Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Spiderka

Toksopozytywne dawniej i dziś

Polecane posty

Gość moniaszek
To super Aniu i co dokladniesze te usg tym razem mialas?co bylo sprawdzane na pplowkowym?

Wiesz co powiem Ci tak wszystko pomierzyla trochę pokazała nam na 3D w sumie jak nie ma sie do czego przyczepić to wiecznie nie moze mnie badać więc nie mogę oczekiwać żeby badanie trwało godzine pewnie zależy od lekarza czy dużo opowiada o wszystkim czy po prostu robi swoje. Na serce patrzyla długo czy wszystko jest ok na wszystkie tętnice i narządy w brzuszku

Gość moniaszek
Najwazniejsze ze wszystko dobrze:-)mowisz ze synek spokojny:-)u Nas na jednym usg tak brykal ze lekarz nie mogl nic zmierzyc a na kolejnej wizycie dzidzia praktycznie spala.cisnienie dzisiaj wporzadku???

No właśnie u nas tez na poprzednich badaniach brykal i śmiałam sie dziś ze porozmawialam sobie z nim żeby dziś był grzeczny i dał sobie wszystko pomierzyc bo to ważne badanie :) ciśnienie dziś o dziwo jest dobre chyba nie denerwowalam sie chyba za bardzo

dziewczyny może mi pomożecie nie wiem jaki wybrać fotelik samochodowy, tyle tego jest, są w różnych cenach, nie za bardzo wiem co wybrać i nie chcę chyba za dużo wydawać, może macie jakieś typy?

Gość pomoooc
moje drogie Panie. Wiem, że na Was zawsze można liczyć, dlatego też chciałabym dzis prosić o pomoc w bardzo ważnej sprawie. Zajmie wam to zaledwie kilka sekund, a oddając swój głos możecie naprawdę pomóc: http://apps.facebook.com/mbtmprecasting/vid/78 z góry wszystkim dziękuję i życzę wszystkiego, co najlepsze w NOWYM ROKU!

Ja słyszałam tylko ze dobre są foteliki Maxi-Cosi choc niewiem ile one kosztują

Gość moniaszek
Maxi Cosi-podobno najlepszy.ja tez taki bede miala.czesto sa dolaczone do wozka,chyba ze juz wozek masz:-)

Do pomoooc: nie ma mnie na facebooku (z tego powodu podobno nie istnieje :) ) Co do fotelików to ja dopierwszego dziecka miałam jakiś zwykły bez żadnej znanej firmy, a teraz nie wiem jaki bede miała, zależy jaki wózekmi się trafi :)

ANiu ciesze sie że usg w porządku:) Ja w pon przed wizytą chyba bede miała ciśnienie 180 ze strachu.

Gość moniaszek
widze ze my wszystkie mamy te cisnienie duze na wizycie.spiderka trzymam kciuki i czekam na info w poniedzialek,moze sie pochwalisz czy to syn czy corka:-)

Gość moniaszek
secret jesli chodzi o te nosidelko to najlepiej podpytaj jeszcze w sklepie,zobaczymy co tak poleca.ale maxi cosi za tysiaka to przesada,takie za 300 mysle ze ok.

Gość moniaszek
dziewczyny ale sie wczoraj przestraszylam.jak sie polozylam na plasko na plecach to poczulam ze mam takie twarde podbrzusze jak przejechalam reka to taka twarda gorka.to macica czy co? mialyscie cos takiego???

Nie wiem czy to to samo co Ty miałas ale ja mam często taki twardy "stawiający"sie brzuch. Z rana mam fajny miekki, a po południu już twardnieje. I ciąży też tak miałam, i niestety musiałam leżec 3 ostatnie mce, mam nadzieje ze teraz nie bedzie aż tak źle.. Może u Ciebie to była jakas część ciała dzieciątka skoro to tak jednorazowo?

Gość moniaszek
Teraz jest juz ok ale juz ktorys raz mi sie to zdarzylo, tzn dotykajac brzucha wyczulam to w podbrzuszu , az sie wystraszylam... moze faktycznie to dzidzia gdzies tam sie ulokowała, musze to obserwowac.

