Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka woda byc

nie kocham swojego dziecka

Polecane posty

Gość bababababababaa
jak tam swieta mijaja? Autorka poszla czy nie poszla udawac kochajaca rodzine?

Gość GorąceSłońce9999
To chyba skrajna postać depresji.. straszne i smutne... Szkoda biednego dziecka.. Okropieństwo.

Gość GorąceSłońce9999
Raczej ludzie na tym świecie są okropni, nie świat. Przyjmij to do wiadomości. Najgorszą tragedią dla dziecka jest brak miłości matki. Idź się leczyć- zastanów się nad adopcją- porozmawiaj ze specjalistami . Przestań myśleć tylko o sobie i swoim tyłku, rozstępach i fałdkach. Pomyśl o tym biednym, niekochanym dziecku. W głowie się nie mieści. STRASZNE!!!!!!!!!

Tobie sie w glowie nie miesci ze ja patrzec na siebie nie moge. Juz mam umowiona kolejna operacje i nic na to nie poradze. Kase ktora tam wydaje nie jest mala i powoli nie na moja kieszen. Ja tylko chce swoje zycie. Dla dziecka nie ma nic straszniejszego niz brak milosci, a dla mnie nic straszniejszego niz moje zycie.

Gość hjkr
za kilka lat będziesz coraz starsza, coraz brzydsza, młodość szybko się skończy i nic na to nie poradzisz. pomyśl ile przeżyłaś do tej pory. jeszcze raz tyle szybko zleci, a będziesz wtedy miała 44 lata i będziesz wyglądała jak 44-latki. może to do Ciebie nie dociera, ale czeka Cie menopauza, bycie staruszką, wielkie problemy w życiu i żadne operacje czasu nie zatrzymają. a błędy pozostaną, tracisz 10 dni na forum, odwracają się od Ciebie ludzie, zrzucasz winę na własne dziecko, zamiast wstać i żyć możliwie najszczęśliwiej dalej. tak chcesz spędzić dalsze życie? żyj!! póki możesz, bo nie urodziłaś się tutaj, żeby być wiecznie piękna, tylko po to, żeby umrzeć.

no ok ale nie chce wygladac na 30 lat w ieku 20, tylko dlatego ze ciaza. A jednak to 20 lat. Zawsze o siebie dbalam, stalo sie to wrecz uzaleznieniem, chce byc naj w kazdej kategorii poza macierzynstwem, ktorego nigdy nie chcialam doswiadczyc. Znowu dzisiaj mam dola

Gość juyjkuykuykuy
Lepiej dla tego dziecka będzie, jak je oddasz do adopcji, wtedy będzie mieć szanse na normalna rodzinę i może nie zapłaci traumą za brak miłości, którego z Twojej strony doświadcza. Myślisz, że to wszystko nie odbije się na psychice dziecka? Oddaj je. A Ty będziesz miała wtedy czas, by na spokojnie się zająć swoimi fałdkami i rozstępami...

Gość do pani autorki
widze ze jesteś rozpieszczna i nieodpowiedzialna myślisz o sobie i swym wyglądzie a jak zachodziłąś w ciąże to oczym myślałaś ? pusta lalo współczuć dzieciakowi takiej pustej i głupiej matki .... wariatka egoistyczna skoro nie chciałaś dziecka poczwarto to trzeba było się nie ......

Gość do pani autorki
ma problem bo ma lat 20 a wygląda na 30 !!!! przepraszam ale większych problemów nie masz skoro chciałaś być całe życie misss trzeba było nie mieć dzieci .... zgwałcił cię ktoś ? jak zaszłaś w ciąże durnoto pusta Wiesz ale wcale mi cię nie szkoda za to dziecka bardzo. Oddaj je komuś wartemu tego aby je wychować bo ty nadajesz sie tylko do zamartwiania się o swój wygląd fałdy rozstępy i odsysanie tłuszczu .... dzieciaku jeden aż żal że takie głupie matki bywają ..

