Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym zrobić

brak zębów i zepsute

Polecane posty

Gość co z tym zrobić

jestem młoda, nie wiem jak to sie stalo i to jest nienormalne moim zdaniem ale nie mam zębów u góry od 3 w bok z obu dwoch stron, mialam ale sie rozkruszyly i zostaly mi korzenie i czarne ugnite.. Czesto czuje dyskomfort, nie moge sie usmiechac, czasami wstyd mi sie odezwac bo mysle ze to widac,. jestem ladna a mam takie uzebnienie, jestem takze strasznie zamknieta w sobie przez to. Chcialabym cos z tym zrobic, ale co?? Nie mam pieniedzy, pracy.. Jestem biedna..

Gość GretaBarbo
No, naprawdę mogłaś tego nie zauważyć - w końcu, jak powszechnie wiadomo zęby gniją i się rozkruszają w jedną noc. WSTYD!!!

Gość ja powiemmmmmmmm
Dlaczego nie pójdziesz do przychodni z NFZ sobie leczyć. Za darmo usuną korzenie i zrobią Ci protezę przy takich ubytkach

Gość W dzisiejszych czasach
taki masz w ustach śmietnik? Przecież musiałaś to hodować przez wiele,wiele lat! Nie mogę tego pojąć zupełnie. Nie rozśmieszaj mnie,ze nie wiesz jak to się stało! Nie myłaś zębów, nie utrzymujesz higieny jamy ustnej, nie wiesz co to szczoteczka i pasta do zębów???? i to się stało!

Gość jak widac nie brakuje
Na NFZ to będzie miała takie terminy że będzie wyrywać jednego zęba na miesiąc , ale komu by się śpieszyło, może do roku się wyrobi ;)

Gość co z tym zrobić
nie wiem czemu nie pojde, nie mam pojecia :/ troszke jest mi wstyd ,. a poza tym slyszalam ze trzeba doplacac :(

Gość byl juz prawie taki sam temat
niedawno,autorka pewnie ta sama

Gość co z tym zrobić
myje zeby dbalam zawsze o ich czystosc tylko nie mialam pieniedzy na dentyste. :/ I nawet te 4 pierwsze sa w miare ladne, nie jakies krzywe czy cos

jak mozna zeby doprowqadzić do takiego stanu? Jak juz ktos napisał zęby nie gnija w 2 dni:o:o:o masz racjenie rób z nimi nic bo trzeba doplacac:o poczekaj az ci reszta zgnije i bedziesz miała spokój z dentysta;o

Gość co z tym zrobić
nie zadawalam takiego tematu tutaj :)

Rozbawiłaś mnie na maksa:D :D Nie musisz być przy kasie żeby pójść do Państwowej przychodni Stomatologicznej zwana NFZ. Nie dość że jesteś kaleczna to jeszcze głupia😠

Gość co z tym zrobić
niektorzy mowia ze trzeba doplacac. Wstyd mi teraz. a jaka proteze mi zrobia jezeli pojde na leczenie NFZ??

ale skoro te 4 pierwsze ładne ..... to może będą robić za wszystkie pozostałe ?:D

Gość jak widac nie brakuje
Dostaniesz jakiś najtańszy plastik z odzysku ;) (jak się doczekasz w kolejce)

Gość co z tym zrobić
heh. Dobrze ale ja mylam je zawsze, a moze mam tak slabe szkliwo badz genetycznie to mam ??

jakie to teraz ma nzaczenie ? zów nie maszi tyle .zamaist siedizeć na tyłku zacznij chodzić od dentysty choćby państwowego .

Z tym że zęby trzeba myć oczywiście sie zgadzam, bez żadnych dyskusji :) ale mam ciocię, która dbała o zęby, miała ładne, a po 40-stce zaczęły jej się psuć i kruszyć w takim tempie że nic nie dało sie zrobić, musiała wyrwać i wstawić implanty. A całe życie latała do dentysty leczyć jak tylko coś zauważyła i dbała o higienę, zdrowo sie odżywiała i nikt nie umiał jej powiedzieć dlaczego tak sie stało.

