Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandraaaaaaaaa

jakie pieczecie ciasta na siweta??

Polecane posty

alu.zja jogurt malinowy "Natomiast keks piecze się wyłącznie na Wielkanoc, bo to jest wielkanocne ciasto, a nie bożonarodzeniowe" 8 chyba coś ci się pomyliło. Keks jest wybitnie BN ciastem. Może pomylił ci się z Wielkanocnym mazurkiem ? ANO:P

Gość ggosia
WITAM. Dajcie jakiś fajny przepis na makowca, byle nie z puszki.

Gość zonkkaaa
ja piekę: Sernik z brzoskwinią rolade makową, szarlotkę usta adama

Gość apartowa
Kurcze 6 ciast! Kto u was je zjada. U mnie będzie 5 osób, razem z nami. Ale ja piekę tylko sernik, zresztą i tak zostanie mi po świętach. Jeżeli jest 6 ciast, to ile macie u siebie osób na święta, albo razem przez Wigilię i te 2 dni swiat.

Gość ManiaWszędobylska
Na wigilii 6 osób, między pasterką a wigilią przyjeżdża 7 osób. w Pierwsze święto najpierw 4 osoby, potem 5 osób, potem my jedziemy do naszej babci, gdzie zabieram trochę ciasta, gdzie również będzie trochę ludzi. W drugie święto liczba gości nie jest jeszcze dokładnie sprecyzowana, ale zwykle też jest 12-20 osób,zależy czy rodzina z drugiego końca Polski da radę dojechać....

Gość apartowa
Tak, teraz rozumiem dlaczego pieczesz tyle ciast. Fajnie jak jest tak dużo osób!

Gość gigaset30
Ja robię: sernik, piernik, rafaello

Gość gość
U mnie też tradycja -tradycją,ale sernik na BN będzie-tak zażyczyła sobie rodzinka.

Gość gość
ja nie pieke zazwyczaj dostaje pierniczki

Gość gość
Ja nie do końca przejmuję się tradycją w sensie, że ktoś mówi , że sernika nie robi się na Boże Narodzenie, a makowca na Wielkanoc. Ja piekę takie ciasta jak lubią domownicy i goście i wiem, że takie zjedzą ze smakiem. U nas np. nikt nie lubi piernika, więc go nie piekę, bo po co ? Żeby stał ? Robię właśnie i na Boże Narodzenie i Wielkanoc sernik, makowiec i murzynka lub jabłecznik, bo wszyscy u mnie to lubią.