Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muffida

Facet muzułmanin

Polecane posty

Gość muffida

Znamy się od pół roku, od mieszka w Warszawie (pochodzi z Egiptu), ja też. Jestem ateistką i jego wyznanie mi nie przeszkadza, poza tym kiedyś mieszkałam przez jakiś czas w Dubaju, więc miałam codzienny kontakt z Muzułmanami, jednak reakcje mojej matki i znajomych są conajmniej dziwne... Co wy myślicie o Muzułmanach? Dlaczego polacy to tacy rasiści?

Islam to wyznanie, a nie rasa- więc co ma piernik (rasizm) do wiatraka (muzułmanina)??

po każdy zna stereotyp muzułmanina i tym się kieruje.. nie wszsyscy sa tacy sami, ale polakom i osobom starszym czasami bardzo trudno to przetłumaczyć.

To nie jest rasizm. W końcu sam kolor skóry mało komu przeszkadza...to raczej kwestia ich braku szacunku do nie-Muzułmanów który wychodzi z czasem.

Gość FIOLETOWA_KOZA***
Jak sobie pościelisz to tak będziesz miała tylko nie rycz jak cię weźmie do Egiptu i będzie cię więził czy bił albo kwasem ryj ci poleje albo twoją 5letnią córkę wyda za starego dziada żyć przy nich a z nimi to wielka różnica

Gość Islam to nie tylko
wyznanie to caly system, ktory reguluje cale zycie czlowieka, kobieta jest ponizej faceta, nie rownego prawa, w razie rozwodu kobieta traci z dziecmi kontakt bezpowrotnie, to gorsze od katolicyzmu...

Gość muffida
Ale mnie traktuje z szacunkiem, zresztą to nie taki stereotypowy co nic nie robi,,,On mieszka w Warszawie służbowo, nie jesteśmy biedni, wydaje się facetem na poziomie, ale nikt tego nie widzi wszyscy tylko że jest Muzułmaninem...Chcemy do Egiptu jechać na wakacje, mówiłam o tym mojej matce, i nieźle się pokłóciłyśmy... Głupie stereotypy

Gość muffida
Nie wiem czy wyprowadziłabym się do Egiptu, ufam mu, jak mówiłam - to jest facet na poziomie, i wcale nie traktuje mnie jak 'niewolnicę', w dodatku przystojny, kulturalny, i potrafi oddzielić sferę wyznaniową od naszego związku

Gość yandex ...
dla praktykującego muzułmanina ateizm jest po stokroć gorszy od chrześcijaństwa, bowiem neguje boga, a tego oni nie wybaczają 🖐️

Jasne, jasne, każdy z nich jest "inny". Tak się szczęśliwie składa, że w kontaktach z obcymi to każdy potrafi zachować pozory. Potem dopiero zaczyna się okładanie bo żona to własność. I wierz mi, że wiele różnic kulturowych rozumiem i uznaje, ale na całe multum Muzułmanów jakie spotkałam tylko jeden dobrze traktował swoją żonę (ale pierwszy raz ją zobaczył na lotnisku jak przyleciała ślub z nim wziąć).

Prawdziwy muzulmanin nie zwiaze sie z ateistka. Nie ma takiej opcji w ogole. A wlasnie ci ''niedorobieni'' muzulmani sa najgorsi. v v nie znam go, i obys miala racje, ze jest 'inny' ale wez to pod uwage, ze kazda jest o tym swiecie przekonana, zbajerowana do 100% zaufania a potem placza i ratujcie...

Gość Hi uhu. Livid
O ile to nie wypasacz kóz z podegipskiej wsi który ma nadzieje na wizę i paszport oraz ma wykształcenie to sama religia nie jest problemem Zależy jakie on ma poglądy na związek

a który się przyzna do swoich poglądów? Poza tym oni sami często nie uważają, że ich poglądy są chore więc się z nich nie spowiadają. W praniu (ręcznym) wychodzi jacy to uroczy ludzie.

ludzie tak reaguja, bo wiedza, ze on tu (w Europie) inny niby, ale wroci do swojego kraju i bedzie chcial zmienic cie w muzulmanke, nie dlatego, ze jest zly, ale ze po prostu bedzie wolal miec zone zakryta wierzaca niz latawice (a tym jestes dla wierzacych muzulmanow jako wyzwolona europejka). Muzulmanin moze poslubic katoliczke, zydowke (nie wiem jak z ateistka), moze, bo i tak warunkiem jest to by dzieci byly wychowane zgodnie z islamem wiec im to lata w co wierzy kobieta, grunt by dzieci byly potem muzulmanami. Dlatego tak wiele matek, ojcow mlodych muzlmanow przymyka oczy na eropejskie narzeczone:D Znacie dziewczyne co poslubila muzulmanima i jej dzieci nie byly muzulmanami? Nawet tu na kafe byl temat o szczesliwych zonach muzulmanow, kazda opisywala jaki dobry, kochany, nie wymaga noszenia chusty itd, ale dzieci kazdej byly muzulmanami:P A pamietajmy, ze w Islamie dzieci naleza do ojca a nie do matki.