Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 2 latka.

2latek w górach

Polecane posty

Gość Mama 2 latka.

Wspólnie z mężem postanowiliśmy ze w tym roku wyjeżdżamy w góry. Mamy synka 2 latka i oczywiście chcemy zabrać go ze sobą. Wszyscy nam to odradzaja bo ciśnienie itd. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Był ktoś z takim maluchem w Zakopanem? Zaznaczam ze mieszkamy nad morzem.

Gość No jedyne co możesz siotrze
W życiu każdy robi co chce ale ty skoro masz obawy to może poczytaj i wpisz w google "dwulatek w górach" ;) i więcej się dowiesz niż na kafe .

Gość kombinezon w łaty
Ale co bo nie rozumiem? Ciśnienie za niskie? Proszę Cię :D To nie Kilimandżaro :D Jedźcie i bawcie się dobrze. Tylko wymyśl rozrywki bo pamiętaj, że na nartach nie pojeździsz, na Krupówkach ile można się z dzieckiem szwendać.Polecam jakiś hotel z basenem.

Gość Mama 2 latka.
Czytałam już chyba wszystko co wujek Google oferuje w tym temacie. I powiem szczerze ze nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Owszem ludzie wyjeżdżają ale raczej w porze letniej niż w zimowej. Dlatego pisze tutaj, może ktoś był z takim dzieckiem w górach i ma jakieś doświadczenia. Mam już opracowany plan pobytu ale jednak mam obawy czy mały dobrze zniesie zmianę ciśnienia.

Gość lookoflooks
jaka znowu zmiane cisnienia? litosci,zamierzasz z nim na rysach siedziec???

Gość Mama 2 latka.
Mieszkamy na nizinach więc zmiana ciśnienia, wysokości z tym trzeba się liczyć i właśnie o to się martwię czy dziecko dobrze to zniesie. Czyli nikt nie ma takich doświadczeń?

Gość lookoflooks
niziny to ty masz ale intelektu idiotko

Gość Ona_Trójmiasto
Jedź i baw się dobrze. Nie masz powodów do zmartwień.

Gość kombinezon w łaty
Buehehhe no nie mogę :D

Gość Ona_Trójmiasto
Ty z tym ciśnieniem to na poważnie ? Ja z moimi dziećmi podróżuję niemal od urodzenia .

Gość kosmos mi się pokazał
O ile nie wybieracie się w najwyższe partie Himalajów to ciśnieniem nie musisz się martwić :)

Gość agula8
moja córka pierwszy raz była w Tatrach w wieku 4 m-cy/ w dolinie strążyskiej/ a z Kasprowego schodziliśmy razem kiedy miała 3 lata.Tatry to nie Himalaje-choroba wysokościowa małemu nie grozi nawet na najwyższych szczytach:)

Gość pani w kapeluszu
E tam, nic mu nie bedzie, ani nie zauważy. To raczej stare pryki narzekają na pogodę, cisnienie i inne. dzieciom to lata koło dupy. Raczej bym się martwiła o to, czy bedziecie coś z tego mieć. Z dwulatkiem się nie nachodzicie, musicie przygotowac tez rozrywki dla niego, jakis kulig i hotel z basenem i bajerami