Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneciii

38 tydzień ciąży ,czy powinnam już siedzieć w domu?

Polecane posty

Gość aneciii

Juz 38 tydzień, rozwarcie na 1 cm. Całą ciąze znoszę bardzo dobrze nie którzy podziwiaja mnie za energię jak mi towarzyszy w tym stanie. Codziennie latałam po sklepach odpoczywałam wtedy kiedy na prawdę tego potrzebowałam. Nie mam wielkiego brzucha i wiele osób mówi że ciąża mi słuzy. Czuję się swietnie, jednym słowem . Ostatnio słyszę od niektórych e nie powinnam juz z domu wychodzić, łazić po sklepach itd. I zaczełam mieć stracha czy faktycznie powinnam ograniczyć wyjścia do sklepu. Czy poród można przewidzieć?

Nie można:P dzień przed jeszcze latałam po markecie i byłam na dużej imprezie rodzinnej. w nocy odszedł czop potem wody i pojechałam na porodówkę.

Gość aneciii
A ten czop jak odejdzie to jak to wyglada, czuję się to jakoś?

Proponowalabym jedynie nie wybierac sie w dalekie podroze ;)ale zeby nie wychodzic w ogole z domu to chyba lekka przesada, no moze bieganie po sklepach i wynoszenie ciezkich siat z zakupami tez moglabys sobie odpuscic ;) ale po spiochy do sklepu za rogiem mozna :P Porod to nie taka szybka i latwa sprawa jesli chodzi o pierwsze dziecko.Nie da sie go przewidziec ale wierz mi ,ze jak sie zacznie to na pewno tego nie przegapisz ;) Czop rzecz indywidualna.czasami wychodzi w calosci i napewno go zauwazysz a czasami w kawalkach tak jak bylo u mnie i go przegapilam ;)

Gość zau
A tam 1cm to nic. Ja tyle miałam przez wiele tyg.