Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anyżeq1111

Chcę mieć dziecko

Polecane posty

Gość agaagagagagagga
katjia jestes?:)

Jeżeli będziesz nalegała to mąż ciebie zostawi. Ja jak facet nalega na dziecko to odchodzę od niego. Naprawdę nie macie innych poważniejszych problemów w życiu niż produkcja dzieci :o Ja się teraz zastanawiam za , co święta zrobię jak wszystko takie drogie :( To jest mega problem.

Gość anyżeq1111
08092302321 - tysiące rodzin mają kredyty i dzieci gdyby każdy myślał tak jak ty to przyrost naturalny wynosił by 0. Warunki mamy jakie mamy, dorabiamy się a to, że chciałabym abyśmy rodzicami zostali wcześnie chyba złe nie jest.

Gość taka woda byc
a np jak po proodzie będziesz brzydka, cellulit, obwisłe cyce, ciastowaty tłuszczy idt, staniesz się zaniedbana bo dziecko na pierwszym miejscu i mąż bedzie miał dosyć Ciebie i wrzeszczącego insekta?

Gość mahgdalenie
On za powód podaje to, że mamy za mało kasy. Mamy odłożone, starcza na wszystko, odkładamy co miesiąc przecież niektórzy mają o wiele mniej i mimo wszystko mają dzieci. Innej przyczyny nie podaje. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wiesz co, ja na jego miejscu też bym nie chciała. My z mężem, nie mamy kredytu, mieszkamy w domu który on odziedziczył po rodzicach, ja zarabiam 1800 netto miesięcznie, mój mąż zarabia 3000 netto i na koncie mamy odłożone 50 tyś zł i też mam obawy, bo różnie bywa w życiu...... Dzis mamy a jutro mozemy nie miec. Dziecko to odpowiedzialność. Jakbym wynajmowała to na pewno nie chciałabym miec dziecka, babie łatwo mowic ale to do faceta pozniej będzie miec pretensje że za mało pieniedzy do domu przynosi.

Gość anyżeq1111
No pieniądze to jest problem. ALe ja nie zastanawiam się tylko nad produkcją dzieci - nauczyłam się języka, prowadzę korepetycje, tłumacze prace, strony internetowe, nie jestem jakimś pasożytem co tylko kase od państwa będzie ciągnął. :(

Gość agaagagagagagga
KATJIA - odpiszesz?:)

Gość mahgdalenie
tysiące rodzin mają kredyty i dzieci gdyby każdy myślał tak jak ty to przyrost naturalny wynosił by 0. Warunki mamy jakie mamy, dorabiamy się a to, że chciałabym abyśmy rodzicami zostali wcześnie chyba złe nie jest. xxx mogą być i tysiące mogą być i miliony, ale nie znaczy że ja tez mam tak robić. kredyt trzeba spłacac, do tego dziecko kosztuje. a co jak kiedys stracicie robote??

Gość anyżeq1111
mahgdalenie jakbym tak miała liczyć to mąż mój zarabia 14 tyś zł a ja 6 z tym, że nie porównuje bo ceny inne. Mówiłam nie mieszkamy w PL. Niestety szczęścia takiego nie mieliśmy, że odziedziczyliśmy po kimkolwiek dom. Na dom odłożę za jakieś 6 - 7 lat a w tym czasie chciałabym mieć dziecko. Kredytu jeszcze nie dostanę bo muszę mieszkać tu gdzie mieszkam conajmniej 4 lata. Więc dlatego wynajmuję. Koszt wynajmu to niecałe 20 % tego co mój mąż zarabia

Gość mahgdalenie
No pieniądze to jest problem. ALe ja nie zastanawiam się tylko nad produkcją dzieci - nauczyłam się języka, prowadzę korepetycje, tłumacze prace, strony internetowe, nie jestem jakimś pasożytem co tylko kase od państwa będzie ciągnął. xxx no to powiem ci że niestety, ale mało zarabiasz. Wiem bo w tym siedzę, jestem anglistką. ile z tych korepetycji wyciągasz? za godzine 30/40zł? Musialabyś miec po pare godzin dziennie zeby cos zarobic. A jak Ci dziecko dojdzie to wiadomo korepetycje odpadną. tłumaczenie tesktów czy dokumentów tez nie przynosi kokosów, bo trzeba być tłumaczem przysięgłym zeby dobrze na tym zarabiać, więc wybacz ale zarobki masz słabe.

