Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fifaaaa

Nuvaring; 7-dniowa przerwa a dodatkowe zabezpieczenia

Polecane posty

Gość Fifaaaa

Witam Drogie Panie... Potrzebuję konkretnej odpowiedzi: Czy podczas 7-dniowej przerwy (przy stosowaniu krążka Nuvaring) nadal jestem zabezpieczona i nie muszę już się dodatkowo zabezpieczać? Szczerze mówiąc mam mętlik w głowie: - lekarka powiedziała mi, że ona by się w tym czasie zabezpieczała (?) - w ulotce nie ma info o potrzebie dodatkowego zabezpieczenia - oczywiście wiem, że trzeba pilnować dnia i godziny wyjęcia oraz założenia.

Postępuj zgodnie z ulotką, a lekarza zmień. :o Pamiętaj tylko o tym, żeby za wczasu mieć wykupione kolejne opakowanie, bo zabezpieczenie w przerwie jest dzięki temu, że po przerwie będziesz stosować krążek.

Tu Fifaaaa (założyłam swój profil, stąd ta zmiana nicku). Bardzo dziękuję za odpowiedź! ;) Właśnie coś mi nie grało... Jaki jest sens stosowania antykoncepcji, kiedy trzeba byłoby przez 7 dni dodatkowo się zabezpieczać, a i trzeba pamiętać, że plemniki żyją 72h, więc trzeba byłoby jeszcze zabezpieczać się 3 dni przed tą przerwą. Paranoja hehe. Zdziwiła mnie ta sugestia mojej pani ginekolog... Sugestia, bo zaleceniem bym tego nie nazwała... Pozdrawiam :)