Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anyżeq1111

Chcę mieć dziecko

Polecane posty

Gość anyżeq1111

Witam, Nie wiem co mam zrobić bardzo chciałabym mieć dziecko ale niestety mój mąż nie podziela mojego entuzjazmu - mówi, że mamy jeszcze czas. Nie chcę zostać mamą w wieku 28 - 30 lat bo to już dla mnie czas na drugie dziecko a nie na pierwsze. Nie mam potrzeby ,,wybawienia i wyszumienia się'' mój mąż raczej też nie. Jesteśmy 2 lata po ślubie. Ja mam 24 lata, mój mąż 25 - powiedzcie mi czy miałyście w podobnym wieku potzrebę posiadania dzieci, czy tak to czy macie, kiedy jak i w jakim wieku i jak Wasi partnerzy reagowali na to, że chcecie mieć dziecko.

Gość anyżeq1111
Ale uspokój się kobieto!! Co ja ci zrobiłam takiego?

Gość anyżeq1111
Chodzi Ci o to 30 - tko , że uważam, że 30 lat na pierwsze dziecko to nieodpowiedni wiek? Mam prawo tak uważać to moje zdanie. A poza tym nie to jest tematem rozmowy.

Gość oladola
ja mam 25 i w wakacje bede sie starac :) mąz ma 27

Jak można wyjść za mąż w tak młodym wieku :D Ja mam 27 lat i nie myślę o bachorach i posiadaniu męża. 28-30 lat drugie dziecko hahaha wybuchłam śmiechem :D 33-37 lat to wiek odpowiedni w tych czasach na pierwsze dziecko. Jeszcze napisz,że cnotę straciłaś w noc poślubną. :P

Gość oladola
my czekalismy bo kupilismy mieszkanie , czekalismy na umowy na stale , na awans meza, troche powyjezdzalismy zagranice i tutaj itp ale juz postanowilismy ze mozna zaczynac w wakacje strania

Gość anyżeq1111
No my zaczynaliśmy zupełnie od zera dorabiać się więc nie mamy jeszcze mieszkania. Wynajmujemy jedno( mieszkamy za granicą) Mój mąż ma stabilną, dobrze płatną pracę, ja pracuję w domu. Wiem, że jeszcze z 3-4 lata zanim kupimy mieszkanie a jak już mówiłam 28 lat to troszkę późno. Nie chcę być najstarszą mamą na wywiadówce a poza tym uważam, że młodsi rodzice mają więcej energii do dzieci, młodzi z reguły maja więcej ochoty i fantazji na wszystko a starzy rodzice to tylko dom i TV :) nie mówię, że to jest złe ale ja chciałabym inaczej. Dlatego kwestię wieku dlaczego uważam, że teraz jest odpowiedni czas na dziecko mamy za sobą. Czy miałyście w podobnym wieku taką chęć posiadania dzieci?

Gość anyżeq1111
katja chcesz zaprowadzić pierwsze dziecko do szkoły w wieku 45 lat to twoja sprawa ja twojego zdania podzielac nie muszę

Gość vfdbgfbgf
Ja mam 28 lat i dopiero powolllli zaczynam o tym myślec. szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie w tym wieku mieć dziecko, to jeszcze nie ten czas :)

28 za stara na pierwsze dziecko :D kobiety powariowały na tym świecie :D Moje koleżanka miała 36 lat kiedy urodziła syn jej ma teraz rok. Nie czuję się gorsza , ani stara.

Gość anyżeq1111
up up

Gość anyżeq1111
Skoro ona czuje się z tym świetnie to super, fajnie, pogratulować ale ja chyba nie musze czekać do 36 bo twoja koleżanka czuje się z tym dobrze?

Gość anyżeq1111
Słyszałam już ten wyświechtany slogan. Mam rozum, używam go na codzień więc zakładam, że jako człowiek, normalny, rozumny podołam wychowaniu dziecka...

Gość anyżeq1111
Starał się ktoś o dziecko w wieku 24 lat? Jak reagowali wasi partnerzy na to?

Gość vfdbgfbgf
Starał się ktoś o dziecko w wieku 24 lat? Jak reagowali wasi partnerzy na to? xxx ale co? sama się chcesz starać? ze pytasz jak zareagowali partnerzy? nie bardzo rozumiem

Gość anyżeq1111
Mój mąż nie chce, uważa, że mamy jeszcze czas. Jest mi trochę przykro z tego powodu. Pytam bo może wypowie się ktoś kto miał podobną sytuację.