Gość ja przepraszam że się wtrącę
ale co jest złego w tym, że dziewczyna myśli o swoim wyglądzie? Rozumiem mamuśki że dla was życie kończy się z urodzeniem bejbiczka ale nie dla każdego i nadal są kobiety które chcą być ładne

Gość ja ez sie wtrace z pytaniem
czym jest 'typ 7 autyzmu'? jak zyje, takiej klasyfikacji jeszcze nie widzialam :D aha, autyzm diagnozuje sie troche pozniej, niz u kilkunastu miesiecznych dzieci, nie rozpedzaj sie tak, prowokatorko :D

Gość pytanko jedno
a co konkretnie w wyglądzie pogorszylo Ci się po ciąży ? co chcesz zoperowac?

Gość pytanko jedno
przeciez cialo wcale az tak sie nie zmienia po ciazy, zeby musiec operowac, jesli kobieta o siebie dba, w sensie ze nie wpieprza 10 hamburgerow w ciazy, stosuje dobre kremy, chce jej sie cos dla swojej urody zrobic, to co sie zmienia w wygladzie, moze mnie ktos oswiecic? rozumiem, ze moga sie rozstepy zrobic, ok. niektorzy maja takie kiepskie geny i tak sie dzieje, ale widzialam tez mlode dziewczyny ktore mialy okrpne rozstepy a nie mialy jeszcze dzieci, oraz mamuski ktore ani jednego rozstepa po dwoch ciazach nie mialy. przeciez zmarszczzek nie przybywa po ciazy, wiec co autorko chcesz operowac? przybylo Ci kilka kg?to moze pocwicz po prostu, zadbaj o siebie, napewno ci sie przyda ruch na te depresje.podrawiam

Gość GorąceSłońce9999
To co piszesz to jakaś paranoja! Radziłabym zmienić psychologa, psychiatrę, udać sie do jakiejś poradni rodzinnej, porozmawiać z męzem i rodziną, powiedzieć co czujesz. Kobieto Ty krzywdzisz to dziecko! Nie masz za grosz miłosci do tego dziecka, za to do swojego ciała owszem. Chcesz być księżniczką , miss laseczką, ale wbij sobie do głowy, że operacje robią z ciebie "sztuczną lale" i mydlą CI oczy. Zapędzasz się w kozi róg,więc póki czas -zawróć. Robisz kolejną operację, kasa się kończy, na następną pewnie weźmiesz kredyt. Do ciazy nikt nie był w stanie cie zmusić. Zmusiłaś sie sama, bo nie chcialas stracić faceta i miec mega minusa w oczach rodziny. Postąpiłaś więc strasznie egoistycznie jeszcze przed ciąza. Najlepiej jakbyś zostawila swojego faceta, a on ulozylby sobie życie z inna kobietą, która pokochałaby też jego dziecko. Kto cie tak dziecko skrzywdzil w dziecinstwie..

Gość holly dolly mop
Może pojadę po bandzie,ale moze jak odpowiesz na to pytanie to wszystko będzie łatwiejsze do zrozumienia dla nas: co byś zrobiła/czuła, gdyby okazało się, że twoje dziecko jest śmiertelnie chore ? (oczywiście nie daj boże)