Gość Trudno uwierzyć?
Autorko tego topika zejdz stąd, nie kompromituj się, bo wstydzę się za ciebie! Jak można być takim pustym bezmózgowcem.Jak ci nie wstyd to pisać,przecież to żenujące w dzisiejszych czasach. Skad pochodzisz? Mieszkasz w slamsach, czy jak? Technik dentystyczny🖐️

Gość co z tym zrobić
wstyd? Jest mi wstyd i to niesamowicie. Ale naprawde nie wiem juz co mam zrobic bo kasy nie mam, a prosze was tylko o radę . Nie o krytyke ale jak widac nie ma dobrych ludzi na tym swiecie

Gość sdcfvgbhnjkl
Nie przesadzajmy znowu, nawet jeśli miałabyś dopłacać to przecież nie jakieś kuriozalne kwoty!

A co możesz zrobić? Mogę jedynie poradzić żebyś poszła do pracy, powyrywała te zepsute zęby/korzenie czy co tam masz i dbała o to co zostało. Możesz tez chyba na tych pozostałych zębach mieć wstawione takie zawieszane po dwa zęby z każdej strony, wtedy będziesz mogła sie uśmiechać bez strachu ze ktoś zobaczy ubytki. Innej rady nie wymyślę

Rozumiem brak kasy bo właśnie zapłaciłam 1200zł za leczenie jednego zęba :( Za chwilę szykuje mi się drugi. Pierwsze zęby wyleczą Ci na NFZ a reszta już trudno nic nie poradzisz :(

Gość enkepenke
ja mam to samo myje zeby 2 razy dziennie,zeby mi sie psuja krusza nie ma rady na nie .po kanalowym leczeniu placilam za jednego 350 zl i mialam pol roku,teraz robilam siodemke to mialam plombe 3 mies, zostalo mi powyrywac wszystkow cholere mam tylko od 1-4 do gory na dole brak 6i7 tak jest ok.

Gość eererrerer
ale ty juz zakladalas tutaj taki temat jakies 2 miesiace temu, juz ci ludzie doradzili, zebys poszla na NFZ, usunela zeby i zalozyla protezke

Gość co z tym zrobić
MOWIE JA NIE ZAKLADALAM TUTAJ TAKIEGO TEMATU !!! :/

Gość ixyyyyyyyyyyy
i teraz sie zorientowalas, ze trzeba cos z tym zrobic? trzeba bylo ruszyc tylek jak pierwszy zaczal ci sie psuc, teraz bedziesz czekac az stracisz wszystkie zeby? ktos ci powiedzial, ze trzeba doplacic? to trzeba bylo isc do dentysty i sie osobiscie dowiedziec jak to wyglada, a nie czekac i teraz sie zalic na forum :o

Gość finnaly
i jak tam z Twoimi zębami? ale powiem Ci, że w takiej sytuacji to chyba najlepiej zrobisz jak pójdziesz do dobrego stomatologa, jak doktor Rozwadowski, sprawdzi, jaki jest stan uzębienia i powie co będzie dla ciebie najlepsze, żebyś mogła się cieszyć pięknym uśmiechem. Ale tak mi do głowy przyszło, że jeśli brakuje Ci zębów to może warto pomyśleć o implantach?

Gość Agrafka30
Ja też myje dwa razy dziennie a psuja mi się w tempie ekspresowym, zwyczajnie się kruszą, nie nadążam ich leczyć. 2 miesiące temu miałam wyrwaną siódemkę przez chirurga i założoną plombę na 6-tkę, oraz zatruty jeszcze jeden. Lekarka stwierdziłą że już nie ma żadnych ubytków. Minęły 2 miesiące- tydzien temu jeden mi się ułamał a drugi mnie boli. znów muszę szykowac przynajmniej 300 zł. Mam plomby w każdym trzonowcu. Wszystko się zaczęło po urodzeniu dzieci. Niektórym nie wystarczy tylko dbać, niektórzy po prostu mają słabe zęby.