Gość oladola
jezeli tk badzo chcesz miesz dziecko to poprosu dzialajcie i tyle :D nic nie da zastanawianie sie jak bedzie , bo na pewnoe bedzie ciezko w kazdym wieku :D poczatki zawsze sa trrudne

Gość anyżeq1111
I stąd moje pytania bo sama to się chyba raczej nie postaram..:)

Gość anyżeq1111
No właśnie ja o tym wiem, bo nawet jakbyśmy mieli nie wiadomo jaką kasę to i tak nie da się przewidzieć co będzie w życiu i może być skromniej. Ja bym chciała, starania mogłabym zacząć nawet i dziś ale mój mąż raczej jest na nie. Dzis powiedziałam mu o tym, cieszył się ale odrazu powiedział, że nie...tłumaczył sie chwilę i urwał temat potem nawet słowa nie powiedział na ten temat:(...smutno mi jakoś

Gość powiem Ci tak
a ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 23 lat, drugie 9 lat później i zdecydowanie popieram wcześniejsze macierzyństwo. Wczesne nie znaczy oczywiście nieświadome i nieplanowane, ale jeżeli chcesz dziecka i macie warunki to uważam, że nie ma na co czekać. Te, które planują dzieci po 30-tce może nigdy ich mieć nie będą. Życie bywa nieprzewidywalne, moja kuzynka, która tak czekała, dorabiała się, w wieku 35 lat już nie mogła być w ciąży...

Mamy po 23 lata w czerwcu rodzę będę miała wtedy 24 lata. Jesteśmy 1.6 roku po ślubie, oboje podjęliśmy tą decyzję. Myślę, że nie ma co czekać, aż się człowiek zestarzeje. Ale niestety tak muszą myśleć obie osoby... inaczej lipa.

Gość powiem Ci tak
u mnie mąż chce od początku, marzy mu się duża rodzina, więc temat dzieci jest u niego częsty, co mnie z kolei doprowadzało do szału zanim zaszłam w drugą ciążę... nie wiem, co Ci poradzić. Może powinnaś z nim porozmawiać, co jest przyczyną takich jego obaw.

Gość wg mnie tez
macie jeszcze czas, a skoro jedna ze stron nie hce, to znaczy, ze trzeba czekac. o bo co innego?

Gość anyżeq1111
Ja uważam, że sytuację mamy ok, ja pracuje umysłowo w ciąży nie musiałabym odrazu rezygnować, mąż pracuje, mieszkanie wynajmujemy, zbieramy na swoje, może kredyt dostaniemy, auto mamy nie wiem no perspektywy jakieś są. Zresztą to dziecko miliona miesięcznie chyba nie ciągnie...Bardzo bardzo zazdroszczę ci niewielka i gratuluję. :(

Gość vfdbgfbgf
Facet się po prostu boi, bo kobieta to wiadomo - chciec sobie może, bo potem się będzie opiekować tym niemowlakiem i spłeniać jako matka, ale to na głowie ojca wszystko będzie. Mam na myśli kwestie finansowe. Czasy są niepewne, ja się nie dziwie ze się facet nieco wystraszył, dziecko to nie przelewki. Trzeba mieć kasy jak lodu

Gość anyżeq1111
On za powód podaje to, że mamy za mało kasy. Mamy odłożone, starcza na wszystko, odkładamy co miesiąc przecież niektórzy mają o wiele mniej i mimo wszystko mają dzieci. Innej przyczyny nie podaje.

Gość hdviuekndjsgf
jezu jakie ja mam szczęście że jestem sobą i nie chce mieć dzieci

Gość 08092302321
Ja uważam, że sytuację mamy ok, ja pracuje umysłowo w ciąży nie musiałabym odrazu rezygnować, mąż pracuje, mieszkanie wynajmujemy, zbieramy na swoje, może kredyt dostaniemy, auto mamy nie wiem no perspektywy jakieś są. Zresztą to dziecko miliona miesięcznie chyba nie ciągnie...Bardzo bardzo zazdroszczę ci niewielka i gratuluję. xxxxxxxxx Wynajmujecie mieszkanie, nie macie nic swojego. Do tego zamierzacie się bawić w kredyty, to ja się nie dziwię że on nie chce dziecka....

Gość anyżeq1111
Ja rozumiem ale my w PL nie mieszkamy. On ma pracę tutaj, ja też pracuje z tym, że moja praca uzależniona jest od ilości godzin. Może faktycznie boi się czy podoła finansowo.