Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam njuz robic....

poszczepienne komplikacje!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

witam mój synek został 2tyg temu zaszczepiony 4 dawka tej szczepionki. po poprzedniej była "tylko" gorączka. natomiast teraz od razu tego samego wieczora dostał krostek na udzie w ktore był szczepiony, nastepny dzień gorączka, do teraz jest ostra pokrzywka na lewej str ciała (tak jakby przedzielony, lewa noga, lewa str brzuszka i lewa ręka- czyli ta str w któą był kłuty)0. bylismy w zpitalu na wizycie (w niedziele postanowiłam jechac bo cora gorzej to wygląda) i usłyszałam ze tro napewno nie szczepienie spowodowało!!! ale ona nie wie co , bo moze 3dniowke przechodzi troche oryginalnie(tak sie wyraziła!!) ze moze byc to różyczka, albo alergia na cos a zbieg okolicznosci ze po szczepieniu tylko dlaczego lewą strone to zaatakowało? nic mi nie poradziła, zadnych leków, maści, nic........... a ja nie wiem co robic!! mały na dodatek ma jakies zaparacia od ponad tygodnia, nie jadł nic nowego, nigdy nie miał zadnego uczulenia. dzwoniłam do swojej przychodni i rozmawiałam z pediatrą to mi mówi ze szczepienie takiego czegos nie wywołuje i zeby czekac!!!!!!!!! jak nie wywołuje jak mam ulotke po szczepionce i tam jak wół ze pokrzywka moze wystapic. liczyłam na cos co mi dadzą do smarowania zeby to zniknęło a nie mam nigdzie pomocy... synek ma szorstką skóre i krostki - bardzo duzo , chce mu jakos pomóc ale nie wiem jak szukam w necie ale tez nic znalezc nie moge... błagam pomóżcie , lekarze nas mają w dupie!! i bronią tych cholernych szczepionek

szczepionka infanrix jezu............... lekarz prywatny stwierdził ze pierwszy raz takie cos widzi jak ta pokrzywka... ze NIE WIE CO TO. i znowu zadnych leków, zadnych stwierdzeń... dopiero na poniedziałek udało sie ustawic wizyte do dermatologa. masakra jakas a zadna mama nie miala takich problemów z dzieckiem po szczepieniu? u nas to była 4 dawka, przy 1 i 2 nic nie było, przy 3 miał duzą goraczke 2dni a teraz jakies nie wiadomo co...lekarze nic nie wiedzą. jestem wściekła!! oby w poniedziałek wreszcie powiedzieli cos konkretnego u dermatologa. justyna_kasia - mam nadzieję ze u Was szczepionka nie bedzie miała skutów ubocznych. synek ma 17 miesiecy

dziękuje!! juz tam pisze

Gość Zaniepokojona1984
Niestety nie wiem jak Ci pomóc, więc podbijam. ja dziecka nie szczepię.

Gość miomao2
ja tez nie szczepie i z calych sil popieram wlasnie organizacje stopnop i nieszczepie.org:)

ja byłam zdania ze nie szczepie ale usłyszłam od pediatry tyle rzeczy ze postanowiłam zaszczepic na podstawowe rzeczy, zdecydowalismy się na program 5 w 1 , ten lekarz ktory mnie nakłonil teraz raptem nic nie wie i pomóc nie potrafi... nie szczepie wiecej...to juz wiem ale chce małego wyleczyc z tego uczulenia a nikt nie potrafi pomóc, co to za lekarze :( masakra

Gość Zaniepokojona1984
Ja moze kiedys zaszczepie, ale nie szybciej niz w 3 rz.

Też niestety nie umiem ci pomóc, bo moja córcia nigdy nie miała kompletnie żadnych problemów po szczepieniu (szczepie tą Hexą 6w1). Nie wiem więc jak to jest, ale chyba jeśli to efekt po szczepieniu a nie choroba to powinno w końcu samo przejść hm.. no nie wiem, nie znam się :-/

SYnek miał komplikacje typu wysoka gorączka 39,5, wymioty chlustające, drgawki!!!, bezustanny płacz.......dlatego już więcej nie był na nic szczepiony a kolejne dziecko w ogóle nie zostanie na nic szczepione.....powiem Ci że lekarze się wypierają że to działanie szczepionki....tym bardziej skoro Cię namawiała:(:(:(:(

Gość problemy pewnie maja
te mamusie które jeszcze miesiac temu zachwalały szczepionki i wyzywały te matki które szczepic nie chcą i nie będą. Każdego szkoda :D