autyzm typ 7, a tak naprawde autisme type 7, nie znam polskiego odpowiednika, nie konczylam polskiej szkoly, to taka 'niegrozna' odmiana. Lekkie zaburzenia, ale nie da sie po czlowiek poznac. Hmm tak nie uprawiaj seksu jak nie chcesz dzieci, nie chodz jak nie chcesz sie przewrocic, nie oddychaj bo zlapiesz wirusa. Soorry mam prawo do seksu nawet jak nie chce dzieci. Cialo po ciazy sie zmienia, pochwa porownywalna do zarowki, obwisle oblesne cyce, ciastowaty tluszcz - tego nie da sie odwrocic. Jak bylam w ciazy to sie smarowalam blotami za xxxxx zeta, zapobiegalam laktacji i i tak sie mi piersi zmienily. Nie jadlam i ogonie nie jem miesa, w ciazy jakos specjalnie sie nie objadalam, 4posilki dziennie, przytylam ok7 kg, ale brzuch mialam okropny. Teraz po operacji i cwiczeniach wyglada nawet lepiej niz przed. Co do mojego chlopaka to nie wiem co zrobic. Nie uklada mi sie z nim, on nigdy nic nie zrobil zeby mi naprawde pomoc, czy wspierac. No a poza tym bycie ojcem juz mu sie znudzilo. Mysle nad rozstaniem, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. I boje sie ze juz nikogo nie znajde, nie chodzi o to ze jestem brzydka czy cos, ale ciezko mi nawiazac kontkty z drugim czowiekiem, moja pewnosc siebie i poczucie wartosci praktycznie nie istnieja.

to nie jest tak ze jakby bylo smiertelnie chore to bym obojetnie obok tego przeszla. Albo jakby nagle znknelo, czy umarlo. Dzisiaj poklocilam sie z chlopakiem, wyszedl i zostawil mnie sama, morde wydarl tak ze az dziecko sie rozplakalo i nie moglo przestac. I tutaj sie przelamalam i zatanczylismy sobie razem gangnam style (piosenka ma moc ;) ) to nawet mi przeszlo ze sie poklocilismy. Ale i tak moje zycie to porazka.

autorko zalatw sobie podwiązanie jajowodów. Powaznie mowie. myslalas o tym?

myslalam ale narazie stosuje antykoncepcje niezawodna - nie uprawiam seksu. Ale jak kiedy w zyciu bede juz gotowa to chyba sobie podwiaze, nie chce juz miec dzieci i watpie ze kiedys bym chciala

jesli nigdy nie chcesz miec dzieci to poddaj sie zabiegowi. szkoda twojego cierpienia na nastepna ciąze i poród i szkoda dziecka którego nie bedziesz kochac i ktoremu zmarnujesz zycie.

nawet jakbym jakims przemagicznym cudem zaszla kiedys w ciaze to bym sie nie zastanawiala ani minuty, odpowiedz wlasciwie juz znam, musialabym usunac. Ale ciaza juz sie raczej nie zdarzy.

hej- a ile masz lat? ja Cię nie osądzam, choż oczywiście nie jest to korzystna dla nikogo sytuacja. jak Ci idą starania o dawne ciało? masz opekunkę? Kocha Cię Twój facet, masz jakiekolwiek oparcie, rozmawiasz z kimś?

Gość pytanko25:)
to co ty pusta dziewucho w tej ciąży zarłas, ze postarzałas sie az o 10 lat!!!!!!!!!????????co za hit!prosze państwa ale sie usmiałam!!ha ha dobre

ja mam 21 lat, czasem wynajmuje opiekunke,naprawde czasem, raz zrobilam to tylko po to zeby odpoczac, wyjsc sobie na pizze i napic piwa (nie jestem milionerka, jakbym mogla robilabym to co weekend), z chlopakiem mi sie fatalnie uklada. Od porodu mamy oddzielne sypialnie i ja mam nadzieje ze sie kiedys przelamie i zblize do niego ale teraz sie zastanawiam czy mam ochote. Dzisiaj sobie wyszedl do kolegi, poklocilam sie z nim bo ja tez chcialam wyjsc i mowilam jemu co godzina od kilku dni. Co do ciala, brzuch wyglada juz lepiej niz przed, tylek i nogi tez, ale pomimo calej tej krytyki i obrazania mnie pochwe i cycki chce odzyskac. Nic na to nie poradze ze chce

hmm nie postarzalam sie o 10 lat. Nie mam na mysli zmaszczek, starzenia sie skory tylko zmian, typu oblesne cycki! Matko jakie nierozumne