Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość larthy

Jak nauczyć dorosłego psa czystości, który przeżył traumę?

Polecane posty

Gość larthy

Witam serdecznie, Od kilku dni mieszka z nami mieszaniec jamnika. Jesteśmy dla niego domem tymczasowym. Pies jest po ciężkich przeżyciach - postrzelony śrutem, chory na odmę, moczówkę, po amputacji oka. Nie wiadomo do końca co go spotkało, można się tylko domyślać. Trotyl (tak się nazywa) jest przeraźliwie chudy, w klinice w której go leczono nie chciał jeść. Teraz chce żreć wszystko, ciągle prosi o jedzenie, w kuchni dostaje non stop kopy ode mnie i mojego partnera bo ciągle zapominamy, że może nam wleźć pod nogi. Bardzo dużo pije. BARDZO. W związku z tym wychodzimy z nim kilka razy dziennie, elegancko robi kupę na dworzu, ale siku potrafi zrobić prosto po powrocie ze spaceru. Trotek ma około 4, może 5 lat, sam wskakuje do samochodu i w ogóle zachowuje się tak, jakby kiedyś był domowy.. co pozwala podejrzewać iż był kiedyś nauczony czystości. Patrząc mi prosto w oczy rozkracza się (jest po kastracji) i sika. Po moim sfrustrowanym "FU!" nawet nie widać krztyny wstydu - trochę psów już odchowałam więc ogarniam temat. Proszę o pomoc, bo jeśli chłopak będzie szczał mimo spacerów, nigdy nie znajdzie domu stałego. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować