Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Spiderka

Toksopozytywne dawniej i dziś

Polecane posty

Gość moniaszek
oby bo teraz mam schize i ciagle sprawdzam twardos podbrzusza...

Aniu leżałam 3mce.. na szczescie w domu, w szpitalu leżałam z 10dni na badanich i obserwacji. Ja miałam przy takim twardym brzuchu skurcze, ja ich zbyt nie czułam ale na ktg wychodziły, no i musiałm leżec, zresztą jak zrobiłam wycieczkę dalej niż do WC czy do kuchni zrobić herbatę to już mnie kłuło w boku, nie dałam rady długo ani stac ani chodzić.Ale to było koniec 5tego początek 6tego mca, a teraz brzuch już mam wiekszy dlatego może czuje to szybciej. Teraz jak mi już twardnieje to mam schize że znów bede musiała leżeć, ale na razie mysle pozytywnie i się nie nakręcam. Z rana mam miękki, po południu już sie stawia. beaciunia - moje pierwsze dziecko urodziłam 28.01!

Dzięki Spiderka za info. Dziewczyny musimy myśleć pozytywnie i sie nie stresowac dla naszych maluchów :) chociaż widzę ze każda z nas na punkcie wszystkiego schizuje. Ja np zauważyłam ze od jakiś 2 tygodni zaczęły mi wypadkach włosy i rozdwajanie sie paznokcie na początku ciazy było odwrotnie i teraz sie odwróciło. Muszę powiedzieć o tym lekarze na wizycie ciekawa jestem co powie mi na to?

Gość moniaszek
Aniu to chyba normalne.jedni maja pryszcze inni problem z wlosami.to hormony.czasami npjest odwrotnie wlosy robia sie ladne,paznokcie mocne,dlugie a po ciazy dopiero staja sie oslabione.takze za hormonami eidzisz nie nadazysz.ja mam cere tragiczna,bez podkladu nie wyjde z domu ,wygladam jakbym ospe miala.najgorzej twarZ i plecy...dramat

Gość beaciunia
Na pewno dam znać jak urodzę. Mam nadzieję,że przebadają moje maleństwo, a jak się tym nie zajmą to będę musiała jechać do Poznania i sama się tym zająć. Spiderka ja chyba nie doczekam do 28 stycznia. Wszyscy mi mówią,że wyglądam tak, jakbym miała niedługo urodzić. Dosłownie w ciągu kilku dni strasznie spuchłam na twarzy, pojawiają się żółte plamy, mam opuchnięte łydki i kostki. Do środy biorę fenoterol, więc się nie zdziwię jak po odstawieniu urodzę.

Tak czytałam właśnie ze to są straszne zawirowania hormonów a ponadto dziecko wysysa z nas wszystko co najlepsze witaminy mikroelementy więc domyslilam sie ze moze byc różnie ja ogólnie żadnej wysypki nigdzie nie mam ale na dziewczynkę moze byc :)

Jestem po wizycie. z dzieckiem ok, ciśnienie nawet 110! Tylko żelazo mi spada, 11,0, mam brac w tabletkach. Prawdopodobnie dziewczynka, ale jeszcze nie na 100%, bo się nie dopatrzył narządu męskiego, ale 5.02 mam USG połówkowe w 3D to moze już na 100 bedzie widoczna płec..

Spiderka to super ze z maluchem wszystko ok to najważniejsze a widzisz i ciśnienie dobre super!!! mi tez żelazo przepisali dr i mam brać bo teraz jest większe zapotrzebowanie na wszystkie wit i mikroelementy.

Gość moniaszek
to super Spiderka!!! mysle ze jesli sie nie dopatrzył narzadu meskiego to bedzie dziewczynka, bo chlopaka nie jest tak trudno rozpoznac;-) ja cos czuje ze u mnie tez bedzie córka ale zobaczymy... a jak z ruchami Spiderka, mocniejsze sa??? cisnienie mialas supier, ciekawe jak bedzie u mnie , jak kolejny raz 150 to mój doktorek sie załamie...

No Aniu pisałam że chyba dziewczynka, czy któras z nas bedzie miała chłopca czy wszystkie przewidują dziewczynkę? A ja mam tone ciuchów i butów po synku, trzymałam dla chłopca bo nie zniszczone a drogie, jak sie potwierdzi w lutym ze dziewczynka będę sprzedawac...

Gość moniaszek
u Ani napewno chlopak;-)

Spiderka chodziło mi o to ze na 100% pewności poczekamy :) a chciałas mieć chłopca czy dziewczynkę?

Aniu za szybko przeczyłam posty i bez zrozumienia :) Liczyłam na chłopca, jakoś z chłopakami mi się wydaje łatwiej? Poza tym mam po synku mnóstwo ciuszkow i butów,jak sie potwierdzi dziewczynka to bede wystawiać na sprzedaż żeby uzbierac pare zł na rzeczy dziewczęce :) A OGÓLNIE W NASZEJ sytuacji to tylko zdrowie najważniejsze, a płeć schodzi na dalszy małoważny plan, cóż, będę się musiała jakoś nauczyć do dziewczynki :) A któras ma "przepowiedzianego" chłopaka czy my wszystkie tu dziewczyńskie mamy?

acha u Ani chłopak teraz doczytałam, nie mam nawet imienia dla dziewczynki, hihi. Miał być Aleksander, a Aleksandra nie dam bo już w rodzinie mamy jedną.

Masz racje u nas najważniejsze jest zdrowie naszych maluchów :) u mnie 3 usg potwierdziły płeć więc chyba niespodzianki nie bedzie choć wiadomo nigdy nie wiadomo :) ja pewnie jak bedzie chłopak to cześć rzeczy dostanę po synku siostry męża ale Spiderka w razie czego jak będziesz coś sprzedawać to dawaj znać :)

Ale tu cisza zapanowała :) Monia jak tam wrocilas do pracy bo ja już od poniedziałku mam kryzys i jestem coraz bardziej zmęczona i od jutra idę za zwolnienie tydzień odpoczynku mi sie należy myśle :) jak byłam po zwolnienie to mój gin skomentowala to tak: no wreszcie przyszła mamusia zmadrzala i przyszła po zwolnienie :) a reszta jak tam daje radę?

Gość moniaszek
tak Aniu ja juz pracuje odpoczelam to teraz troche moge popracowac:-)

Gość moniaszek
Ania a ktory to juz tydzien u Ciebie?ja tak planuje popracowac do marca i wracam juz na zwolnienie.zrobimy na spokojnie zakupy itd. w nastepnym tyg mam wizyte u gina no i pewnie usg polowkowe...

Gość DzikiBez
Dziewczyny cięzko mi znaleśc czas zeby tu zaglądnąć ale wreszcie jestem, widze że sprawa płci sie powoli rozwiązuje ja najwcześniej będę wiedziała 28.01 i to tylko dzieki temu że mam darmowe połówkowe u świetnego specjalisty przez tą tokso. Powiedzcie mi czy wykryli u kogos zwapnienia w łozysku? Ja w poprzedniej ciazy miałam ok 32 tc. nigdy nie paliłam, zastanawiałam sie czy to mogł być przez rovamycyne? W sumie to chyba przez niewydolnosc łozyska urodziłam w 38 tc. beaciunia- dobry termin to też 01.02 ja urodziłam wtedy zdrową Ewcie:), ale pewnie wolała byś parę dni przed niż po terminie

Ja zaczęłam 23tc i w sumie od początku listopada pracuje ciągiem i od wczoraj to już strasznie zmęczona sie czuje wiec stwierdziłam ze nie ma przeginac odpoczne tydzień i tez jeszcze chciałabym wrócić do pracy tak do końca lutego a potem już na spokojnie zostać w domu i powoli wszystko przygotowywać no ale zobaczymy jak to bedzie

Ja zaczęłam 23 tc i od początku listopada pracuje ciągiem i od wczoraj już tak strasznie chodzę zmęczona ze stwierdziłam ze nie ma co przeginac odpoczne tydzień i myśle ze wrócę do pracy i popracuje do końca lutego a potem już na stałe zostanę w domu i spokojnie wszystko będę przygotowywać :)

Gość DzikiBez
aniap- ja w sumie rovamycene zażywałam od 24 a zwapnienia wykryli w 32 czyli po 8 tyg., łożysko miało wtedy juz III stopień dojrzałości, pózniej doszło bezwodzie, zastanawiam sie czy teraz tez mi to grozi w końcu ten antybiotyk działa na łozysko może u mnie powoduje szybsze zużycie? nie wiem tego napewno, wizyte na patologi mam 06.02 to zapytam, ale tam to niezbyt chetnie odpowiadają na takie pytania

Gość DzikiBez
aniap- zwapnienia miałam wykryte w 32, rovamycyne brałam od 24 czyli co 8 tyg, nie mmam pewności czy to po rova. no ale ona działa na łozysko może powodowac takie zwapnienia, pózniej miałam tez bezwodzie i prawdopodobnie dlatego poród w 38 tc. zastanawiam sie czy teraz bedzie podobnie rova. biorę od 13. zapytam o to przy następnej wizycie na patologi. W poprzedniej ciazy bali sie wcześniejszego porodu i w 28tc. podawali mi sterydy na rozwój płuc dziecka

Gość moniaszek
Ania to marsz na zwolnienie o odpoczywaj!!! Ty i dziecko jestescie najwazniejsi a cala reszta pozniej!!! wiec nózki do góry i relaksik;-) To róznica miedzy nami jakies 2 tygodnie;-) a jak ruchy??? mocne?? czujesz je codziennie??

Tak czuje juz przykladamy rake z mezem i tez czujemy a dzis nawet jak odslonilam brzuch to widac bylo jak sie unosi do gory :) już odpoczywam od rana odpoczywam dłużej spalam i od razu lepiej :) a Ty jak tam czujesz bardziej ?