ma napisac jeśli pisze o jaki mi konkretnie kolor czy produkt chodzi, skad mam wiedzieć czy sie nie pomylą i wysla inny nie taki jak chciałam

:o Kobiety opanujcie się. Nie wszyscy sprzedawcy z Allegro informują meilami, że wpłata została zaksięgowana lub, że wysłali towar. Nie panikujcie tak. 2 dni i 0 odzewu i się zamartwia... :o

Gość Tylkonocnocnoc
Cóż...może masz wiadomość w spamie..? Sprawdź tak na wszelki wypadek, bo różne rzeczy się zdarzają...

ale mi chodzi aby wysłali konkretny produkt , chciałam np złoty zegarek a wyslą srebrny ;/ pisze ,ze trzeba po zakupie poinformować ja pisze i nikt nie odpisuje wiec sie martwie

Nie nie mam w spamie. Nie odeślę, ponieważ zalezy mi na czasie a ostatnio zamówiłam ten zegarek na innej stronie i musiałam zrezygnować i już załuje ze to zrobiłam .

Ile Ty masz lat kobieto, ze nie rozumiesz że ludzie dorośli pracują. Poszedł do pracy na 8 i do 16stj pracuje. Nim wróci i się ogarnie będzie wieczór. Wieczorem Ci odpisze. Albo zadzwoń i tyle.

To zadzwon tam jak ci bardzo zalezy na pewno maja telefon podany skoro to firma.Bywa tez tak. ze np odpisuja na wszystkie meile raz dziennie duzo jest takich firm.. Mi ostatnio firma pewna odpisywala o godzinie 23 widocznie wtedy mieli na to czas..

Gość kjhgffghs
jesteś nienormalna!!! sama mam firmę na allegro i na takie @ nie odpisuję, sprzedaje się tak dużo że 24 godz musiałabym siedzieć przy komp. wypełniasz formularz i jest jasne dla sprzedawcy co chcesz. mogłaś kupic w sklepie. jak sprzedawca nie dostanie twojego meila to sam się skontakuje, już się o to nie bój. denerwują mnie takie idiotki, kupi coś rano, a wieczorem już pisze, że paczki nie ma albo wysłała 10000 @@@@@@@@@@@ WEŹ SOBIE COŚ NA USPOKOJENIE!!!!!!!!!!!!!!!

ja dzisiaj dostałam odpowiedz na meila w ciągu 5 minut, a kupowałam zabawkę (a oni teraz mają chyba największy młyn. Zapłaciłam, a po godzinie dostałam meila z informacja, że towar został przekazany firmie kurierskiej :) Jak się chce to się może :) Ci, którzy mają duże obroty na allegro często zatrudniają do obsługi e-maila. Czekajcie cierpliwie. Najwyżej prezenty gwiazdkowe kupicie w hipermarkecie rano w Wigilię ;) żartuje, oczywiście nie życzę

Gość lkkkjjhggf
o boże ale tępota. przecież jak mu napisałaś jaki chcesz kolor i jaką przesyłkę to taką dostaniesz, przeciez nie musi ci chyba odpisywać,że przyjął to do wiadomości?ja zamawiałam w piątek torebkę , napisałam meila jaki chce kolor i tyle, sprzedawca nic mi nie odpisał torebke dostałam dzisiaj, tak samo z lokówką którą zamawiałam w czwartek.a ty panikujesz jak jakas wariatka.

Tylko nie rozumiesz z,e na aukcji były 2 rodzaje zegarków a ja chciałam jeden konkretny po zakupie napisałam jaki chce a oni nic...wiec albo nie przyjeli albo mają w dupie. Mam gdzieś takich sprzedawców...

Gość sdfghjgfdseefrgjhgfd
Kobieto weź się za robote bo widac ze masz za dużo wolnego czasu! Jest przed Świętami tępa dzido, myślisz że jesteś jego jedyną klientką? Pierdolony pępek świata :o jak mnie wkurwiają takie dziunie :o żal

Gość kjhgffghs
wypełniłaś formularz opcji dostawy?

A co w firmie roboty pracują? Tam są ludzie którzy poza Allegro mają też inne zajęcia i jak ktoś wyżej napisał nie będą na każdego@ odpisywać.

jak kupuję coś na allegro to płacąc wypełniam formularz z adresem, gdzie jest okienko na dodatkowe informacje. Wpisuję tam co chcę aby mi wysłano i wystarczy. Zazwyczaj nikt mi nie pisze maili. Tylko 'towar wysłany" albo i tego nie piszą.

Gość Tylkonocnocnoc
A mnie z kolei denerwuje cynizm tych niektórych pseudo-właścicieli. Zakładają firmę, żebrzą o uwagę a później, jak już transakcja się powiedzie to robią łachę, że się w ogóle podjęli twojego zamówienia. Jak już coś proponujesz to bądź sumienny do cholery jasnej. Ciężko jest wystosować automatycznego meila z informacją? No faktycznie ciężko...w takim razie nie zakładaj firmy skoro to ma być dla ciebie problem albo chociaż poinformuj na swojej stronie, że na meile w sprawie potwierdzenia wpłaty nie odpowiadasz. Zdenerwowanie i irytacja zawsze idzie w dwie strony, a jeśli sprzedawca nie daje mi wyraźnego znaku, że wszystko jest ok (czasami ciężko jest się i dodzwonić) to znak dla mnie, że to jest amator niegodny zaufania.