Faceci nie lubą jak im się coś każę :p Czytałam artykuł na blogu pewnej kobiety w moim wieku wrobiła męża na dziecko. On nie chciał jeszcze mieć dzieci. Podczas ciąży żony on wdał się romans miesiąc przed rozwiązaniem zostawił ją wyjeżdżając zza granice. Na pożegnanie powiedział jej chciałaś mieć dziecko to je sama wychowaj.

Gość anyżeq1111
Robotę zawsze mogę stracić gdybym tak mysłała to nigdy bym nie miała. A jak tam ktoś pisał, że będe wyglądała brzydko po ciązy i mąż mnie zostawi to odpowiadam - mam 24 lata jak urodzę będe dalej młoda a młody organizm szybciej się zregeneruje ;p męża mam wspaniałego, nie muszę się martwić, że mnie zostawi, to cudowny człowiek i wiem , że mnie kocha.

Gość agaagagagagagga
katjaa

Gość mahgdalenie
Zależy w jakim mieszkasz panswie, ale skoro Twoj maz twierdzi ze was nie stac na dziecko to cos w tym musi być.

Gość anyżeq1111
Ja uczę norweskiego. Mieszkamy w norwegii.

Gość anyżeq1111
On jest bardzo ostrożny, mam wrażenie, że on się poprostu boi i asekuruje się czymś. Tylko zastanawiam się kiedy mu ten strach minie.

Ona też tak pisała kochał ją , ale odszedł od niej. Był cudowny jak książę z bajki nasze zaręczyny były w Paryżu, a ślub w Rzymie. Nasza miłość była doskonała dopóki nie zaszłam w ciąże. Tak pisała ona na blogu.

Gość agaagagagagagga
katiu szukasz pracy?jestes cumiernikiem z malopolski?

Gość mahgdalenie
Robotę zawsze mogę stracić gdybym tak mysłała to nigdy bym nie miała. A jak tam ktoś pisał, że będe wyglądała brzydko po ciązy i mąż mnie zostawi to odpowiadam - mam 24 lata jak urodzę będe dalej młoda a młody organizm szybciej się zregeneruje ;p męża mam wspaniałego, nie muszę się martwić, że mnie zostawi, to cudowny człowiek i wiem , że mnie kocha. xxx wiadomo, kazda twierdzi ze maz ja kocha i nigdy nie zostawi, ale roznie w zyciu bywa. za, dajmy na to, 15 lat moze mu palma odbic albo sie uderzy w glowe i odejdzie do innej. pamietam w zyciu sa pewne tylko smierc i podatki. a moja kolezanka urodzila w wieku 26 lat i ma okropny cellulit bo bedac w ciazy sie zaniedbala i sobie olewala.

Gość ir9wuifo9ewfersd
Udowodnij ze znasz norweski i przetlumacz to zdanie: Spcuhnęła mu noga na skutek złamania.

Gość Jaaaaaa27777777
anyżeq tego czy Cie zostawi nigdy nie możesz być pewna. Jesteś młoda to tego jeszcze nie rozumiesz. Gdyby było, jak mówisz to wszyscy Ci kochający się kiedyś ludzie byliby teraz razem i nie byłoby tylu rozwodów. Ja sama dzieci w ogóle nie chcę, ale uważam, że na pewno decyzja o posiadaniu potomstwa należy do obojga partnerów. Nikogo do niczego nie powinno się zmuszać, bo skutki mogą być niestety okrutne.

Gość anyżeq1111
Różnie bywa z tym cellulitem, jedni mają skłonności inni mniejsze, ja akurat nie należę do szczęściar które nie muszą nic robić i wyglądają świetnie. Dbam o siebie jak każda normalna osoba, więc uważam, że po ciąży wyglądałabym normalnie. Wiem, że zdarzają się przypadki, że facetom odwala po iluś latach ale ja wiem, jestem pewna, że w naszym przypadku tak się nie stanie. Znam swojego męża na tyle, akurat w tej kwestii jestem pewna.

Tak trochę psychologicznie napisze: 3 powody dlaczego facet nie chce mieć dzieci: -jest bezpłodny, ale zataił to przed partnerką -strach , że partnerka będzie więcej czasu spędzała z dzieckiem niż z nim - ma kochankę

Gość agaagagagagagga
katjaa - okn ja jestem Agnieszka jak mozesz to napisz mi na email pogadamy spokojnie

Gość agaagagagagagga
tomtomitom@o2.pl

Gość anyżeq1111
bezpłodność- chyba nie, chyba powiedziałby mi a poza tym nie bałby się jak kiedys myślałam, że wpadliśmy. kochanka - nie, nie daje mi podstaw abym mu nie wierzyła - pewnie się boi...

Gość anyżeq1111
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Mąż wrócił z pracy lecę obiad robić:) Pozdrawiam