Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czym się cechuje?

Jakie cechy powinna mieć dobra mama? Jakie błędy popełniłyście?

Polecane posty

Gość czym się cechuje?

Jakie cechy waszym zdaniem powinny cechować dobrą mamę? I jakie u siebie błędy widzicie? Co byscie w swoim podejściu do macierzyństwa i małżeństwa zmieniły? Moim zdaniem dobra mama poza oczywistą miłością do dziecka powinna być względem dziecka cierpliwa i konsekwentna. Ale też wyrozumiała,bo dziecko jeśli stara się czegoś nauczyć ale mu nie wychodzi to warto je wspierać i dopingować. Moje błędy to brak cierpliwości do dziecka,zbyt szybko je krytykuję. Na pewno za dużo od dziecka wymagam i zbyt wysoko stawiam poprzeczkę. Co bym zmieniła? Na pewno wcześniej bym się zdecydowała na dziecko. Byliśmy 6lat we dwoje i chyba po prostu brak mi cierpliwości i wyrozumiałości do dziecka w pewnych sprawach. A co do małżeństwa to w pierwszych latach często się kłóciliśmy, teraz widzę że niepotrzebnie,że wiele czasu zmarnowaliśmy.

Gość Grażynkaolaipies
Zaraz wszystkie mamy Ci napiszą,że one żadnego błędu nie popełniają bo przecież te mamy z kafeterii one są zawsze idealne

Gość qochanie
nie ma matek idealnych-nie bylo i nigdy nie bedzie :) szczegolnie przy pierwszym dziecku :) przy drugim moga byc mniejsze ale zawsze są! ważne zeby miec dobry kontakt z dzieckiem i sie rozumiec:) reszte ci wybaczy :)

Gość czym się cechuje?
Ale ja pytam o cechy dobrej mamy a nie idealnej.:p

Gość qochanie
dlatego napisałam wyżej-dobry kontakt z dzieckiem :)