Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

donkapatke

Pytanie do osób chcących wyjechać do Angli.

Polecane posty

Dlaczego wybieracie Anglię, skoro jest tyle innych fajnych krajów, gdzie można mieszkać i pracować. Anglia jest już przereklamowana, można pojechać do Holandii, do Niemiec, albo do Francji. Dlaczego większość osób tak się upiera przy tej Anglii?

Gość powod jest prosty
1) Wiecej ludzi zna angielski niz francuski czy niemiecki 2) Wielka Brytania wczesniej otworzyla granice niz Niemcy czy Francja i Polacy od razu po wstapieniu do Unii mogli pracowac w UK bez zbednych formalnosci 3) poniewaz w Uk jest juz wiele Polakow to prawie kazdy ma tam jakichs znajomych lub rodzine, u ktorych dobrze sie zaczepic na poczatek

Gość powod jest prosty
Poza tym funt jest wciaz mocniejszy niz Euro i nie wydaje mi sie, zeby wyjazd do Francji byl bardzo oplacalny... nie orientuje sie jak jest w Holandii.

Gość powiedz mi powiedz
a ty donkapatke czemu wyjechalas do Anglii ????

Gość bogatainaczejjjjjjj
Moj kuzyn znaniemiecki ,ale chce jechac do Anglii powod wieksze pienidze i mysle ze latwiej tutaj z praca i taniej z utrzymaniem.

Gość up....
czyli jestes numer 3,donkapatke-potwierdzenie dla prostego powodu

Gość tunia.
Litości, Szwabstwo lepsze od Anglii? Nie żartuj... Francja, Belgia, Włochy Szwecja, to są kraje!

Gość tralalalalala
ja mieszkam w Anglii... jesli ktokolwiek chociaz w podstawie zna język to znalezienie pracy jest kwestią jednego dnia. Wczoraj byłam na mieście to w każdej agencji mają po 3,4 ogłoszenia pracy od zaraz. No i do tego szeroki wachlarz że się tak wyraże słynnych benefitów... Włochy choć piekne mają kryzys i o prace cięzko. Niemcy... hmmm ja osobicie jestem uprzedzona, ale zależy jak kto na to patrzy.

up ha ha ha Ale jest tyle innych fajnych krajów.Ale przecież Anglia jest taka zła, szare szeregowce itp. Są piękniejsze kraje i nie ma tyle deszczu co w Anglii :-)

Gość tunia.
Skandynawia jest (była) świetna Ale ja z moim wykształceniem to poza Polską wiele ne zdziałam ^^

Gość tunia.
Ha! A gdzie nie ma brzydkich miejsc? A deszcze ja lubię

Gość tralalalalala
no u mnie juz ze 2 miesiace deszczu nie było... ale macie uprzedzenia. Kornwalie sobie zwiedź to dopiero zobaczysz co jest piękne.... A poza tym we wloszech czy tam w niemczech zwykły Polak zarobi mniej niż w Anglii.. nie mówie o jakichś informatykach, bankowcach itd, ale o normalnych prostych ludziach oderwanych czasami od łopaty. przynajmniej JA tak uważam. Mam znajomych co tam mieszkają i mają połowy mojej wypłaty, a ja na żadnym wysokim stanowisku nie robie. Jak ktoś umie odłożyć, oszczedzić to zawsze może sobie świat pozwiedzać. yo

Ale dalej uważam, że nie potrzebnie wszyscy walą do Anglii, jakby była jedynym krajem do którego można wyjechać za pracą.

Gość tralalalalala
no a jak?? agencja pracy... to takie dziwne??każdy tak zaczyna... później mozna zawsze postarać się o normalny kontrakt. No masz racje lepiej w Italii na czarno z murzynami robić, albo niemcom w polu pomagac! Zresztą jak wyjedziesz dalej niż granice Polski to wtedy mogę z tobą pokonwersować :)

Gość tunia.
Ja po magisterce zrobiłam sobie taki jakby gap year. Pracowałam w Pradze (mmmm... pieniądze to nie wszystko) pewwien czas, potem we Włoszech i Francji, na Anglię mi nie stsrczyło czasu, ale tymi eskapadami i tsk podreperowałam budżet, a po powrocie zaczęłam doktorat ^^ Ale to było parę ładnych lat temu, więc moje informacje są ciut nieaktualne

Gość tralalalalala
no to zwracam honor. co do agencji to jak widać zależy.... ani ja ani mój mąż nigdy nie mielismy żadnego problemu, wypłata na czas, tyle ile powinno być, z urlopami też w porządku, nigdy nie czulismy się ani wyzyskiwani ani nie szanowani. Jak kto trafi :)

Gość tunia.
Jakoś radę dawałam ;) Tylko czasem celowo sobie komplikowałam "dla funu", bo to nie tylko dla finansów, ale i "przygoda, przygoda ksżdej chwilii szkoda" i w wyniku tego najmilej wspominam Czechy, mimo najgorszych zarobków

gdybym miala wybierac kraj w europie bez patrzenia na pewne czynniki to pewnie byla by to szwajcaria. ja mieszkam w uk bo mowie dobrze po angielsku.

Gość tunia.
O, Szwajcaria piękna, a gdyby jeszcz niemieckiego nie było... ;)

no tez wlasnie... znam troche ale tak jak mowiecie... bleee... a tak mi by sie nie chcialo np takiego szweckiego od podstaw uczyc, zreszta jaka ja bym miala dostac wtedy prace bez znajomosci jezyka..

Ja byłam na urlopie w tym roku we Francji w Bordeaux , jakie tam upały mają masakra, ale ja lubię takie temperatury.Tam to można mieszkać.