Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna pytająca

Czy dla facetów praca i wykształcenie są tak bardzo wazne?

Polecane posty

Gość panna pytająca

Chodzi mi o dość młodych facetów 20-25 lat i ich podejscie do edukacji, pracy, pieniedzy. Naprawde mocno się to dla Was liczy ?

Gość jak dla każdego normalnego
człowieka i to bez względu na płeć

Gość djru86
Dla mnie się nie liczy kompletnie bo sam pracuję i dbam o siebie. Ja mam wykształcenie zawodowe elektryk, pracuję w górnictwie i zarabiam 2.500zł rękę + premie + bony + 13tki, barbórki i tak dalej :) Mam 26 lat i w grudniu miałem 4,700zł wypłaty do ręki :) Od pół roku jestem sam a za mną ciągle się uganiają dziewczyny tylko szkoda że lecą na moją kasę i to że mam umowę o pracę na stałe i państwową robotę a nie to jakim jestem człowiekiem.

Gość panna pytająca
nie chodzi mi czy dla facetów liczy sie praca i zawód swojej partnerki, tylko czy dla faceta dobra praca to piorytet :)

Gość no i to zawsze
jest dylemat, czy kobitka naprawdę chce ciebie, czy tylko wygodnego życia u twego boku. oczywiście jedno nie wyklucza drugiego, w zasadzie .

Gość no i to zawsze
dobra praca to lżejsza praca i lepiej zazwyczaj płatna. Mozna iść na osiem godzin za biurko, lub do łopaty. Najzdrowsza praca to taka siedząci-chodząca, jakby co :)

na jakimś tam etapie zapewne wykształcenie to priorytet na innym etapie praca

Gość djru86
To idzie wyczuć, moja ex dziewczyna nie leciała na moją kasę i dlatego z nią byłem, nie wyszło nam bo się poróżniliśmy troszkę co do życiowych planów. Teraz jestem sam od pół roku i co chwilę jakaś znajoma do mnie wypisuje i proponuje spotkanie i są sztucznie dla mnie miłe bo pewnie mają nadzieję że mnie złapią i będą miały faceta z dobrymi zarobkami. Moja dziewczyna ex pracowała i sama na siebie zarabiała, co prawda miała 900zł na rękę i jej pomagałem bo sam chciałem ale ona nigdy pomocy nie chciała bo była zaradna i sama sobie wszystko zawsze. A dzisiaj większość lasek to ma plan taki że byle tylko uczepić się faceta i żyć za jego kasę.

Gość samiec alfa beta alfa
oczywiście, że się liczy edukacja i praca rzecz jasna, pieniądze trochę mniej

Gość panna pytająca
ej ale nie mieszajcie mi w temacie, CHODZI MI TYLKO I WYŁACZNIE O TO JAKIE MACIE WY (FACECI) PODEJSCIE DO WASZEGO WYKSZTALCENIA I PRZYSZLEJ PRACY ...ehhh czy jest to dla was najwaznijesze zanim zalozycie rodzine ?

Gość no i to zawsze
młodzież jest nauczona przez rodziców materializmu tak wrednego, ze aż w oczy szczypie.

Gość no i to zawsze
głównie chodzi o zarobki. niekoniecznie na imprezowanie, trzeba myśleć o przyszłości. tak, praca jest bardzo ważna, pół każdego dnia tam siedzimy.

ehhh czy jest to dla was najwaznijesze zanim zalozycie rodzine ? a w kontekcie założenia rodziny co według Ciebie jest ważniejsze?

Gość panna pytająca
czy najpierw musice miec stabilna sytuacje finansową zanim zaczniecie na bardzo powaznie myslec o slubie czy dzieciach

głównie płaca się liczy, a także "jakość" pracy v edukacja na dalszym planie, gdyż najwięcej zarobiłem i zarabiam nadal dzięki własnym pomysłom i przedsiębiorczości i jak dotąd żaden papier do niczego mi się nie przydał, zupełnie do niczego :D także w sumie dobrze, że za wiele ich nie mam, nie zmarnowałem zbyt duzo czasu na głupoty :D edukacja tak, ale raczej jako rozwój własny, ot tak dla siebie i w wolnym czasie ;)

"panna pytająca czy najpierw musice miec stabilna sytuacje finansową zanim zaczniecie na bardzo powaznie myslec o slubie czy dzieciach" v a to na pewno, bo jak inaczej? najpierw chcesz dziecko płodzić, a potem myśleć co mu dasz jeść i za co szkołe opłacić?

Gość panna pytająca
oj jasne, że nie .

Gość no i to zawsze
nie da sie ustawić za młodu, ale warto coś odłożyc. Ale jak jest gdzie mieszkać, to można razem i od zera zaczynać.