Gość beaciunia
Ja w 23 tygodniu miałam takie bóle w podbrzuszu i twardnienia, że 2 tygodnie musiałam leżeć na patologii ciąży z tego powodu. Dostawałam leki p.skurczowe. Powiedz koniecznie o tym na wizycie. Ja po wyjściu ze szpitala musiałam leżeć w łóżku przez 3 miesiące i brać leki, no a teraz to już czekam na finał.

Gość moniaszek
wizyte mam za niecale 2 tyg , myslicie ze moge czekac??? bo juz sama nie wiem. teraz jest wszystko ok, podbrzusze miekkie ale juz mam stracha oczywiscie.

Gość beaciunia
moniaszek obserwuj i licz te twardnienia, mi powiedzieli,że jak ich nie jest więcej niz 10 w ciągu dnia to jest ok. Bo takie pojedyncze skurcze i twardnienia to normalna rzecz, ale niech Twój lekarz o tym wie. Także bez nerwow, będzie ok.

Gość moniaszek
dzieki Beaciunia:-)napewno bede obserwowala.dziewczyny czy ktoras z Was uzywa wkladek laktacyjnych?macie jakas firme ktora polecacie?

Gość moniaszek
Beaciuniu a na kiedy Ty masz termin?przypomnij bo zapomnialam.synek czy corka?

Gość DzikiBez
Secret- możesz kupić maxi cosi uzywke , fotelik cięzko zniszczyć a bedziesz uzywać pewnie ok, 9 miesięcy, ja kupiłam uzywke maxi cosi w super stanie ze śpiworkiem za 200 zł, a lepiej mieć uzywkę dobrego fotelika niż nówkę bez zadnych certyfikatów bo przeciez fotelik ma służyc do bezpiecznego przewazenia dzieci, zawsze sie dziwie jak ludzie w supermarketach kupują nowe za 79 zł, a one w żaden sposób dziecka nie chronią podczas wypadku

Gość beaciunia
U mnie to już 37 tydzień, będziemy mieć małą Zuzannę. Co do wkładek to kupiłam sobie firmy Nuk, ale nie przetestowałam jeszcze. Dopiero w szpitalu po urodzeniu okaże się czy są ok. Ja mam fotelik maxi cosi- dostałam od koleżanki po jej synku- mówiła,że sprawdził się idealnie.

Gość beaciunia
A termin mam na 28 styczeń, ale mam nadzieję, że mała wyjdzie wcześniej- bo już i jej ciasno i mi ciężko :)

Spiderka a powiedzieli Ci lekarze dlaczego musiałas leżeć te 3 tygodnie tzn powiedzieli czym spowodowane jest to twardnienie brzucha bo np ja mam rano miękki brzuch ale np czasami wieczorem jest już twardy ale zauważyłam ze to sie dzieje jak sie najem za bardzo wszystkiego i czuje wtedy ze mam i skore i miesnie napiete a Ty Monia to masz cały brzuch taki twardy czy tylko kawałek ?

Monia niewiem czy dobrze zrozumiałam ze brzuch Ci twardnienie przy skurczach brzucha?

Beaciunia to już blisko terminu już torba spakowana i wszystko dla córki przygotowane?

Gość beaciunia
Ania, torbe spakuję w tym tygodniu, a łóżeczko mąż złoży jak już pojadę do szpitala rodzić- nie chcę, żeby stało i sie kurzyło, tym bardziej,że w tej chwili mamy do dyspozycji jeden pokój nim (mam nadzieję, że do kwietnia) pójdziemy na swoje.

Beaciunia ważne ze wszystko jest ustalone z mężem tez mi sie wydaje ze nie ma co wcześniej składać łóżeczka chociaż każdy myśli sobie inaczej :) powodzenia życzę w przejściu na swoje mieszkanko fajna sprawa :) no i trzymamy za Was kciuki

Gość moniaszek
Aniu czulam stwardnienie w samym dole brzucha,zrobila mi sie tam taka gorka twarda,moze ro faktycznie dziecko. jak sie najem to tez mam taki dziwny napiety caly brzuch ale to chyba normalne.Beaciunia trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie i czekamy na wiesci:-)